CS:GO

Sazka eLEAGUE 6. kolo: Souboj o play-off dopadl pro Entropiq Prague. DTG padli v těsném souboji 0:2

Sazka eLEAGUE 6. kolo: Souboj o play-off dopadl pro Entropiq Prague. DTG padli v těsném souboji 0:2
22. 5. 2022
  |  

Souboj o play-off. I tak by se dal nazvat zápas mezi Entropiq Prague a Dark Tigers. Ve kterém měla věhlasnější organizace více ze hry, což přetavila ve vítězství 2:0.

Důležitý zápas jak pro Dark Tigers, tak pro Entropiq Prague odstartoval lépe na mapě Inferno pro DTG, kteří se rychle ujali vedení 3:0, posléze 5:2. Velkou zásluhu na tom měl zejména HenkkyG, jenž během úvodních 12 kol nasbíral 10 killů. 

V té době už však otěže přebírali Entropiq Prague, kteří se dostali do vedení 6:5, posléze 7:5. Dark Tigers však sérii 5 vítězných kol soupeřova týmu přerušili a závěr poloviny nakouskovali do stavu 7:8. Dark Tigers ale za T-side zvládli pistol round i další kolo a šli do vedení 9:8. Posléze vedoucí tým zvládl také první full buy obou strana dostal se do vedení už v poměru 11:8, což vyvolalo taktickou pauzu Entropiq Prague.

Chvíle volna Entropiq Prague pomohla a následná kola mířila do jejich spárů i díky MoriiSkovi, který uspěl v 1v1 proti PR v rámci 21. kola (10:11). Následně zastavil push na "B" plant Simon "KWERTZZ" Horák a bylo srovnáno. Následně se DTG opět povedlo dostat do vedení a navíc za stavu 13:11 měli položenou bombu a vše směřovalo k vítězství. Leckr však dokázal se svým spoluhráčem 2v2 situaci otočit, zajistil snížení a následně Entropiq Prague dokonce srovnali na 13:13.

Momentum už Entropiq Prague nechtěli pustit a byť DTG snížili na 14:15, sesL podržel double-killem v posledním kole B-plant a bylo hotovo. 16:14 pro Entropiq Prague a zápas pokračovat na Mirage. Ta přinesla v první polovině velmi zajímavou podívanou ve které Dark Tigers nechtěli hrát pomyslné druhé housle. Předposlední tým tabulky Sazka eLEAGUE dokázal sehrát vyrovnaný úvod a dokonce mohl jít vícekrát do vedení. Nabídnutou příležitost proti force buy však odmítl. 

Entropiq Prague dokázali dokráčet v rámci poloviny k vedení 9:6 (za CT stranu), DTG však mohli být se 6 spokojeni, navíc když dokázali získat i pistol round na druhé straně. Následně však bránící celek zahodil dobře rozjeté druhé kolo ve druhé půli a Entropiq Prague měli šanci na postup k vítězství. Následovaly série kol pro obě dvě strany, ale lépe na tom byli hráči vedoucího celku, kteří za T-side určily tempo, jemuž tygři nestačili. Chyby, které Dark Tigers udělali je ve výsledku stáli lepší výsledek než 11:16 a tedy porážku 0:2.

Entropiq Prague vs. Dark Tigers

Výsledek - 2:0
  • de_inferno 16:14 (8:7)
  • de_mirage 16:11 (9:6)
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.