CS:GO

Sazka eLEAGUE 6. kolo: ENTERPRISE bez Matyse SINNERS obrali o pouhých 17 kol. Favorit jde do čela

Sazka eLEAGUE 6. kolo: ENTERPRISE bez Matyse SINNERS obrali o pouhých 17 kol. Favorit jde do čela
22. 5. 2022
  |  

SINNERS potřebovali nutně zvítězit, jinak by dost možná ztratili šanci mít postup do TOP 2 základní části Sazka eLEAGUE ve svých rukou. Opak byl však pravdou a EP porazili jasně 2:0.

SINNERS odstartovali Inferno ziskem 3 kol v řadě, na které stejným počtem reagovali také ENTERPRISE, za které už nastoupil jak h4rn, tak stinx. Následná kola se také dělila a tudíž na scoreboardu svítil stav 4:4. Posléze však česká jednička nastolila velké tempo, jemuž vyzyvatel z posledního finále nestačil a velmi rychle prohrával už 4:8. Zásluhu na tom měl zejména Adam "NEOFRAG" Zouhar s 10 a Max "SHOCK" Kvapil s 9 killy.

ENTERPRISE se dokázali zvednout až v 15. kole, kdy clean & easy snížili na 5:10, přesto se však jejich CT strana dala považovat za neúspěšnou. Navíc SINNERS dokázali získat také pistol round a odstartovali úspěšně tažení za vítězstvím. 

Za CT stranu se definitivně navíc rozjel také David "forsyy" Bílý, jenž v 19. kole získal už 20 killů. SINNERS v té době vedli už 15:5. Na stranu ENTERPRISE však postupně začaly přibývat další kola, jenž snižovala velký náskok soupeře. Ukončení však od SINNERS přišlo více než stylové, Jindřich "ZEDKO" Chyba si s deaglem připsal 3K a dopomohl k ukončení mapy za stavu 16:9.

Overpass odstartovali SINNERS ve velkém tempu a po prvních kolech se dostali do vedení v poměru 4:0. Následně dvakrát kolo s ENTERPRISE vyměnili a na scoreboardu tak svítilo vedení domácí jedničky 5:2. Poté SINNERS zvládli za favorizovanější stranu ještě dvě kola a dostali se rázem do vedení 7:2.

ENTERPRISE se rozhodl táhnout v méně favorizované pozici mapy Overpass zkušený manguss, jenž si dokázal celkově za úvodních 13 kol připsat 10 killů, což bylo nejvíc z celého týmu. Naopak na straně druhé se dařilo SHOCKovi, který klíčovým killem ve 13. kole dopomohl SINNERS k 8 bodu. Zbytek poloviny už favorit nepustil a získal vedení 10:5. Zvládnutý pistol round, následně 1v1 clutch h4rna dopomohlo ENTERPRISE ke snížení na stav 7:11. 

Od té chvíle se však už ENTERPRISE nedokázali chytit, čehož výsledkem byla jízda SINNERS za match pointem. První šanci tým promrhal, druhou využil. Výsledkem byl stav 16:9 a vítězství 2:0 pro SINNERS, kteří se vracejí do čela tabulky Sazka eLEAGUE.

ENTERPRISE vs. SINNERS

Výsledek - 0:2
  • de_inferno 9:16 (5:10)
  • de_overpass 8:16 (5:10)
Zdroj úvodní fotografie: @PGL

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.