CS:GO

Sazka eLEAGUE 6. kolo: Dynamo Eclot smetlo Cryptovu a je zpět v boji o TOP2

Sazka eLEAGUE 6. kolo: Dynamo Eclot smetlo Cryptovu a je zpět v boji o TOP2
22. 5. 2022
  |  

Tým Dynamo Eclot minulý týden v Sazka eLEAGUE zaváhal, když prohrál 0:2 s ENTERPRISE. Dnes si však spravil chuť a to doslova. V zápase se Cryptovou jasně zvítězil 2:0.

 


Očekávaný zápas Cryptova vs. Dynamo Eclot nabídl hned od prvního kola velmi zajímavou podívanou. Ostravská organizace začínající na CT straně využívala svého snipera Tomáše "zyored" Cvanigy, který společně Markem "kinzo" Bílkem držel nad vodou šance týmu na úspěch. Dynamo Eclot se postupně rozkoukávalo a v prvních 10 kolech obralo soupeře rovnou o 4 body. 

Vyrovnaná podívaná se však natahovala až do závěru první půle, kdy se oba týmy rozešly smírně za stavu 8:7 (Cryptova ve vedení). Dynamo Eclot táhl tradičně kdo jiný, než Martin "Dytor" Handl, který si připsal kill i v pistol round, ale to tým nakonec prohrál. Po prohraném 16. kole se však Dynamo rozjelo, po 2 kolech srovnalo a následně šlo i do vedení. Cryptova však opět sahala po srovnání, když snížila na 11:12, pak však přišlo clean & easy kolo a Dynamo Eclot opět odskočilo.

K Dytorovi se navíc v rámci pozitivní statistiky K/D přidal ještě Vojtěch "Valencio" Mydlář a Lukáš "capseN" Koláčný, kteří dopomohli k dalším bodům a Dynamo Eclot se za stavu 15:11 dostalo ke 4 map pointům. Hned první dokázal 3. tým tabulky využít a dostal se do vedení 1:0 (16:11).

Nástup do druhé mapy byl jak z říše snů pro Dynamo Eclot a noční můry pro Cryptova. Za CT stranu hrající DNE dominovalo úvodním kolům, většina hráčů se velmi rychle dostala na hranici 10 killů a co ví, tým vedl 9:0. Následně Tomáša "zyored" Cvaniga uspěl v 1v1 konfrontaci a dokázal snížit, hned v zápětí se však Dynamo Eclot dostalo k 10. bodu.

Cryptova však získala force a celkově snížila na 4:11. V pistol round a dalším kole už se opět radovali hráči Dynamo Eclot, kteří určovali stav vývoje zápasu (13:6). Cryptova se postupně snažila vrátit zpět do hry, ovšem to se dařilo jen drobnými krůčky. Navíc se kola střídala na obě strany, což logicky vyhovovalo DNE. Nováček ligy se začal radovat za stavu 16:9, když ovládl sérii 2:0.

Cryptova vs. Dynamo Eclot

Výsledek - 0:2
  • de_inferno 11:16 (8:7)
  • de_mirage 9:16 (4:11)

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.