CS:GO

Sazka eCUP: SINNERS otočili vývoj zápasu proti oslabené eSubě a postoupili do finále

Sazka eCUP: SINNERS otočili vývoj zápasu proti oslabené eSubě a postoupili do finále
13. 7. 2022
  |  

SINNERS dokázali otočit semifinálový zápas Sazka eCUP proti eSubě čímž si zajistili postup do finále turnaje, jehož vítěz získá 100 000 korun.

SINNERS vs. eSuba

Výsledek - 2:1
  • de_mirage 11:16 (8:7)
  • de_ancient 16:15 (10:5)
  • de_inferno 16:8 (11:4)

eSubě se na úvodní mapě série se SINNERS podařil skvělý zářez. Za T-side dostal vyzyvatel soupeře pod tlak úvodními 5 body. Česká jednička, kterou na celé mapě táhl zejména David "forsyy" Bílý, se rozjela následně, kdy se jí povedlo získat hned 7 kol v řadě. 

Modrá krev odpověděla ještě 3 body, jimiž si zajistila vedení v polovině za stavu 8:7. Úspěšný pistol round, ale následně 3 prohrané body znamenaly dokonce vedení SINNERS 10:9. eSubě se však následně podařilo držet útok soupeře zkrátka. Dominik "blogg1s" Janita dokázal získat 28 killů, série 6 kol nasměřovala eSubu k map pointu, jenž byl o 2 kola také potvrzen (16:11).

Start druhé mapy sedl na výbornou Martinovi "zur1s" Slámovi, který během úvodních 8 kol získal 12 killů a eSuba vedla v poměru 5:3. Mašina SINNERS se opět rozjížděla postupně, ale po 10 kolech už svítilo na scoreboardu srovnáno. S postupem poloviny už česko-slovenská jednička přebrala otěže a dostala se do vedení (10:5). Zásluhu na tom měl zejména Jindřich "ZEDKO" Chyba, který za prvních 15 kol získal 21 killů.

eSuba odmítala vzdát sérii bez boje a postupně se ve druhé polovině dokázala vrátit zpět do hry. Nic na tom nezměnil ani fakt, že se v SINNERS rozjeli další hráči. Situace vygradovala dokonce v 1v1 v rámci 29. kola, ve které si Lukáš "Levi" Bouřa počínal chladnokrevně se beastikem a snížil na 14:15. V závěrečném kole už se nakonec SINNERS radovali z vítězství (16:14) a tedy i srovnání série na 1:1.

Také decider mapu odstartovala eSuba lépe. Po pár kolech však přišla sebevědomá jízda SINNERS, která čítala rovnou 8 kol. O vítězství v polovině decider zápasu tak nemohl být vůbec pochyb. eSuba se navíc dostala pouze ke 4 bodům a nevypadalo to s ní vůbec dobře.

SINNERS už otěže zápasu nepustili a zvítězili 16:8, celkově 2:1, čímž si zajistili místo ve finále Sazka eCUP.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.