CS:GO

Sampi končí v Sazka eLEAGUE 48 hodin před startem. Proč a co bude se slotem?

Sampi končí v Sazka eLEAGUE 48 hodin před startem. Proč a co bude se slotem?
8. 4. 2022
  |  

Sampi se rozhodli odstoupit ze Sazka eLEAGUE 48 hodin před úvodním kolem. Důvody zaslal během pátečního odpoledne tým směrem k organizátorům.

Sampi se nebudou účastnit Sazka eLEAGUE v aktuálním splitu. Organizace se tak rozhodla jen několik dní před jejím startem, přičemž tuto skutečnost sdělila pořadatelům ligy.

„S velkou lítostí jsme se po několika poradách rozhodli ke zmenšení počtu turnajů naší sekce. Vzhledem k nenadálým skutečnostem a také velkým projektům na které se naši fanoušci mohou již brzy těšit nám nezbývá nic jiného než se takto na poslední chvíli vzdát našeho slotu v Sazka eLeague,“ uvedla organizace Sampi v oficiálním vyjádřením směrem k organizátorům Sazka eLEAGUE.

Vedení ligy se rozhodlo okamžitě reagovat směrem k plnohodnotné účasti týmů. Je aktuálně vypsán dodatečný turnaj, který vybere 8. celek ligy, jenž doplní aktuální sedmičku. Ochuzeni budou fanoušci jedině v prvním kole, kde bude zrušen zápas mezi Sampi a právě Dark Tigers. Registrovat se můžete již nyní

„Situace se Sampi je samozřejmě pro celou organizaci ligy značnou komplikací. Abychom tuto situaci vyřešili co nejtransparentněji a dle ideálů fair play, rozhodli jsme se uspořádat otevřenou kvalifikaci o slot v Sazka eLEAGUE CS:GO. Tato kvalifikace proběhne ve středu 13.4. od 18:00. Jde o unikátní příležitost, která se v rámci Sazka eLEAGUE v minulosti ještě nenaskytla a bude tak zajímavé sledovat, kdo uchopí příležitost za pačesy a získá uvolněný slot," dodal,“ uvedl pořadatel ligy.

Na pozadí scény se rojí celá řada spekulací, podle mnohých z nich je totiž ve hře obměna celého, nebo značné části, kádru, což by bylo v rozporu s pravidly ligy. 

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport