CS:GO

Zajda po konci v eEriness: Nejraději vzpomínám na MČR 2019, z akce mám zážitky na celý život

Zajda po konci v eEriness: Nejraději vzpomínám na MČR 2019, z akce mám zážitky na celý život
11. 4. 2021
  |  

David “Zajda” Zajíček spojil značnou část dosavadní CS:GO kariéry s eEriness, kde působil od podzimu 2019. Mnozí si jej v jiném dresu neumí ani představit. Krátce před startem Sazka eLEAGUE se však s týmem rozloučil. Co se stalo a co jedna ze stálic domácí scény plánuje dál?

Původně jsme se chtěli bavit o přípravě na Sazka eLEAGUE a úvodních duelech eEriness, opak je pravdou, co se stalo?
 
Jednoduše řečeno nepřicházely výsledky, který jsme očekávali. Podařilo se nám sice uspět v dodatečné baráži do COOL Ligy, ale toť bylo asi vše. Dospělo to až do fáze, kdy už byla zapotřebí nějaká změna, a ne si jen říkat, že časem se to zlepší. Ta změna padla na mě.

Co se ti bezprostředně poté honilo hlavou? Smutek? Zmar? Smíření s tím, že zájmy jednotlivce jsou nad zájmy týmu? Strávil jsi s organizací dlouhou dobu.

Jejich rozhodnutí chápu a nemůžu jim to mít za zlé. Nacházíme se v době, kde skoro všechny týmy z top 8 u nás jsou fulltime. Do toho ještě aktuální situace s covidem umožňuje takřka každému věnovat se csku na sto procent. O mně se to bohužel říct nedá, jakožto o jednom z mála, co chodí do práce a k tomu hrají. Kluci se shodli na tom, že pokud mají být schopni konkurovat ostatním, musí do toho investovat více času a tam nastal ten problém.
 
 
Jak vůbec probíhala příprava na letošní ročník, až do onoho momentu? Sestavu jste totiž velmi záhy po jejím zveřejnění odměnili novým hráčem. Mělo to v tu chvíli specifický důvod?

 
S klukama jsme spolu už nějakou dobu hráli, než došlo k oficiálnímu oznámení. Naše příprava nebyla nějak specifická, prostě jsme hráli jak jen to šlo a tak nějak se hledali. K výměně Oxida za Fizu šlo čistě o to, že tam nebyla ta správná chemie.
V eEriness jsi působil více než 1 a půl roku, na který zážitek nebo moment nejraději vzpomínáš? 

Nejraději vzpomínám na MČR 2019. Pro mě to bylo moje první a hned jsem měl možnost zahrát si na stage proti nejlepším týmům u nás. Bohužel, kvůli coroně se jednalo o jedinou offline akci, které jsem se v barvách eEriness zúčastnil. Ačkoliv jsme zde skončili na posledním místě, hodně jsem si to užil a z akce mám zážitky na celý život.
 
A něco, na co naopak nebudeš? Nebo si říkáš, že jste v tu chvíli měli zvládnout lépe? Ať již šlo o nějaký zápas nebo turnaj? Přeci jen z poslední doby jste se v létě dokázali kvalifikovat do obou lig, nastartovali jste na plné obrátky, zvládli posléze baráže a dotáhli to až na MČR. Ne každý hráč v tuzemsku to může říct.
 
Mrzí mě, že jsme se neumístili na lepších příčkách v podzimním splitu obou lig, stejně tak i na vyvrcholení sezóny. Složili jsme se na poslední chvíli a měli jsme potenciál. To si myslím, že jsme pak v zápasech předváděli, kde jsme často nezvládli koncovku a k výhře nám chybělo pár kol.  
Co dál? Sezóna ať již v COOL Lize, tak Sazka eLEAGUE, stejně jako MČR kvalifikace odstartovala. Chceš si dávat pauzu nebo se rovnou díváš možnostech?

Určitě budu hledat nějakou novou výzvu. Mezitím svůj volný čas využiju k zlepšení individuální formy, protože ta není v poslední době ideální.
 
Pro případného zájemce, jaká role nebo herní styl v týmu ti sedí nejvíc?

Jsem ten typ hráče, o kterém se na serveru moc neví. Odbydu si to svoje, co se ode mě očekává a snažím se vytvářet prostor pro star playery v týmu. Ať už tím, že jim rozházim potřebný granáty, nebo tím, že vyběhnu před nimi a umožním jim dát potřebné fragy.
 
A v neposlední řadě, kde Tě mohou eventuální kapitáni a manažeři týmů kontaktovat?

Ideálně přímo na Steamu, případně na mé Facebook fanpage.

Zdroj úvodní fotografie: INFINITY ESPORTS
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.