CS:GO

Leckr: Proti BRUTE nevím co očekávat, ale moc se těším. Finále se SINNERS by mohl být zajímavý zápas

Leckr: Proti BRUTE nevím co očekávat, ale moc se těším. Finále se SINNERS by mohl být zajímavý zápas
27. 5. 2021
  |  

V obsáhlém rozhovoru in-game-leader Entropiq Michal "leckr" Kadlíček přiznal cíle na závěr jarních splitů obou tuzemských soutěží, svůj pohled na srovnání působení v zahraničních turnajů s domácími nebo promluvil o svých plánech do budoucna.

V 1. COOL Lize jste jasně první (7 zápasů, 21 bodů, všechno výhry 2:0), v eLEAGUE držíte po 5 zápasech 2. místo. Jak zatím hodnotíš dosavadní působení v obou domácích soutěžích?

Pro mě umístění v základní části skoro nic neznamená. Je sice hezké, že jsme dokázali porazit všechny týmy a vzít si první příčku, ale play-off je úplně o něčem jiným. Stačí jedna prohra a jsme out. Při hraní základní části si můžeme dovolit prohrát stejně jako ostatní týmy, důležité je se dostat do play-off a tam udělat výsledek. V COOL lize je to ještě více nepodstatné, protože se jde rovnou do semifinále, i když jste na čtvrté pozici. V Sazka eLEAGUE je nějaká chuť uhrát TOP2 v základní části, abychom se přesunuli přes čtvrtfinálové zápasy rovnou do play-off.

V Sazka eLEAGUE jste se dostali na druhé místo, týmy okolo vás začínají ztrácet. Cítíš povinnost nyní dotáhnout základní část na této pozici a zajistit si tak přímé semifinále? 

Povinnost je postoupit do play-off a tam uhrát výsledek. Určitě to bude velké plus a budeme se snažit postoupit z druhého místa.

Chci být takovým tím “taťkou” CSGO CZ/SK scény a učit mladší generace

Nebudu se ptát na cíl v 1. COOL Lize, kde je mi jasné, že nic jiného než vítězství nebereš, ale jaký je v eLEAGUE, kde je rozehraná teprve základní část a do play-off chybí ještě pár víkendů?

Cíl v Sazce je určitě play-off a zkusit se vyhnout SINNERS v semifinále (smích). Doufáme, že se potkáme ve finále a ukážeme všem fanoušků zajímavý souboj. Proti SINNERS jsme nehráli od finále MČR Tour (a prvního kola Sazka eLEAGUE - pozn red.) a jsem si jistý, že jsme se za tu dobu hodně posunuli. Myslím si tedy, že by to mohl být hodně zajímavý zápas.

Další kolo znamená souboj s BRUTE. Asi si všichni pamatujeme desítky map, které jste proti sobě odehráli na podzim. Oni proměnili soupisku, vy prakticky ne. Čekáš lehký průběh a vítězství 2:0? 

Nechci chodit do žádného zápasu s tím, že to bude lehké 2:0. Například poslední kolo proti eEriness, kteří jsou poslední v tabulce, jsme rozhodně nebrali stylem, že to bude procházka růžovým sadem. Ten tým nemá co ztratit a může jen překvapit. A také to potvrdili na Overpassu, kde nám dali hodně zabrat. Proti BRUTE nevím co očekávat, ale na tento zápas se já osobně moc těším.

Kromě vyloženě domácích soutěží jste zkusili konfrontaci s evropskými týmy v REPUBLEAGUE Season 1, ale nepovedlo se vám projít do play-off. Kde byla, dle tvého názoru, největší chyba? 

Stoprocentně chyba v losování! Dělám si srandu (smích). Bohužel nám nepřál los a chytli jsme zrovna všechny týmy, kteří měli v tu dobu nejlepší formu. Na začátek ex-Winstrike (naši nynější bratři z Ruska), kteří hrají neskutečně skvělou hru na Tier1. 

Druhým zápasem byli polští Anonymo, kteří se pár dní na to se dokázali kvalifikovat na Flashpoint 3. Hřebíčkem do rakve byl zápas proti Movistar Riders, kteří si v tu dobu pochutnávali na FURIA, kde vyhráli jasně 2:0. Takže pro nás to byla první zkušenost v EU a vychytali jsme zkušené, dobře hrající týmy a bohužel se nepovedlo. Přesto si myslím, že jsme předvedli hezkou hru. V žádném zápase jsme nedostali hunt a potrápili jsme je všechny.



Co vám takováto možnost oficiálních zápasů s týmy mj. z TOP 50 HLTV.org dala? Jsou to zkušenosti, které nyní například získávají SINNERS a tak se jim můžete i v tomto krok za krokem přibližovat? 

Řekl bych, že my i všechny CZ/SK týmy, nejsou nijak daleko za těmito TOP 50 týmy na HLTV. Jde tady hodně o psychickou stránku. Když jsme začínali na CZSK, tak jsem také měl neskutečný respekt, když jsem šel proti eSubě/eXtatus apod. Během nějaké doby, co už proti těm týmům hrajeme často a zjistíme, že jsme na podobné úrovni, tak ten respekt postupně zmizí. 

My si tu hrajeme CZ/SK rybníček, občas nějaký ten ESEA zápas a poté nastoupíme proti špičce EU scény, kde rozhodují i ty nejmenší chyby. Pokud budeme častěji hrát proti těmto týmům, tak nabereme cenné zkušenosti, mindset a můžeme je začít porážet. Chce to jen zkušenosti a vyhrát se i na té EU scéně.

Jsi poměrně známý tím, že se snaží pomocí svých streamů a videí edukovat méně zkušené hráče v CS:GO. Kde se v Tobě tato myšlenka vůbec vzala a jak moc tě předávání zkušeností baví stále? 

Skvělá otázka. Já když jsem začínal hrát CSko, tak jsem nevěděl od koho se mám učit. CZ/SK scéna ještě nebyla tak obrovská a nikdo tu nedělal podrobné tutorialy mladým hráčům. Proto jsem se učil ze zahraničí. Díky lidem jako steel, dazed, adreN jsem se postupně učil, jak se vlastně hraje týmové CSko. Nejlepším příkladem je asi steel, který je jeden z nejznámějších NA IGL a na YouTube dělal sérií videí pro IGL - jak callovat, jak chápat rotace, jak fungují defaulty a také rozebíral spoustu věcí o CSku, které se hodí začínajícím hráčům v týmu. To je něco, co nám podle mě hodně chybí a já to chci změnit. Chci být takovým tím “taťkou” CSGO CZ/SK scény a učit mladší generace, kteří na mě doufejme nezapomenou, až budou vyhrávat majory! :D

Tipy a triky od Michala "leckr" Kadlíčka najdete na jeho YouTube kanále.



Takže bude tvá cesta jednou směřovat do role trenéra nebo mentora? 

Nevím, co přesně sebou budoucnost přinese, ale určitě se chci věnovat esportu. Neskutečně moc mě láká představa dělat trenéra, ale uvidíme. Momentálně žiju přítomností a ani zdaleka jsem si nesplnil cíle, které mám jako hráč. 

Jak bys sám sebe charakterizoval? Jako hráče, jako vzor, člověka…

Pracovitý, cílevědomý a věčně nespokojený. :D Pořád chci být lepším hráčem, člověkem a ingame-leaderem. Taktéž se chci posouvat společně s mým týmem dopředu, takže jakákoliv prohra, nebo neúspěch mě bolí ještě víc. Dávám do hry všechno a chci mít kolem sebe v týmu lidi, kteří to mají stejn a žijou hrou, což se teď momentálně v Entropiqu děje. Mám jeden svůj oblíbený citát, s kterým se rád ztotožňuji:

"If you don't invest very much, then defeat doesn't hurt very much and winning is not very exciting."

Proto mě můžou fanoušci vidět jak skáču do postele v jednu ráno po vyhraném čtvrtfinále MČR. Nebo taky hodně smutného při prohrách. CSko opravdu hodně prožívám a tak to funguje, když něčím žijete.


Hodně se v posledních týdnech mluví o angažmá další CS:GO sestavy do Entropiq, ostatně o tom mluvil i pan Kabrhel (zakladatel organizace). Není na stole nějaká myšlenka, klídně více zábavně laděného, showmatch mezi vámi a vašimi spoluhráči z CIS regionu? 

Zatím o ničem konkrétním nechci mluvit. Bylo by určitě super pro fanoušky, ale i pro nás s klukama v týmu, kdyby se v budoucnu něco společného odehrálo. V každém případě se těším na spolupráci s naší zahraniční sekcí. Sledujte naše sociální sítě, kde se vždy všechno podstatné dozvíte.


Entropiq Prague se s BRUTE utkají v neděli od 17:00 na twitch.tv/eleaguecz.
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.