CS:GO

Reakce komentátorů po 1. kole: „Výkony DNE a eSuby mile překvapily, nesmí se tím ale uchlácholit.“

Reakce komentátorů po 1. kole: „Výkony DNE a eSuby mile překvapily, nesmí se tím ale uchlácholit.“
13. 4. 2022
  |  

Komentátoři Sazka eLEAGUE CS:GO se ohlížejí za úvodním kolem jarního splitu domácí soutěže. Jak hodnotí výkony jednotlivých celků? Kdo uspěl a kdo naopak zklamal?

Komentátoři úvodního kola Sazka eLEAGUE CS:GO 2022 se pro web sazkaeleague.cz vyjádřili k prvním zápasům v letošním splitu. Někteří neskrývali nadšení nad výkonem eSuby, či Dynamo Eclot. Ve většině případů však také kladou důraz na fakt, že ani jeden z týmů nesmí usnout na vavřínech.

„První kolo nám naznačilo, jakou silou disponuje v současné chvíli Dynamo Eclot. Pokud nedojde k implozi této sestavy, mají reálnou naději pomýšlet na finálové umístění,“ reagoval jeden z nejlepších komentátorů a expertů na domácí scéně, Jiří "Bananides" Johanides, zároveň však dodal, že vítězství s Inside Games nemusí být vhodným měřítkem: „Nenechme se však zaslepit utkáním s jedním z outsiderů, těžké zkoušky DNE teprve čekají.“ 

Právě v souboji nováčků Sazka eLEAGUE, tedy týmů Dynamo Eclot a Inside Games došlo ke dvěma velmi rychlým mapám, které vyústili v dominantní vítězství prvního jmenovaného celku. Ten v dalším kole zažije další výzvu, když se posaví v důležitém zápase Entropiq Prague.
„Mile mě překvapil výkon modré krve. V úvodním zápasu nastoupili proti favorizovaným Enterprise a nakonec odcházeli s plným počtem bodů. Co mě z jejich strany zajímá ale ještě víc jsou následující kola, ve kterých se uvidí jestli to byl pouze záchvěv nebo je esuba opravdu na vzestupu,“ dodal další z komentátorů Ondřej "Lelek" Kvarda k výkonům eSuby. 

Právě u výkonů modré krve i Dynamo Eclot zůstal také bývalý hráč této organizace a v současné době expert David "KAPARZO" Lacina: „Překvapení prvního kola se konalo hned první zápas, kdy nastoupili Dynamo Eclot proti Inside Games. Zde se ukázalo, jaký rozdíl může být mezi týmy, když jeden z nich je fulltime. Dynamo Eclot ukázali, že tento split po vybojovaném místě z kvalifikace budou mířit vysoko. 

Druhé překvapení eSuba, nikdo asi nečekal, že by porazili Enterprise 2:0. eSuba vstoupila do ligy velice dobře a jsem zvědav, jestli jim tohle tempo vydrží a nebudou zbytečně ztrácet body proti papírově slabším týmům.“ 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.