CS:GO

PREVIEW sobotního semifinále Sazka eLEAGUE. Kdo si zahraje o titul?

PREVIEW sobotního semifinále Sazka eLEAGUE. Kdo si zahraje o titul?
19. 6. 2021
  |  

V sobotu se hráči CSka budou pořádně potit. A to nejen kvůli tropickým teplotám, které na území Česka panují, ale hlavně kvůli semifinálovým bojům v Sazka eLEAGUE. Napřímo ze základní části si účast zajistili hráči SINNERS a Sampi, které doplní úspěšné týmy ze čtvrtfinále Entropiq společně s ENTERPRISE. Všechny týmy ve finále ligy patří mezi 4 nejlepší kluby v zemi.

 

SINNERS vs. ENTERPRISE

Nejlepší český celek, který v rámci Sazka eLEAGUE neztratil během splitu jedinou mapu, vyzve úspěšného čtvrtfinalisty z ENTERPRISE. Tohle semifinále je navíc o trošku pikantnější, protože zápas je reprízou loňského finále.

ENTERPRISE si v QF vydřeli výhru 2:1 nad eSubou. Na úspěchu se nejvíce podílel Levi, který si připsal hned 55 killů. Nebyl to ale jen Lukáš Bouřa, kdo byl v ENTERPRISE při chuti. Zdá se, že tým je v dobrém rozpoložení a bude se chtít před tuzemskou jedničkou ukázat.

Semifinále se hraje v režimu BO3. SINNERS jsou jasným favoritem i přes marodku způsobenou covidem a zápas nakonec urvou. Pokud ale ENTERPRISE zopakují svůj čtvrtfinálový výkon, můžeme se klidně dočkat všech 3 map.

Sampi vs. Entropiq Prague

Druhé semifinále bude ve znamení bitvy dvou asi nejvyrovnanějších týmů ligy. Koneckonců si to oba celky spolu rozdaly o přímý postup do semifinále v posledním kole. To ovládli hráči Sampi 2:0 a Entropiq tak mají v krátkém čase prostor pro odplatu.

Sampi přitom do sezóny nevstoupili dobře. Ani v eLEAGUE a ani v COOL lize se hráčům z klubu Jakuba Jankta nedařilo. Vše se ale otočilo a Sampi díky výhrám postoupilo do semifinále napřímo.

Entropiq má svou krizi už taky za sebou. Vždyť ve čtvrtfinále na obou mapách prohrával a dlouho tahal za kratší provaz. Vše ale hlavně díky luxusnímu výkonu Michala "leckra" Kadlíčka pro zelenočerné dobře dopadlo a Entropiq postoupil.

Od semifinále očekáváme rozhodně tři mapy. Rozhodující kolo pak bude hlavně o tom, kdo lépe zvládne ukočírovat nervy. Zkušenosti a zázemí by měly být ve prospěch týmu Entropiq, proto ho mírně favorizujeme a předpokládáme finále SINNERS vs. Entropiq.

A o co se vlastně vůbec hraje?

Vítěz bere rovnou 100 000 korun, poražený finalista polovinu. O tom, kdo ukrojí z prizepoolu největší část se dozvíme v neděli večer.

🥇 100.000,- Kč
🥈 50.000,- Kč
🥉 25.000,- Kč
4. místo 10.000,- Kč
5. místo 5.000,- Kč
6. místo 5.000,- Kč
Author photo
Vítek Nešpor