CS:GO

Preview semifinále Sazka eLEAGUE: Dočkáme se nejvyrovnanějších bitev o finále v historii?

Preview semifinále Sazka eLEAGUE: Dočkáme se nejvyrovnanějších bitev o finále v historii?
17. 6. 2022
  |  

Už v sobotu od 16:30 začíná studio před semifinálovou bitvou mezi SINNERS a Entropiq Prague, posléze se poperou o finále ENTERPRISE a Dynamo Eclot. Dočkáme se nejvyrovnanějších bitev o TOP 2 v historii? Předpoklady a predikce tomu napovídají.

Za 24 hodin vypukne semifinále Sazka eLEAGUE CS:GO 2022. V sobotu od 17:00 začne úvodní zápas a boj o finále. Uvidíme v obou případech všechny 3 mapy a vyrovnanou podívanou? Přinášíme vám preview semifinálových zápasů mezi SINNERS a Entropiq Prague, respektive ENTEPRISE a Dynamo Eclot.

SINNERS vs. Entropiq Prague

Mohlo by se zdát, že nutnost hrát s Janem "HONES" Urválkem by mohla být pro Entropiq Prague negativum, ale opak je pravdou! Jednadvacetiletý hráč, který je oficiálně v týmu posazen na lavičku, byl se 50 killy ústřední postavou v 7. kole základní části proti eSubě, ve včerejším čtvrtfinále proti stejnému soupeři nasázel 68 killů a táhl tým za vítězstvím.

Velmi důležitou oporou Entropiq Prague bude také rakouský hráč Michael "sesL" Higatzberger a také Josef "MoriiSko" Maurenc. Ambiciózní tým to nebude mít vůbec jednoduché, byť v posledních týdnech ukázalo hned několik týmů recept na SINNERS.
Právě dosavadní česká jednička útočí na 5. titul v Sazka eLEAGUE (v řadě), tentokrát už to však bude bez Adama "NEOFRAG" Zouhara, který přestoupil do OG Esports a jeho absence může být klíčovou.

Jestli někomu ze SINNERS domácí soutěže sedí na jedničku, je to David "forsyy" Bílý, který za 7 kol základní části (14 map) nastřílel přes 300 killů a držel si K/D nad hodnotou 1,60. 

SINNERS se poslední dobou prezentují zejména na mapě Overpass, kde sice nemají nejlepší WR, ten však mají na Infernu (100% z 5 her), což dává velkou šanci využít široký map pool proti soupeři. Ovšem Entropiq Prague mapu Inferno hrají také velmi často (v 7 z 8 sérií jarního splitu), tým se nebojí ani tradiční Mirage. 

ENTERPRISE vs. Dynamo Eclot

Do večerního semifinále následně nastoupí ENTERPRISE a Dynamo Eclot, dva ambiciózní celky, které by rády sesadily SINNERS v přímé konfrontaci z pozice domácí jedničky. 

ENTERPRISE sázka na mezinárodní line-up v kombinaci s česko-slovenskými borci postupně vychází. Skvělou volbou se jeví zejména bulharský hráč Deyvid "h4rn" Benchev, který se velmi rychle propracoval mezi nejlepší hráče jarního splitu Sazka eLEAGUE. 

Tým zdobí zejména týmovost, po odchodu MATYSe už totiž není v týmu typický star player, byť tuto roli postupně svými výkony přebírá zmíněný AWP hráč h4rn. Právě týmová stránka věci by mohla být výhoda. Na straně druhé totiž bude stát zejména individualita a dlouhodobě nadstandardní výkony Martina "Dytor" Handla, který patří do TOP3 hráčů Sazka eLEAGUE z hlediska K/D. Konzistentními výkony se prezentuje také sniper Lukáš "capseN" Koláčný.
Dynamo Eclot celkově touží po korunovaci domácím králem. Česká sestava totiž zvládla v letošním roce ovládnout hned několik mezinárodních (i domácích) turnajů, naposledy online zastávku Road to MČR, když ve finále porazila Sampi. Zde však nedošlo potenciálně na přímou konfrontaci DNE se SINNERS, čehož se dost možná dočkáme během víkendu.

Při pohledu na oba týmy je zajímavá také konfrontace ze základní části, kdy suverénně vypadající Dynamo Eclot ENTERPRISE sestřelili v poměru 2:0. Na tuto bilanci bude chtít celek navázat i v sobotu, naopak Dynamo Eclot by rádo tuto bilanci logicky zvrátilo. 

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.