CS:GO

Preview 5. kola Sazka eLEAGUE: Dočkáme se nejvyrovnanějšího kola? DTG nebo ING budou poprvé bodovat

Preview 5. kola Sazka eLEAGUE: Dočkáme se nejvyrovnanějšího kola? DTG nebo ING budou poprvé bodovat
13. 5. 2022
  |  

Sazka eLEAGUE se přehoupla do druhé poloviny základní části. V ní zatím vede tabulku tým Dynamo Eclot. Bude tomu však i po 5. kole?

 

V neděli pokračuje Sazka eLEAGUE 5. hracím kolem. Čeká nás opět čtveřice nesmírně zajímavých zápasů, podle papírových předpokladů dost možná nejvyrovnanější z jarní části ligy.

13:30 | Dynamo Eclot vs. ENTERPRISE

Dynamo Eclot dokázalo před týdnem vybojovat po dvou vyrovnaných mapách remízu se SINNERS, čímž se podařilo udržet celku na prvním místě tabulky základní části Sazka eLEAGUE. Naopak ENTERPRISE se musejí spoléhat na to, že s týmem zůstává pro některé ze zápasů hvězdný Matys.

Souboj dvou vyrovnaných celků odstartuje 5. kolo Sazka eLEAGUE od 13:30. Podle všech předpokladů bychom se měli dočkat velmi vyrovnané podívané od prvního do posledního výstřelu.

16:00 | Inside Games vs. Dark Tigers

Souboj outsiderů, jehož vítěz se může výrazně přiblížit play-off. I tak by se dal shrnout zápas mezi Inside Games a Dark Tigers. Oba celky zatím nedokázaly bodovat a při okolnostech dalších zápasů, by mohly mít případně 3 body ze vzájemného cenu zlata.

Dark Tigers předvádí sympatické výkony, ale na bodové zisky to zatím nestačilo. Naopak Inside Games zažívají jednu odstudnou porážku za druhou. Také z toho důvodu jsou DTG mírnějším favoritem vzájemného střetnutí, navíc slovenský celek bude ještě čekat dohrávka s týmem Cryptova.

18:15 | eSuba vs. SINNERS

Zápas mezi eSubou a SINNERS bychom v roce 2020 nazvali česko-slovenským derby. Nyní je však situace jiná a i přes dvě zaváhání, která SINNERS zaznamenali v posledních dvou kolech, budou plnit roli favorita.

Další bodová ztráta už by prakticky znamenala, že poprvé SINNERS nebudou korunovány vítězem základní části. eSuba má doposud na svém kontě 3 vítězství a jedinou porážku, ta přišla v souboji s Dynamo Eclot.

20:30 | Cryptova vs. Entropiq Prague

Na závěr programu 5. kola Sazka eLEAGUE přijde asi nejméně vyzpytatelný duel. Cryptova a Entropiq předvádí výkony jako na horské dráze, nahoru a dolů. Cryptova dokázala obrat v předchozích týdnech SINNERS, nicméně Entropiq Prague s německo-rakouskou dvojicí také nevypadá vůbec špatně.

Nejlogičtějším scénářem by bylo očekávání remízy. A dost možná pro Entropiq Prague bude klíčové bodovat, vzhledem k tomu, že dost možná Dark Tigers oberou Inside Games, což by znamenalo stejný bodový zisk jako mají právě hráči prestižní české organizace. 

Cryptova zatím získala výhru, porážky i zmíněnou remízu se SINNERS. Jakýkoliv bodový zisk bude plusem v cestě zajištění dobré výchozí pozice do play-off.

 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.