CS:GO

Predikce sobotních utkání Sazka eLEAGUE: Dělba bodů mezi SINNERS a DNE, eSuba chce další výhru

Predikce sobotních utkání Sazka eLEAGUE: Dělba bodů mezi SINNERS a DNE, eSuba chce další výhru
10. 9. 2022
  |  

Už v sobotu na oběd odstartuje další kolo Sazka eLEAGUE CS:GO Podzimní Split 2022. Kromě dohrávky prvního kola mezi SINNERS a Dynamo Eclot se můžete těšit také na eSubu, která by ráda upevnila pozici na čele tabulky.

 



eSuba vs. Dark Tigers

Detail zápasu: eSuba vs. Dark Tigers
Datum zápasu: 10.9.2022 12:30
Formát: BO2
Tip autora: 2:0

eSuba prožívá fantastický start do Sazka eLEAGUE, kdy dokázala remizovat 1:1 s ENTERPRISE a porazit dvojici Dynamo Eclot (2:0) a Inside Games (2:0), což dává týmu značnou výhodu pro zbylou část sezony. Druhou poloviny základní skupiny navíc tým začne soubojem s Dark Tigers, kteří jsou (minimálně zatím) velkým otloukánkem ligy a jediný bod vytáhli z remízového utkání proti Inside Games.

Modrá krev se může opřít o zejména skvěle hrajícího nováčkem, kterým je osmnáctiletý Jakub "M1key" Krausko, jemuž start nové sezony po letní přestávce vyšel na jedničku. Oporu mají v zádech hráči v podobě trenéra Dominika "Desty" Černého a také v podobě map Inferno a Mirage, které zatím zvolili do každého zápasu.

Dark Tigers drží nad vodou Dominik "NIO" Maxian, ani on sám však nestačí na kvalitní soupeře, kteří dokáží temné tygry obehrávat ve většině aspektů hry. Výsledkem by dnes tedy mělo být další vítězství eSuby, které před závěrečnými zápasy zajistí komfortní pozici a přímý boj o TOP 2, která zajišťuje účast na FOR GAMES, kde se odehrají Sazka eLEAGUE Finals.

SINNERS vs. Dynamo Eclot

Detail zápasu: SINNERS vs. Dynamo Eclot
Datum zápasu: 10.9.2022 15:00
Formát: BO2
Tip autora: 1:1

Dynamo Eclot zatím začalo Sazka eLEAGUE tristně, tým prohrál s eSubou (0:2) a také s Entropiq Prague (0:2), což vyvolává jisté rozpaky, byť zápasů zbývá odehrát ještě 5. Ten první, a sice dohrávka prvního kola se SINNERS, je na programu dnes od 15:00. Pokud by však ani tuto bitvu DNE nezvládli, začalo by to s nimi vypadal bledě.

Standardně se mohla sestava Dynamo Eclot opřít o dvojici Lukáš "capseN" Koláčný a Martin "Dytor" Handl, kterou podporoval zejména Vít "nbqq" Pohlot. Nyní však v utkáních zazářila jen jedna osobnost a soupeř dokázal DNE přehrát týmovostí. Bude to tak i proti SINNERS, nebo sepne všechno dohromady? 

SINNERS s příchodem Zera pozměnili herní styl a čas využívají zejména k sehrávání se. Ve skupinové fázi Tipsport CS:GO Praha navíc dokázali, že se s nimi zkrátka musí nekompromisně počítat do opětovných bojů o titul. 

Zde byly sice oba dnešní soupeři nalosováni do stejné skupiny, ovšem tu čest střetnout se v GSL formátu neměli. O to zajímavější by mohlo být jejich střetnutí nyní. Navíc ve chvíli, kdy by oba chtěly bojovat o důležité body.

Dnešní střet dvou, v některých aspektech vyrovnaných, celků by mohl vyplynout v dělení bodů, jako tomu bylo při střetnutí v jarní části Sazka eLEAGUE.

Entropiq Prague vs. Inside Games

Datum zápasu: 10.9.2022 17:30
Formát: BO2
Tip autora: 2:0

Entropiq Prague se po letní přestávce relativně trápí. Těžce se zapracovává makendoský hráč xicoz do full-time rosteru (doposud defacto pouze FPL hráč), rakouský sniper Michael "sesL" Higatzberger se potýká s nevyrovnanými výkony a zbylá trojice proti nejlepším česko-slovenským týmům těžce utáhne zápasy sama.

Dnes by to však mělo být o něčem jiném. Inside Games se sice zejména díky Beedymu a hráči SMK drží v utkáních s favority, pokud však Entropiq Prague přemýšlí na jistotu postupu do play-off, případně ještě boj o přímou účast na FOR GAMES, nemohou si dovolit zaváhat. Naopak bodový zisk, ideálně vítězství, by pro Inside Games mohlo být cenu zlata.

Jarní střetnutí obou celků ovládli drtivým způsobem Entropiq Prague, za které zážil zejména Josef "MoriiSko" Maurenc, pokud bude ve formě i dnes, neměl by mít soupeř v zápase mnoho šancí.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.