CS:GO

Pravidla Sazka eLEAGUE neumožní hrát twistovi za Entropiq Prague. Kdo dohraje split?

Pravidla Sazka eLEAGUE neumožní hrát twistovi za Entropiq Prague. Kdo dohraje split?
4. 6. 2022
  |  

Do prekérní situace se dostal tým Entropiq Prague v rámci Sazka eLEAGUE, když až po 5. kole začal zkoušet a hrát s Matějem "twist" Petrášem, kterého by chtěl zahrnout do sestavy.

Entropiq Prague už mají v Sazka eLEAGUE jistou TOP 6 a tedy minimálně účast ve čtvrtfinále. Koho do něj však pošlou? Vypadá to, že Matěj "twist" Petráš je mimo hru kvůli pravidlům o přestupech / hostováních. 

Pravidla Sazka eLEAGUE mj. uvádí: "Soupiska týmu sestává z minimálního počtu 5 hráčů, maximálně dvou náhradníků a maximálně jednoho trenéra." Důležité je však v tomto případě pravidlo o hostování a přestupech. Protože twist jakožto volný hráč, tím, že Sampi zrušili účast v lize ještě před jejím startem, mohl být napsán na soupisku pouze do 5. kola: "Volný hráč nesmí být zapsán na soupisku po oficiálním datumu odehrání 5. kola základní části."

Právě v 5. kole Sazka eLEAGUE se Entropiq Prague střetli s týmem Cryptova a v sestavě prvního jmenovaného stále figuroval Simon "KWERTZZ" Horák (aktuálně benched), který byl až posléze benchnut s tím, že je zkoušen právě twist.
Už předtím Entropiq Prague udělali dvě změny v sestavě, když tým opustil Jan "HONES" Urválek (bench) a také Filip "AJTT" Dolenský (bench). Nabízela by se tak i varianta s "hostem", nicméně to pravidla neumožňují pro vyřazovací část: "Tým nemůže využít hostování v play-off fázi soutěže." Speciální pasáž o hostech naleznete také v sekci pravidel webu Sazka eLEAGUE.

Výsledkem tedy je nutnost povolat do play-off jednoho z hráčů figurujících (byť na neaktivní) soupisce, tedy hráče AJTT, KWERTZZ, HONES, pričemž u dvou posledních organizace avizovala možnost hledání nového angažmá. 

V obdobné situaci jsou také SINNERS, kteří prodali Adama "NEOFRAG" Zouhara až po 5. kole a tedy v závěru ligy budou dohrávat s Tomášem "tomkeejs" Tomkou, jakožto trenérem / náhradníkem. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.