CS:GO

Padne král domácí scény na kolena? ENTERPRISE jsou favoritem finále Sazka eLEAGUE

Padne král domácí scény na kolena? ENTERPRISE jsou favoritem finále Sazka eLEAGUE
25. 6. 2022
  |  

SINNERS nebo ENTERPRISE? O králi jarní části Sazka eLEAGUE se rozhodne už v neděli odpoledne. Grand finále, jenž se bude hrát ve formátu BO3, startuje od 14:00.

Bronzovou bitvu zvládli hráči Entropiq Prague, kteří porazili Dynamo Eclot. Kdo však opanuje finále jarní části Sazka eLEAGUE? Na to odpoví až nedělní finále, jenž startuje od 14:00.

Finále jarního splitu Sazka eLEAGUE 2022

SINNERS vs. ENTERPRISE
SINNERS do boje vstupují z pozice tuzemské jedničky, doposud neporaženého celku v rámci zápasů Sazka eLEAGUE a také čtyřnásobného vítěze. V rámci vzájemných zápasů domácí ligy dokázali ENTERPRISE se SINNERS pouze jednou remizovat, naopak sedmkrát odcházeli poraženi. 

V Evropě už je to jiná písnička a právě na tomto poli si ENTERPRISE se SINNERS poradili poměrem 2:0. Stejný výsledek bude tým chtít zopakovat i nyní. V neprospěch obhájce hovoří také kurzy, které jsou na zápas vypsány, v nichž SINNERS plní roli outsidera s kurzem přes 2,10. Naopak na ENTERPRISE se kurz na vítězství drží okolo 1,60.

HRAJ S ROZUMEM. 18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Obhájce titulu Sazka eLEAGUE
SINNERS aktuálně zažívají sérii 4 porážek v řadě, naopak ENTERPRISE se poměrně solidně daří držet tempo z evropskými celky, a dnes bude tým dokonce bojovat o postup do play-off turnaje REPUBLEAGUE.

Z hlediska procentuální úspěšnosti na jednotlivých mapách, dle portálu HLTV, jsou na tom výrazně lépe hráči ENTERPRISE. Podle všeho bychom se měli ze strany SINNERS dočkat tradičního banu mapy de_dust2, naopak ENTERPRISE s největší pravděpodobností škrtnou Vertigo. Při posledním vzájemném měření sil v Sazka eLEAGUE se hrálo Inferno a Overpass, při poslední evropské konfrontaci to byly mapy Mirage a Overpass (a decider Ancient). Je tak velká šance, že podobného vývoje se při VETO dočkáme i nyní. 

Rozhodne finále souboj sniperů?

Jestli něco může hrát klíčovou roli, pak to budou oba AWP hráči. David "forsyy" Bílý patří k dlouhodobě nejlepším hráčům domácích soutěží a v utkáních s tuzemskými týmy sází jeden kill za killem, proti však tentokrát bude bulharský hráč Deyvid "h4rn" Benchev, které ENTERPRISE přivedli do své sestavy v polovině května. 

Dvaadvacetiletý Bulhar od začátku projevu velmi nadstandardní kvality a dost možná se tak ENTERPRISE stanou přestupní stanicí i pro něj v cestě do TOP 20 týmu světa. 

David "forsyy" Bílý nastřílel z dosavadních 8 odehraných zápasů Sazka eLEAGUE 391 killů (+161) a drží si K/D na 1,7.  Bulharský soupeř a rival pro finále si z pěti odehraných zápasů připsal 233 killů (+59) a 1,34 K/D. 

Rozhodne finále právě forma obou hráčů, kteří co nejdříve zkusí sáhnout po zbrani AWP? O tom se můžete již v neděli přesvědčit na Twitch kanále eLEAGUEcz.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.