CS:GO

Jak viděli komentátoři jarní část Sazka eLEAGUE? Kdo překvapil, zklamal nebo co vzkazují komunitě?

Jak viděli komentátoři jarní část Sazka eLEAGUE? Kdo překvapil, zklamal nebo co vzkazují komunitě?
21. 6. 2021
  |  

Úvodní split letošního roku Sazka eLEAGUE skončil. Co říkali komentátoři na výkony jednotlivých týmů, koho vidí jako největší překvapení a koho jako zklamání?

Sazka eLEAGUE opět přinesla řadu zajímavých zápasů, překvapení i zklamání. Jak viděli uplynulý split ti nejpovolanější, kteří sledovali každé kolo? Řeč je samozřejmě o komentátorech, konkrétně o Lelkovi, Mishkovi, Bananidesovi a Stormovi.

Medailonky komentátorů je možné najít také v sekci Komentátorský tým Sazka eLEAGUE.



Největší překvapení 1. Splitu Sazka eLEAGUE?

"CZSK jako sniperská velmoc," reagoval Jiří "Bananides" Johanides a zároveň doplnil:

"Ať už si vzpomenu na jakýkoliv tým, který měl ve své sestavě domácího snipera, byla to výrazná ikona dané sestavy. Od oskara po heikkoLa, každý z nich si připsal nejeden highlight. Je to sice něco, co tu můžeme sledovat již delší dobu, ale asi mě to nikdy nepřestane udivovat. Navíc po finálovém klání k nim můžeme počítat i Maxe "SHOCK" Kvapila." (smích)

Lelek na druhé straně poukazuje na nekonzistentnost a nevyrovnanost celků: "Překvapilo mě jak byla většina týmů nevyrovnaná, každý (až na Sinners) udělal dřív nebo později nějakou větší chybu, která jim poté zkomplikovala cestu do play-off. Přesto jsem přesně za tyto momenty strašně rád, protože díky tomu bylo každý víkend co sledovat a jen stěží se dalo predikovat, jak jednotlivé zápasy dopadnou."

Kdybych měl vypíchnout jedno jediné jméno z celé sezony, bude to pravděpodobně Ondřej "EYO" Šťastný. Nečekal jsem, že bude vedle toho všeho předávání zkušeností a jakousi jistotou svého celku také jeden z nejlepších hráčů vůbec celé eLEAGUE.
Bananides
Rozmanitost pohledů na překvapení 1. Splitu Sazka eLEAGUE doplňuje stálice komentátorského týmu, Michal "Mishek" Kabele:

"Největším překvapením pro mě byli po té týmové stránce Brute. Neočekával jsem od nich týmový Counter-Strike a už vůbec jsem neočekával, že by mohli trápit ty nejlepší týmy u nás. Po individuální stránce to pak bude Heikkol, i přes nezdar jeho celku byl vidět a rozhodně vyčníval nad svými spoluhráči. Zároveň se ale také těším a jsem zvědavý na Dark Tigers, díky výkonům v baráži mi někteří hráči zůstali v paměti."

K volbě BRUTE se přiklonil také Tomáš "Storm" Svoboda: "Určitě team Sazka.Brute. Na začátku to úplně nelepilo, ale ukázalo se, že šlo pouze o nervozitu a shodu několika dalších okolností. Byli schopni potrápit takřka kohokoliv, opravdu nepříjemný soupeř a roster s obrovským potenciálem."

Zklamání a poražení

"Největším zklamáním byl nepostup týmu eSuba do finálové části. Trochu to zavinilo to nešťastné zakončení základní části, kdy se potvrdil jeden z nejméně pravděpodobných scénářů a Sampi si vybojovali přímý postup do semifinále. Bylo jasné, že jeden z trojice EP/ESB/EIQ bude chybět mezi nejlepšími čtyřmi. Padlo to na modrou krev, která nezvládla ve dvou ze tří map čtvrtfinálového duelu držet krok se svým sokem. Větší očekávání jsem měl i od týmu Cryptova, původně jsem je měl za kandidáta na postup do vyřazovací fáze, nakonec se s nimi musíme pro další split rozloučit. Stejně tak eEriness, jenž zůstali bez vyhrané mapy. To by se předním celkům stávat nemělo. Spousta zápasů byla vyrovnaná a výkony neodpovídaly konečnému součtu bodů. Naštěstí si zachránili krk v baráži a věřím, že na podzim si renomé napraví," otevírá Bananides druhé téma a doplňuje také o poraženém v jarní části:

"Poražení kromě výše zmíněných týmů eSuba a Cryptova to budou asi BRUTE. Je to tým, který nepatří mezi nejlepší na naší scéně, ovšem v sérii s Entropiq Prague ve čtvrtfinále měli na obou prohraných mapách jistě šanci na úspěch, konec na děleném pátém místě je možná v obecném kontextu soutěže určitý úspěch, ale umím si představit, že ambice byly mírně vyšší."

Možná jsem osobně více očekával od ENTERPRISE, ale takhle to prostě občas bývá, a ne vždy se všechno podaří. Je to sport
Mishek
Podobně jako Bananides, také Lelek hodnotí mezinárodní uskupení Cryptova se znaménkem mínus:

"Možná to bude působit zle, ale největším zklamáním je pro mě tým CRYPTOVA. Už po prvním kole bylo jasné že forma není tak kde by si ji hráči představovali a další týdny to jen potvrzovali. Před začátkem splitu nebylo jasné co tato pětice hráčů dokáže, ale čekal sem že minimálně tím "evropským" přístupem budou své soupeře překvapovat a to se nestalo."

"Volil bych mezi Cryptovou a Eeriness - od rosteru Ostravské organizace se čekalo mnohé, vyřazení v baráži jakožto hořká tečka za splitem ale určitě ne. Eeriness v sobě měli na víc, než 0 vyhraných map - ale zachránili se a mají šanci v podzimním splitu na reparát," přidává se se stejnou volbou také Tomáš "storm" Svoboda. 

Jaké je hodnocení finálového víkendu?

"Tohle se hodnotí strašně těžko, ale z mého pohledu bych řekl že nejvíce zklamali asi i sami sebe hráči ENTERPRISE, kteří určitě nechtěli odcházet i po nedělním zápase o třetí místo jako poražení. Ostatní týmy se nemají opravdu za co stydět a tak trochu doufám že to třeba i vedení jednotlivých týmů utvrdí v tom aby tady hned neměnili půlku sestavy... ale znáte to," komentuje Ondřej "Lelek" Kvarda.

Sledovat CS:GO nebo užívat parného léta? To bylo dilema u Mishka: "Finálový víkend byl naprosto skvělý a ani trochu mě nemrzí, že zrovna když padaly teplotní rekordy, my jsme sledovali back-to-back-to-back jízdu SINNERS. (smích) Jen jsem možná osobně více očekával od ENTERPRISE, ale takhle to prostě občas bývá, a ne vždy se všechno podaří. Je to sport."



Poslední víkend jarního Splitu definitivně uzavírá Jiří "Bananides" Johanides:

"Finálový víkend mě osobně nikterak v ničem nepřekvapil. V duelu o třetí místo po sobotních zápasech jsem cítil, že Sampi budou mít ze hry více a to také prokázali. Samotné finále, které bylo možná i vyrovnanější, než sami aktéři očekávali, bylo pastva pro oči nejednoho fanouška či fanynku. Jednoznačným zlodějem show byl výše zmiňovaný SHOCK. Jeho výkony hlavně na druhé mapě celé série mu přiřkly titul MVP grandfinále. Možná mírné zklamání pro ENTERPRISE, kteří po poslední stříbru odchází bez cenných kovů, ovšem sám leader týmu Erik "the eLiVe" Sith neoznačil výkony svého týmu za ideální a sportovně víkendový neúspěch přijal."

Podobě vidí situaci také komentátor, který byl u všeho podstatného. Tomáš "Storm" Svoboda přidává: "ENTERPRISE sami dobře vědí, kde se stala chyba. Čtvrtá příčka je notným zklamáním jak z pohledu hráčů, tak organizace. Osobně jsem si jist, že příští sezonu budou silnější, Erik je skvělé IGL a má na to zvednout svůj tým. Sinners potvrdili roli favorita, leč s až nečekanými problémy proti EiQ, ty musíme pochválit, jejich hra má prvky kvality, o nichž se jim třeba minulý split ani nezdálo - mílovými kroky překonávají propast, která byla mezi nimi a Sinners."



Vzkaz CS:GO komunitě?

Na závěr jsme aktéry požádali o vzkaz CS:GO komunitě a fanouškům.

Bananides: "Rád bych viděl zdravou rivalitu mezi příznivci jednotlivých týmů. Učte se a berte si příklad ze samotných hráčů i zástupců realizačních týmů. Nikdy si Martin Kabrhel a Mo Straube nebudou nadávat do mužských či ženských přirození. Hráči i při rozhovorech k sobě chovají vzájemnou úctu a respekt. To samé bych si přál vidět u fanoušků. Nemám nic proti memování, popichování a trollení druhých, ale vulgarismy a urážky do mezilidské komunikace nepatří a já je osobně nesnáším. Nadále sledujte a podporujte veškeré dění u nás na tuzemské scéně a nebojte se vyjádřit podporu svým oblíbencům. Těším se, jaký kotel uvítáme na první LAN akci, jakmile jejich pořádání bude u nás zase povolené, máme skvělé fanoušky a na většinu z nich jsem pyšný!"

Komunitě patří obrovské díky! Za to že sledujete a za to, že si to s námi užíváte, protože bez vás by to nešlo. DÍKY MOC!
Mishek
Ondřej "Lelek" Kvarda využil závěrečného prostoru k poděkování všem sledujícím: "Díky za sledování prvního splitu, věřím že druhý split i vzhledem k prizepoolu bude o to zajímavější a že i my jakožto komentátoři a další co tvoří tento obsah se pokusíme odvést tu nejlepší práci aby vás bavilo každé kolo a vy jste tak mohli od začátku do konce fandit vašim oblíbeným hráčům a týmům."

Storm doplnil své kolegy následovně: "Věřte, že produkce i komentátoři dělají vše pro to, aby pro Vás sledování bylo pokud možno co nejlepší - tenhle drive se budeme snažit na podzim skloubit s ještě větší pracovitostí a makáním na sobě. Rozhodně Vás čeká bombová akce, tak již brzy se na Vás těšíme na starý známý adrese, pan Bouřka."

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.