CS:GO

"Nenecháme nič zadarmo. eSuba bude musieť robiť ďalšie zmeny," říká w8max před vzájemnou bitvou

"Nenecháme nič zadarmo. eSuba bude musieť robiť ďalšie zmeny," říká w8max před vzájemnou bitvou
1. 6. 2021
  |  

Týmu Cryptova se od prvního kola nedařilo získávat body. V předposledním zápase Sazka eLEAGUE však w8max a jeho spoluhráči obrali Sampi a v posledním kole chtějí skalp eSuby.

Na úvod Sazka eLEAGUE jste zvládli souboj s eEriness, pak však přišly 4 neděle bez bodu. Čemu toto období “půstu” přičítat?

Od začiatku eLeague sme vedeli že hneď prvé dva zápasy (eEriness, BRUTE) budeme potrebovať vyhrať na našu stranu, pretože ak nie, bude body treba zbierať inde. To že sme po výhre nad eEriness už nič nevyhrali by som pripísal k takej menšej karme proti nám, nedávali sme do prípravy to čo by sa od fulltime teamu možno očakávalo a tak to nakoniec aj dopadlo.

Přišlo 6. kolo a vám se povedlo remizovat se Sampi. Jak bys shrnul průběh zápasu?

Vedeli sme že v zápase proti Sampi nemáme čo stratiť, prišli sme si len zlepšiť náladu.
To že ich pick nevyhráme nám bolo jasné už vopred a tak sme sa sústredili len na Mirage. Vedeli sme že Sampi porazili eSubu na Mirage deň pred tým podobným výsledkom a tak tam bol možno prvé 3 kolá trošku strach, no potom sme sa rozbehli na čo Sampi vôbec nevedeli reagovať.

V pozápasovém rozhovoru jsi říkal, že bez ohledu na tento výsledek musí být váš souboj s eSubou za 3 body. Pomohla vám remíza se alespoň uklidnit s vědomím toho, že s těmito celky můžete uspět? 

Určite nám to pomohlo, dovolím si povedať že eSube nenecháme nič zadarmo.
Kto vie, možno dobehneme to čo sme celý split zmeškali. (úsměv)

Co sis říkal, když už to vypadalo, že eSuba na mapě de_overpass nakonec SINNERS obere? Zkomplikovalo by to nějak vaše vyhlídky na vzájemný zápas? Ať již do bodů v tabulce, tak psychiky?

Ak mám pravdu povedať zápas som nesledoval, viezol som m1keyho z bootcampu domov a po ceste späť som si otvoril stream eLeague kde som videl že eSuba viedla 4:13, okamžite som stream zatvoril a doslova sa modlil aby prehrali, aj keď som sám tak trochu fanúšik eSuby.

A jaká byla tvá reakce na finální skóre?

So spoluhráčmi vždy pozeráme zvyšok eLeague, len čo som prišiel domov a videl že SINNERS otočili som zostal trošku zaskočený, predsalen otáčať takýto stav je celkom psychicky náročné.

Pokud se nepletu, kromě Sazka eLEAGUE působíte ještě (a více méně jen) v ESEA lize. Může být vaše výhoda, že plná soustředěnost jde na jeden jediný zápas, který rozhodne o všem? 

Ak mám pravdu povedať, pripravujeme sa na všetky zápasy rovnako , či už to sú zápasy v ESEA lige alebo Sazka eLeague, no tento týždeň sa budeme asi viac sústrediť na zápas proti eSube, aj keď m1key je znova bez grafickej karty. 

Může hrát roli i faktor, že eSubu můžeš se svými spoluhráči sledovat napříč ligami a turnaji, tudíž by příprava mohla být o to jednodušší? Ten vzorek zápasů bude poměrně velký.

Určite vieme aké mapy chceme hrať a vieme čo eSuba na druhú stranu hrať nechce.
Počet ich zápasov ktoré máme k dispozícií je neskutočne veľké množstvo , takže stačí len makať a vedieť čo eSuba robí.

Dokázal bys v krátkosti definovat hru eSuby, kterou se v sestavě složené na začátku roku 2021 prezentuje?

Poviem len to že si myslím že odchod Eliva a Leviho len tak nejak napriahlo kladivo ktoré by mohlo zabuchnúť klinec do ich rakvy. Tým myslím to že eSuba bude musieť čoskoro robiť ďalšie zmeny.

Co mohou fanoušci od vašeho vzájemného zápasu očekávat? 

Tak určite tam bude veľa potu, napätia a všetkého ostatného čo k tomu patrí.
Myslím si že oba celky sa budú sústrediť najmä na tento zápas, kedže ide viac menej o všetko.

Zápas o všechno startuje v neděli od 17:45!

Jaká je aktuální nálada a chemie v týmu Cryptova, který je složen z několika národností? Cítíš, že jste po několika měsících dostatečně sehraní?

To že to v teame to neklapalo možno tak ako by malo bolo na nás určite vidieť, dovolím si povedať, že jednou dobou bolo všetko čo nás držalo po kope zmluva ktorú s Cryptovou máme. Myslím si že zohraní sme, no nie vždy máme rovnaký názor na určitý play, niekto chce hrať viac agresívnejšie, niekto pasívnejšie a preto to niekedy možno vyzerá chaoticky.

Často se mezi fanoušky skloňuje a opakuje tvé nepříliš pozitivní K/D. Mohl bys objasnit svoji roli v týmu, která to ovlivňuje?

Popravde ten hate nejak nevnímam, csko hrám aktívne strašne krátko,vždy som to bral skôr ako zábavu, preto sa snažím dohnať to čo som zameškal posledné dva roky. Bol som zvyknutý in game leadrovať , no chalani majú moc ega na to aby počúvali práve mňa. Ako team sme z map poolu vyradili moje dve najobľúbenejšie mapy a nahradili ich mapami ktoré som nikdy nemal rád. To že niekto rieši pri zápasoch K/D je viac menej len ich vec, viem že nemám toľko skúsenosti z teamovej hry ako ostatní účastnici eLeague.

Pri hate sa len pousmejem a snažím sa naňho nereagovať, pretože tí chalani čo to píšu nedosiahli ani z 50% to čo my. Pokiaľ hateuje niekto koho nepoznám, niekto kto nedokázal prísť na jedinú lan, nie to ešte ju vyhrať alebo poraziť mix ktorý si vždy na lan skladám tak sa nad jeho urážkami len pousmejem a otvorím si účet na ktorý mi cinká výplata za to že sa živím cskom.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.