CS:GO

Matematika Sazka eLEAGUE: Jaká cesta vede Entropiq přímo do semifinále a vyhne se eSuba baráži?

Matematika Sazka eLEAGUE: Jaká cesta vede Entropiq přímo do semifinále a vyhne se eSuba baráži?
31. 5. 2021
  |  

V posledním kole Sazka eLEAGUE CS:GO bude o co hrát prakticky v každém zápase. Jisté pozice mají SINNERS, které na prvním místě tabulky nemůže nikdo ohrozit, stejně jako eEriness, kteří jsou jistým účastníkem baráže.

Jak do play-off?

Tým na prvním a druhém místě tabulky základní části má jisté semifinále, tedy celkově minimálně TOP4. Celkově 3. tým tabulky si zahraje čtvrtfinále se 6. celkem a v semifinále vítěz vyzve tým z 2. místa po základní části. Třetí a čtvrtý tým si ve čtvrtfinále zahrají o post vyzyvatele vítěze základní části v semifinále. 


Kdo půjde přímo do semifinále? 

ENTERPRISE:

Stříbrný medailista Sazka eLEAGUE 2020 Split 2 má stejný počet bodů i výher (na mapách) jako Entropiq Prague. Další z aspektů při rovnosti bodů by byl rozdíl vyhraných a prohraných kol. Ovšem parta okolo slovenského hráče Erika "the eLiVa" Sitha v úvodním duelu 7. kola vyzve neohroženou jedničku SINNERS. Nejtěžší možná zkouška co může být. 

Tím, že ENTERPRISE mají horší vzájemný zápas se Sampi, nemusela by stačit ani remíza, protože při rovnosti bodů s Entropiq bude rozhodovat rozdíl ve vyhraných a prohraných kolech. Dá se téměř až konstatovat, že mistr musí padnout, pokud loňský vicemistr chce pomýšlet na přímý postup do semifinále. 

Entropiq Prague:

Tým pod vedením in-game-leadera Leckra bude hrát o přímý postup se Sampi. Všechno se bude sice řídit výsledkem úvodního zápasu 7. hracího dne ENTERPRISE vs. SINNERS, obecně ale platí, že vítězství Entropiq posouvá do semifinále bez ohledu na zbytek. Prohru si tento celek nemůže připustit a pokud v obou úvodních zápasech dojde k remíze, bude to velké přepočítávání kol.

Sampi:

Nejhorší výchozí pozice, nicméně nic nereálného. Sampi potřebují, aby ENTERPRISE nezvítězili, a oni následně musí porazit Entropiq Prague. To je jediný scénář, který posílá queztona a jeho spoluhráče přímo do semifinále.

Obecné shrnutí:

Nejlepší výchozí pozici drží Entropiq Prague, kteří sice zaváhali s BRUTE, ale šanci na semifinále by si neměli nechat utéct. Dá se předpokládat zaváhání ENTERPRISE se SINNERS, což by znamenalo přímý souboj o semifinále mezi EIQ a Sampi.

Predikce:
  • Bananides (komentátor): "Semifinále pro Entropiq Prague."
  • Vojtěch Pres (redaktor Sazka Esport): "Entropiq Prague vše drží ve svých rukou a roli favorita zvládnou."
  • Jiří Novák (redaktor sazkaeleague.cz): "Entropiq Prague."

Záchranářská mise

eSuba:

Vzájemný souboj eSuby a Cryptovy v posledním kole může jeden z týmů posunout do čtvrtfinále, druhého předurčit osudu v baráži. Paradoxně nejlepším scénářem pro eSubu je remíza. Bod ji posune na 7 bodů, což bude stačit na čtvrtfinále. V případě, že by BRUTE v posledním zápase zvítězili, tak navíc eSuba bude hrát čtvrtfinálový souboj s 3. týmem základní části a vítěz této bitvy se podívá na druhé semifinále, tedy vyhne se SINNERS.

BRUTE:

Když odmyslíme, že BRUTE hrají s eEriness až úplně poslední zápas, obecně se dá říct, že stačí jakýkoliv bodový zisk. Ovšem do čtvrtfinále se podívá obhájce 4. místa z podzimu i bez bodu z poslední bitvy. Stačí, aby eSuba ve svém zápase bodovala. Naopak nejdivočejší scénář je vítězství Cryptovy a bodový zisk BRUTE. To by znamenalo baráž pro medailistu předchozích splitů Sazka eLEAGUE. 

Cryptova:

Nejtěžší cesta, za to  Cryptova má vše ve své moci. Pokud eSubu porazí, play-off ji nemine a bude pouze otázka, zda do baráže pošle právě svého soupeře z posledního kola nebo BRUTE. 

Obecné shrnutí:

Předpokladem pro postup do play-off je u všech 3 týmů zisk 3 bodů (v podání BRUTE a eSuby dokonce pouze bodový). I tak jednoduché to může být a de facto i bude. Pokud eSuba zvítězí, tak postupuje. Pokud zvítězí Cryptova, tak postupuje a souboj BRUTE s eEriness rozhoduje o tom, zda to budou BRUTE nebo eSuba, kdo jde do baráže. V případě, že by BRUTE i eSuba prohráli bude rozhodovat rozdíl ve vyhraných a prohraných kolech, jak upozornil Jiří Novák na webu sazkaeleague.cz.

Predikce:
  • Bananides (komentátor): "Do baráže půjde Cryptova."
  • Vojtěch Pres (redaktor Sazka Esport): "Bude to divoké, ale nakonec se obávám, že do baráže zamíří eSuba."
  • Jiří Novák (redaktor sazkaeleague.cz): "Cryptova."
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.