CS:GO

Matematika Sazka eLEAGUE: SINNERS a DNE mají semifinále ve svých rukou. Cryptova útěk z baráže také

Matematika Sazka eLEAGUE: SINNERS a DNE mají semifinále ve svých rukou. Cryptova útěk z baráže také
1. 6. 2022
  |  

Jak nakonec skončí vyrovnaná a dramatická situace v tabulce Sazka eLEAGUE? Favorité o TOP2 nehrají proti sobě, na dálku tak mají přímé semifinále ve svých rukou SINNERS a Dynamo Eclot.

Kdo ovládne základní část a zamíří rovnou do semifinále? Ve hře stále matematicky zůstávají všechny týmy z TOP 4. Výhra za 3 body a ztráta prvních dvou totiž může do čela posunout i aktuálně 3. a 4. pozici, tedy celky ENTERPRISE a eSuba

Nejlépe nakročeno mají logicky ovšem první dva týmy, tedy SINNERS se 14 body, kterým svým způsobem může stačit i remíza za určitých okolností a Dynamo Eclot se 13 body. 

Nejtěžší zápas z favorizovaných celků čeká na tým eSuba, který se postaví Entropiq Prague. Teoreticky tak hned na úvod nedělního hracího dne můžeme zaznamenat snížení počtu celků bojujících o TOP 2 na pouhé 3. 
Následovat bude souboj SINNERS s Inside Games, který dle predikcí jasně korunuje českou jedničku králem základní části. Poté však dojde na dost možná klíčový duel jarního splitu.

Dynamo Eclot proti Dark Tigers. Na jedné straně potřeba bodovat kvůli vlastní jistotě semifinále, na té druhé pak případné vítězství za 3 body mířící k postupu do play-off. DTG však nemusí stačit ani 3 body a tým potřebuje sledovat vývoj posledního zápasu, zejména pak případný bodový zisk Cryptova.

Teoreticky se však může stát, že závěrečný zápas bude, vzhledem k možnému očekávanému průběhu, kdy si SINNERS a Dynamo Eclot pohlídají své pozice, pouhým soubojem o seeding mezi zmíněnou Cryptova a ENTERPRISE.

Program 7. kola Sazka eLEAGUE

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.