CS:GO

Levi po přestupu do ENTERPRISE: "V každém týmu jsem hrál s Erikem (the eLiVe). Je takový můj senpai"

Levi po přestupu do ENTERPRISE: "V každém týmu jsem hrál s Erikem (the eLiVe). Je takový můj senpai"
13. 4. 2021
  |  

Lukáš “Levi” Bouřa v rozhovoru před startem Sazka eLEAGUE mluvil o konzistenci, spoluhráčích i tom, co čeká od nové sezóny a proč se nespojila celá parta ex-Universe.

Jaký pro tebe byl rok 2020, ať již osobně, tak herně v dresu eSuby? 
 
Těžce se prožíval tím, že jsme hráli více méně celý rok z domu. Doslova to vypadalo jako sleep, eat, CS:GO. Výjimku tvořila snad jen polovina roku, kdy jsem maturoval, ale jinak to vypadalo stejně.
 
No, co se eSuby týká, bohužel jsme naplňovali pozici “věčně druzí”, můžeme jen litovat, že jsme udělali chyby a, že se nám nepovedlo dotáhnout skvěle rozehrané finále COOL Ligy do vítězného konce a taky finále Y-games.
 
Dres eSuby jsi vyměnil za ten ENTERPRISE. Od koho přišel nápad, dát zpátky dohromady bývalou partu z Team Universe?
 
Poslůchaj. Byl to složitý proces, ostatně jako téměř každý rok na československé scéně docházelo k různým tryoutům ve snaze složit nové týmy. Erik (The eLiVe - pozn. redakce), se kterým jsem hrál 2020 v eSubě, dostal nabídku jít do ENTERPRISE, kde byl už forsy a lucasem, takže naši bývalí spoluhráči z ex-Universe a nakonec nabídli možnost zahrát si s nimi i mně.
 
Nabízelo by se ji spojit celou, nebo ne?
 
Asi by to možnost byla, ale většina hráčů, co s námi tehdy hráli mají aktuálně tým. Tím, že kluci od začátku mangusse zkoušeli a chválili si ho, byl jasná volba a parádně sedl do sestavy.
 
Chápu. V čem je jeho síla nebo vliv na tým, mluvil o něm totiž v podobných superlativech i 
lucasP v rozhovoru pro sazkaeleague.cz?
 
Celkově bych jej přirovnal povahou i herním stylem k NEOFRAGovi, má velký potenciál individuálně i týmově, takže nám skvěle sedl do setupu.
Jak těžké je pro tebe vůbec vyměnit působiště? Na domácí scéně je totiž trochu ojedinělé, že jsi oficiálně vystřídal jen 3 týmy. Přičemž v Universe jsi strávil téměř 2 a půl roku.
 
V UNIVERSE jsme byli dobrá parta a všechno, pak ale přišel nějaký vhodný čas na přesun a rok jsem strávil v eSubě. Není to vždy úplně jednoduché, ale i to k tomu patří. Moje kariéra má vlastně trochu pattern. V každém týmu jsem hrál s Erikem a nějak nám to vždy sedlo. Takový můj senpai.

Nadchází nová sezóna, spousta je toho už je rozehraného a vy se pomyslně škrábete v ranking CZ/SK týmu nahoru. Co od nové sezóny očekáváš a jaké máš s ENTERPRISE ambice?
 
Porazit SINNERS a být tu TOP1? To by asi řekl každý a každý ten cíl má, ale všichni víme, že to prostě lehké není. Cílem je prorazit trochu výš v HLTV, kdyby padla TOP50 během roku, asi bych to bral a kdyby se nám na CZ/SK podařilo TOP2, bylo by taky splněno. 
 
K Sazka eLEAGUE jsme přidali také Sazka Fantasy a fanoušci si tě mohou nyní přidávat do sestav pro jednotlivé víkendy. Do jaké role bys doporučil fanouškům tě umístit?
 
Tož to je přesně jasné, Wango. Pistoleer a není o čem. Mamka říkala, že si nás přidala do fantasy sestavy z týmu snad tři. Tak doufám nezklameme.
 
Pojďme ještě v krátkosti k EU scéně. Naposledy se vám povedlo postoupit do ESEA Advanced, kde změříte síly s poměrně solidními EU týmy. Je cílem okamžitě hrát o play-off a další bojovat o Premier?
 
Hlavní je se udržet a pak můžeme pomýšlet na play-off. Většina týmů v Advanced jsou okolo 30. - 70. místa HLTV a je to dobrá konkurence pro zlepšování se.  
 
Jsou zahraniční soutěže vaším cílem pro rok 2021? 
 
Když se podaří do zahraničí se dostat určitě nechceme propadnout, takže těžko rozhodovat zda CZ/SK nebo EU má prioritu. Tam, kde budeme hrát, chceme předvést nejlepší výkon.

Zdroj úvodní fotografie: esuba.eu
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.