CS:GO

Neuvěřitelné drama ve finále Sazka eCUP. SINNERS otočili na decideru stav 1:11 a jsou šampiony

Neuvěřitelné drama ve finále Sazka eCUP. SINNERS otočili na decideru stav 1:11 a jsou šampiony
24. 11. 2022
  |  

Neuvěřitelná podívaná se strhla mezi SINNERS a ENTERPRISE ve finálovém zápase Sazka eCUP. Nekonečné prodloužení decider mapy rozsekla T-side SINNERS, kteří se stali opět šampiony.

SINNERS vs. ENTERPRISE

Výsledek - 2:1
  • de_mirage 7:16 (7:8)
  • de_nuke 16:11 (8:7)
  • de_ancient 22:18 (3:12)

ENTERPRISE na svém vlastním picku ovládli proti SINNERS pistol round, nicméně následně kapitulovali a dali příležitost na rozjezd sniper branící strany Davida "forsyy" Bílého. V jednu chvíli už vedla česká jednička v poměru 5:2 a vypadalo to na solidní polovinu.

Následně se však EP dokázali vzepřít a díky 4 body v řadě otočili do vedení 6:5. Přetahovaná pokračovala až do posledního kola v rámci první poloviny. To ovládli ENTERPRISE a dostali se tak do vedení 8:7.

Druhá polovina první mapy nabídla jednoznačnou jízdu ENTERPRISE, kteří nezaváhali v žádném z kol až do stavu 15:7. Také následné kolo tým zvládl a SINNERS odešli z Mirage poraženi v poměru 7:16.

Na mapě de_nuke se podařilo SINNERS na T-side předvádět od začátku velmi pěknou hru, v úvodnu se celek dokonce dočkal do vedení 5:1 a dokázal diktovat tempo. Pak však beastikova parta několikrát zaváhala v dobře rozjetých kolech a polovina tak skončila ve prospěch SINNERS "pouze" v poměru 8:7.

ENTERPRISE vyšel start do druhé půle, kdy se dokázali díky vyhranému pistol round dorovnat na 8:8 a v dalších kolech se dokonce ujali vedení 10:8. Od té chvíle však zmíněný nedokázal získat jedno jediné kolo až do chvíle, než stáli SINNERS ve vedení 15:10. Následně sice kolo získali, ovšem to bylo vše a česká jednička dokráčela k vítězství 16:11.

Závěrečná mapa sice nabídla vítězný pistol round SINNERS za T-side, pak však následovala série ENTERPRISE, která absolutně určitě ráz. EP vedli v jednu chvíli už 11:1 a jasně míříili za titulem. SINNERS ještě sice snížili, přesto to s nimi nevypadalo dobře. 

Druhá polovina nabídla ovšem absolutně opačný scénář, ve kterém SINNERS získávali kolo za kolem, aby se po 26 odehraných kolech dokázali srovnat na 13:13. Dokonce se dostali hráči do vedení 14:13, ale pak přišly dvě ztráty a sen o comebacku se začal rozplývat. Ani ve 30. kole však ENTERPRISE sérii neukončili a šlo se do prodloužení. 

V něm týmy předvedly sekvenci zahozených příležitostí na ukončení a až kvalitní T-side v prodloužení přinesla SINNERS vítězství. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.