CS:GO

Sazka eLEAGUE CS:GO: Entropiq mají vše ve svých rukou, boj středu tabulky o to, kdo se vyhne SINNERS

Sazka eLEAGUE CS:GO: Entropiq mají vše ve svých rukou, boj středu tabulky o to, kdo se vyhne SINNERS
24. 5. 2021
  |  

Čtyři neděle zbývají do samotného grandfinále jarního splitu Sazka eLEAGUE CS:GO, 2 víkendy nás dělí od konce základní části a boj v tabulce o lepší výchozí pozici před play-off graduje. Jak s odstupem po 5 odehraných kolech situace vypadá?

Kdo urve slot přímo v semifinále?

Vstupenka přímo do semifinálového souboje, teoreticky snadnější cesta play-off v níž můžete jasnou jedničku, tým SINNERS, potkat až ve finále a jistá TOP 4. Tolik asi rychlý výčet toho, co čeká na celky, které po 7 kolech základních části obsadí 1. nebo 2. místo.

Letos to dost možná bude boj až do posledního kola, ve kterém by mohl hrát roli jeden jediný zápas. Ten, ve kterém ENTERPRISE remizovali s eSubou 1:1 a v posledním zápase dokonce padli se Sampi.

Entropiq se podobným zaváháním, prozatím, vyhnuli. To by mělo eskalovat do posledního kola, ve kterém Entropiq hrají se Sampi a ENTERPRISE jdou na jedničku SINNERS. Všechny karty drží parta okolo in-game-leadera leckra, která má bodový náskok a osud základní části ve svých rukou. 

Boj o střed tabulky aneb kdo se vyhne SINNERS v semifinále

Tým ze 3. místa tabulky po základní části vyzve ve čtvrtfinále 6. celek, vítěz tohoto klání půjde do semifinále proti 2. celku po základní části. Tedy za předpokladu, že SINNERS dotáhnout své tažení k prvenství, jeden z dvojice čtvrtfinalistů se jim vyhne v semifinále. 

Samozřejmě cílem každého týmu je dostat se do TOP 2, která semifinále zajišťuje přímo. Nicméně po ztrátách, které o víkendu zaznamenala eSuba a ENTERPRISE, drží všechny karty v rukou Entropiq. Teoreticky by do boje mohli promluvit ještě i BRUTE, ale jejich šance jsou minimálně. Vypadá to na trojlístek Entropiq Prague, ENTERPRISE a Sampi.

Chci se vyhnout SINNERS, ale zároveň chci vyhrávat
Dominik "blogg1s" Janita

To, co blogg1s prohlásil po zápase s BRUTE dává smysl, nicméně právě aktuálně pozice eSuby směřuje přesně k tomu, že to bude ona, kdo odehraje čtvrtfinále jehož vítěz jde na SINNERS.

Příští víkend ještě dost možná nic nezmění, protože Entropiq Prague, ENTERPRISE i Sampi jdou na poslední 3 týmy v tabulce. V posledním kole by se ale mohli dít věci, které jsme avizovali již v odstavích výše, ale pro rekapitulaci: ve vzájemném duelu budou hrát právě Entropiq Prague a Sampi, ENTERPRISE jdou na SINNERS. Základní část se tak vyplatí sledovat až do posledního výstřelu. 

eEriness aneb poslední se stébla (ne)chytá

Stále bez bodu, byť teď tomu byli hráči nejblíž. HeikkoL a Valencio zářili na druhé mapě série proti Entropiq Prague. Ovšem ani to nestačilo a v prodloužení se radovali Entropiq, kteří měli v závěru mapy co dělat, když jim uteklo vedení 14:9. 

eEriness v dalším kole čekají ENTERPRISE, kteří musejí bezpodmínečně zvítězit, což aktuálně poslednímu týmu Sazka eLEAGUE moc šancí nepřidá. V posledním kole pak narazí replay se svými spoluhráči na BRUTE. 

Dosavadní výsledky eEriness:

  • vs. Entropiq 0:2 

  • vs. Sampi 0:2 

  • vs. SINNERS 0:2 

  • vs. eSuba 0:2 

  • vs. Cryptova 0:2


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.