CS:GO

Druhé kolo Sazka eLEAGUE je zde! Čeká nás souboj zahraničních AWP, duel eSuby s DNE a Cryptovy s ING

Druhé kolo Sazka eLEAGUE je zde! Čeká nás souboj zahraničních AWP, duel eSuby s DNE a Cryptovy s ING
26. 8. 2022
  |  

Již tento víkend se nám rozehraje druhé kolo Sazka eLEAGUE! Hned v sobotu nás čeká zápas týmů se zahraničními hráči, v neděli přijde ostrý duel eSuby s Dynamo Eclot, který poté doplní zápas Cryptovy s Inside Games.

O víkendu startuje již druhé kolo Sazka eLEAGUE a čekají nás hned tři zajímavé zápasy. V sobotu se utkají silní ENTERPRISE s Entropiq Prague, v neděli se podíváme na modrou krev proti Dynamu Eclot a víkend zakončí duel Cryptovy s Inside Games, kteří chtějí udělat lepší dojem než v prvním splitu. Poslední duel kola, SINNERS proti Dark Tigers, byl odložen na neděli 11.9.

ENTERPRISE vs. Entropiq Prague

Datum zápasu: 27.8.2022 15:00
Formát: BO2
Tip autora: 2:0

Velmi zajímavé utkání nám přinese hned první zápas druhého kola. ENTERPRISE, na rozdíl od svých soupeřů, naskočí do svého prvního zápasu ve druhém splitu. Po letní pauze se tým objevil nejdříve v ESEA Advanced Season 42, kde mají prozatím skóre 2:1 (Jediná prohra přišla v prvním kole s Cryptovou). Poté se účastnili CCT Central, kde mají ve Swiss formátu skóre 1:1. Jejich sbírku zápasů kompletují všechny open kvalifikace na RMR, kde za zmínku stojí kvalifikace druhá, ve které se EP dostali až druhého dne.

Jejich soupeř je na tom se zápasovým vytížením o něco hůře. Minulý týden sice odehráli vyrovnaný zápas proti Cryptově v rámci prvního kola Sazka eLEAGUE, ale jinak po pauze odehráli už jen uzavřenou kvalifikaci na CCT Central, ve které vypadli v základní skupině. Tým postavený okolo IGL Michala "leckr" Kadlíčka se bohužel nemůže účastnit RMR kvalifikace, jelikož z jedné organizace může nastoupit pouze jeden tým a tento slot připadl ruské sestavě pražské organizace.

Hlavním faktorem tohoto zápasu by měl být duel dvou zahraničních AWP, Deyvida "h4rn" Bencheva a Michaela "sesL" Higatsbergera. Oba dva hráči se v poslední době prokazují skvělou formou a tak bude jejich setkání určitě velkým lákadlem tohoto zápasu. Papírovým favoritem by měli být hráči ENTERPRISE, ale Entropiq Prague už několikrát ukázali, že dokáží hrát vyrovnanou partii téměř s každým.

eSuba vs. Dynamo Eclot

Detail zápasu: eSuba vs. Dynamo Eclot
Datum zápasu: 28.8.2022 12:30
Formát: BO2
Tip autora: 1:1

Modrá krev se po letní pauze navrátila s pár změnami. Do týmu přišel zpět Lukáš "luko" Hrabčík, na pozici trenéra byl dosazen dosavadní IGL Dominik "desty" Černý a tým doplnil také nováček Jakub "M1key" Krausko. eSuba po letní pauze zatím stihla odehrát uzavřenou kvalifikaci do CCT Central, kde stejně jako Entropiq Prague vypadla již ve skupině. Lépe se jim však dařilo v kvalifikacích na RMR, kde v jedné z kvalifikací dokázali dojít až do round of 16, v němž smolně nestačili na silné Monte (15:19 de_nuke).

Dynamo Eclot  si udrželo celou sestavu i přes letní pauzu. Aby taky ne, tým vypadá silně, obzvlášť pokud je ve formě Martin "Dytor" Handl. DNE mají po pauze velké zápasové vytížení. Skončili druzí na SDTV Invitational, kde nestačili pouze na maďarskou sestavu ONYX, zahráli si třetí kvalifikaci na RMR, v CCT Central vyhráli oba své zápasy a také rozehráli Elisa Invitational s ESEA Advanced.

Očekává se celkově vyrovnaný duel, plný zajímavých kol. Mírným favoritem jsou na papíře Dynamo Eclot, ale eSuba rozhodně nejde do tohoto zápasu hrát druhé housle.

Cryptova vs. Inside Games

Datum zápasu: 28.8.2022 15:00
Formát: BO2
Tip autora: 2:0

Cryptova přišla do druhé části roku hned s dvěma změnami. Tým doplnil mladičký Oldřich "PR" Nový, ke kterému se připojil Martin "BeryP" Beránek, jenž má zaujmout pozici AWP. Cryptova odstartovala minulý týden 2. split Sazka eLEAGUE proti Entropiq Prague. Přestože to dlouhou dobu vypadalo, že si moravskoslezská organizace odnese tři body, tak nedokázala dotáhnout mapu de_mirage do vítězného konce a odešla pouze s jedním bodem. Kromě Sazka eLEAGUE se Cryptova účastnila také SDTV Invitational, v němž skončili na třetím místě (v semifinále podlehli Dynamu Eclot) a naskočili do 42. sezóny ESEA Advanced, ve které mají prozatimní skóre 2:1.

Outsider ligy přišel do nového splitu také s několika změnami. Nově se v sestavě můžeme setkat s Romanem "Asccorr" Svitkem a Miloslavem "m0nsterr" Gáplovským. Inside Games odehráli již svůj první zápas v Sazka eLEAGUE a to proti Dark Tigers, papírově druhému nejslabšimu týmu ligy. Po přesvědčivém výkonu na mapě de_overpass a těsné prohře 14:16 na mapě de_inferno si tento tým odnesl první bod v tomto splitu. 

Cryptova má momentálně lepší tým a tak se předpokládá, že by s Inside Games neměla mít větších problémů. Uvidíme tak hladký průběh, nebo ING překvapí a oberou favorita o body?

Všechny zápasy můžete živě sledovat v sobotu i neděli na Twitch kanále eLEAGUEcz.

 



Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.