CS:GO

Čtvrtfinále Sazka eLEAGUE: Entropiq Prague porazili 2:1 eSubu. Zářili zejména sesL a HONES

Čtvrtfinále Sazka eLEAGUE: Entropiq Prague porazili 2:1 eSubu. Zářili zejména sesL a HONES
16. 6. 2022
  |  

První čtvrtfinálové utkání jarního splitu Sazka eLEAGUE dopadlo ve prospěch týmu Entropiq Prague. Ten dokázal porazit 2:0 eSubu.

eSuba vs. Entropiq Prague

Výsledek - 1:2
  • de_inferno 12:16 (5:10) - (EIQ pick)  
  • de_nuke 16:14 (4:11) - (ESB pick)  
  • de_vertigo 13:16 (10:5)
Entopiq Prague za T-side na svém vlastním picku vstoupili do utkání lépe, když ovládli první 3 kola, pak sice v jednom zaváhali, ale další si vzali zpět, čímž eSubě uškodili zejména ekonomicky. Výborné výkony na straně útočících hráčů předváděli zejména Jan "HONES" Urválek a Michael "sesL" Higatzberger, kteří si za 5 kola připsali 8, respektive 6 killů. 

eSuba se do hry ještě vrátila následnými dvěma koly, ovšem následovala další série pro Entopiq Prague. S postupem času se rozjel také Martin "zur1s" Sláma, který doplnil kolegu Dominika "blogg1s" Janitu, polovinu zakončil s 12 killy a dopomohl tak ke snížení v poměru 5:10.

Po výměně stran se povedlo eSubě zvládnout pistol round a sérií dalších kol tým snížil na průběžných 10:11, srovnání se v tu chvíli však ještě nedočkal a Entopiq Prague dokázali odskočit. Opět se eSuba pokusila srovnat, a opět Entropiq Prague odskočili, tentokrát na 13:11. Michael "sesL" Higatzberger následně clutchnul 1v2, zneškodnil bombu a zajistil 14. bod. eSuba ještě snížila, ale to bylo vše a následně Entropiq Prague šli v sérii do vedení 1:0 (16:12).

Formu si Entopiq Prague přenesli i na druhou mapu, kde sice po vítězném pistol round přišla série 3 porážek v řadě, následně však částečně mezinárodní celek získal 7 kol v řadě a začal diktovat tempo první půle. Michael "sesL" Higatzberger společně se spoluhráči úřadoval a ve chvíli, kdy tým dokázal zvládnout 3v3 ninja defuse retake, doplněný o knife kill Jana"HONES" Urválka, zdálo se, že je v první půli hotovo (10:4, posléze 11:4).
První dvě kola druhé půle patřili sice eSubě, třetí už Entopiq Prague, kteří se tak opět přiblížili celkovému vítězství. Prohrávající eSuba však zařadila vyšší rychlostní stupeňa ve snaze za srovnáním ji táhlo ve druhé půli zejména duo Martin "Pechyn" Pechoušek a Dominik "blogg1s" Janita. Srovnání se eSuba dočkala po 24 kole za stavu 12:12. Dramatická podívaná se protáhla až do 30. kola, ve kterém sice skvěle MoriiSko skvěle odchytil dva ze soupeřových hráčů, HONES následně ale neclutchnul 1v2 a eSuba tak slavila srovnání po vítězství 16:14.

Souboj rozhodovalo Vertigo, na kterém začala lépe eSuba, ale ještě s koncem 5. kola si Entropiq Prague vzali vedení na svou stranu. Následně se však už jen dlouhé desítky minut dívali na zády eSubě, která z dalších 10 kol získala hned 8. V polovině rozhodující mapy tak vedla 10:5.

Díky vyhranému pistol round Entopiq Prague začali startovat comeback. Následně sérií 5 kol v řadě totiž tým dokázal srovnat průběžný stav. eSuba stále nemohla chytnout za CT stranu dech a jedno kolo za druhým přibývalo na stranu soupeře. Opakovaně kvalitní výkon předváděl "stand-in" Jan "HONES" Urválek. Za stavu 12:10 navíc skvělý clutch předvedle j1NZO, který tak zajistil 13. bod pro svůj tým a donutil soupeře vzít pauzu.

Entopiq Prague poprvé přišli o kolo za stavu 13:10, kdy zaváhali proti částečnému force buy. eSuba kolo za kolem snižovala do chvíle, než se jí to za stavu 13:13 povedlo. Následně však sesL opět neuvěřitelně clutchnul a zamezil ninja defuse, Entropiq Prague se opět ujali vedení. To už nepustili a po vítězství 16:13, celkově 2:1 mohou začít slavit postup do semifinále.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.