CS:GO

Čtvrtfinále Sazka eLEAGUE: ENTERPRISE zvládli přetahovanou s týmem Cryptova 2:1

Čtvrtfinále Sazka eLEAGUE: ENTERPRISE zvládli přetahovanou s týmem Cryptova 2:1
17. 6. 2022
  |  

Také druhé čtvrtfinálové utkání Sazka eLEAGUE CS:GO Spring Split 2022 nabídlo všechny 3 mapy. Radost z postupu nakonec měli hráči ENTERPRISE, kteří zvítězili na týmem Cryptova 2:1.

ENTERPRISE vs. Cryptova

Výsledek - 2:1
  • de_overpass 16:7 (9:6) - (Cryptova pick)   
  • de_mirage 13:16 (9:6)- (ENTERPRISE pick)   
  • de_inferno 16:12 (8:7)
Druhé čtvrtfinále odstartovalo na mapě Overpass, kterou si zvolila do série Cryptova. Ta nezačala vůbec špatně a během úvodních 8 kol bodovali hned 6x. Vedení 6:2 však dlouho nevydrželo a za CT stranu startující ENTERPRISE dokázali postupně nejen snížit, ale zároveň otočit vývoj první půle.

Výsledkem byla série 7 úspěšných kol na straně ENTERPRISE a vedení 9:6. Zásluhu na tom měl zejména bulharský hráč Deyvid "hr4n" Benchev, který si připsal v 15 kolech 16 killů. Do druhé půle díky vyhranému pistol round vstoupili ENTERPRISE, kteří odskočili na 11:6, Cryptova sice následně bodovala, ale EP si vyšší vedení vzali zpět.

Série pokračovala nadále až do stavu 15:7, kdy h4rn uspěl v 1v1 proti Zyoredovi a zajistil tak pro svůj tým map point. Cryptova už nenašla odpověď a padla na první mapě v poměru 7:16. 

ENTERPRISE vstoupili za T-side dobře také do druhé mapy série, když získali pistol round a dvě následující kola. Další body však chvíli nepřibývali a Cryptova vývoj v tu chvíli otočila. Vedení 5:3, respektive 6:5 však nevydrželo a ENTERPRISE se ujali posledních 5 kol, což znamenalo opětovné vedení v polovině 9:6.
Cryptova odstartovala druhou polovinu třemi body v řadě, což znamenalo srovnání. Následně se týmy začaly přetahovat o jednotlivé koly a vyrovnaný stav pokračoval. Za stavu 11:10, kdy mohli ENTERPRISE odskočil na rozdíl dvou kol, přišlo osudové zaváhání proti částečnému force buy. V něm zazářilo zejména duo luko & MAXX.

Velkou chybu dokázala Cryptova potrestat dalšími dvěma body, které znamenaly vedení 13:11. Pak však přišla identická chyba (prohra proti force buy) a snížení. Následně se však Cryptova přeci 14. bodu dočkala. Hektický závěr nakonec přinesl srovnání v sérii, opět kolem, kde bychom to od týmu Cryptova nečekali (16:13).

Závěrečná mapa odstartovala jasným vedením Cryptova, které se v jednu chvíli vyšplhalo až na stav 6:1. Dobrý týmový výkon a výhoda "CT strany" však dostala ENTERPRISE zpět do hry a po 13 kolech favorit dokonce vedl 7:6. Vyrovnaná půle skončila následně v poměru 8:7.

Druhé půle nadále nepřestával fanoušky bavit. Týmy se střídaly ve vedení, dokázaly navzájem ničit ekonomiku a přebírat inciativu. Série 4 kol v řadě posunula ENTERPRISE na stav 14:11, následně však Cryptova snížila a poslal soupeře do force buy.

ENTERPRISE přesto bod urvali na svoji stranu a za stavu 15:12 dostali tři šance na ukončení zápasu před prodloužením. Stačil hned první pokus, který znamenal vítězství loňského finalisty v poměru 16:12, celkově 2:1. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.