CS:GO

Dohrávka 5. kola Sazka eLEAGUE: SINNERS uspěli proti eSubě a skončí po základní části první

Dohrávka 5. kola Sazka eLEAGUE: SINNERS uspěli proti eSubě a skončí po základní části první
24. 9. 2022
  |  

SINNERS si v souboji s eSubou došli pro 6. vítězství ze 6 zápasů podzimní části Sazka eLEAGUE, což znamená, že skončí na čele základní skupiny.

SINNERS vs. eSuba

Výsledek - 2:0
  • de_overpass 16:10
  • de_inferno 16:9

Sobotní program týkající se 7. kola odstartovala dohrávka kola 5. mezi SINNERS a eSubou, tedy dvěma týmy bojujícími o TOP 2 a jistotu účasti na Sazka eLEAGUE Finals, které se odehrají na FOR GAMES.

Na první mapě dokázala eSuba sice ovládnout pistol round, zároveň po chybách a zaváhání i na své straně navíc posléze srovnala na 3:3, pak však SINNERS začali předvádět skvělý týmový výkon, který vedl k vítězství v několika kolech v řadě (8:3). 

Následně jsme byli svědky několika skvělých individuálních situací. V té první dokázal Lukáš "Levi" Bouřa ninja defusnout 1v5, v té druhé pak Max "SHOCK" Kvapil ukázal své kvality z hlediska HS %, kdy "utappoval" jak luka, tak blogg1se (9:4).

Do výměny stran si týmy ještě kola rozdělily a na CT stranu se tak SINNERS přesunuli s náskokem 10:5. Ten se však velmi rychle začal rozplýval vlivem snahy eSuby zdramatizovat průběh. Fatální chyba však nastala za stavu 11:9, kdy si Patrik "Zero" Žúdel připsal 4K (celkově situace 2v4), čímž zajistil 12. bod pro SINNERS, kteří se velmi rychle dostali i na 13. bod.

Opařená eSuba se už těžce dostávala zpět do hry a plné nákupy střídaly pokusy s forcebuy, ani jedna ze strategií nákupu však nevycházela. V závěru z toho ještě jedno kolo bylo, na výhře SINNERS (16:10) už to však nic nezměnilo.

Hrozivý start eSuby na druhé mapě dokazovaly individuální stastiky hráčů, kdy luko i blogg1s měli po 5 odehraných kolech 0 killů. Naopak na straně druhé Zero a SHOCK po 7 killech. 

eSuba skvělý náskok soupeře dokázala korigovat a snížila, celkově dokonce v rámci první půle po několika zaváháních SINNERS, byl stav z pohledu favorita 9:6. Opět to byl tým modré krve tažený Martinem "Pechyn" Pechouškem, který se snažil srovnat. Zase to o kolo nevyšlo a za stavu 8:9 dokázali SINNERS třemi body odskočit na 12:8, čímž určovali stav vývoje mapy.

Zvrat už nepřišel a SINNERS se tak mohli radovat z vítězství v zápase, ale také po základní části a nic na tom už nezmění ani ostatní výsledky a závěrečné kolo.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.