CS:GO

Sazka eLEAGUE 1. kolo: NEOFRAG táhl SINNERS, eSuba překvapila ENTERPRISE, DNE smetli IG

Sazka eLEAGUE 1. kolo: NEOFRAG táhl SINNERS, eSuba překvapila ENTERPRISE, DNE smetli IG
10. 4. 2022
  |  

Sledujte průběh úvodního kola Sazka eLEAGUE CS:GO 2022. Uspějí Dynamo Eclot v zápase nováčků s Inside Games? Jak do ligy vstoupí SINNERS a co "derby" ENTERPRISE eSuba?

První kolo Sazka eLEAGUE startuje a my jej pro vás sledujeme živě. Průběh zápasů, komentáře aktérů i stream. Vše na jednom místě! Kterému z celků se podaří v úvodním kole bodovat naplno? K vidění budou 3 zápasy, Dark Tigers následně úvodní kolo dohrají proti vítěznému celku z kvalifikace (za Sampi).


Dynamo Eclot vs. Inside Games

Výsledek - 2:0 
  • de_inferno 16:5 (10:5)
  • de_overpass 16:3 (14:1)

Mapa Inferno začala pro Dynamo Eclot v premiérovém zápase základní části Sazka eLEAGUE velmi dobře. Tým si postupně za T-side budoval solidní náskok, na který Inside Games nenacházeli odpověď. CT strana neudržela tlak soupeře během úvodních 10 kol hned 8x, což stanovovalo jasný průběh zápasu. 

Inside Games nakonec přeci jen v samotném závěru ještě našli poslední špetky sil a z úvodní poloviny si odnesly 5 kol. Hypo a StuFF dokázali v prvním kole druhé poloviny pushnout B plant, ovšem capseN reagoval skvěle a pomocí 4K a clutche 1v2 otočil a zajistil 11. bod pro svůj tým. Dynamo Eclot i přes snahu ING dokráčeli k 15. bodu a tedy 10 map pointů. Dnes první dokázal tým využít a dostal se v sérii do vedení po výsledku 16:5. Skvělý výkon zaznamenal zejména nbqq s 25 killy.

Trend z první mapy se přenesl také na Overpass, pick Inside Games. Favorizovaní Dynamo Eclot diktovali tempo a za CT stranu k ničemu moc dalšího nováčka nepouštěli. Výsledkem bylo drtivé vedení 14:1. Inside Games se vzepřeli na úvod druhé půle, kdy získali pistol round. Tým získal i další kolo, ovšem následně se opět radovali hráči Dynamo Eclot, kteří mířili za jasným vítězstvím. Po výsledku 16:3 bylo hotovo a Dynamo Eclot otevřelo ligu vítězně.

eSuba vs. ENTERPRISE

Výsledek - 2:0 
  • de_mirage 16:10 (8:7)
  • de_ancient 16:12 (8:7)

Skvěle hrající eSuba od počátku duelu zaskočila ENTERPRISE, kteří nebyli schopni na Mirage bránit za CT stranu nájezdům modré krve. Tým pod vedením benq1ho dokázal získat velmi solidní náskok hned zkraje zápasu, o který sice do poloviny prakticky přišel, vedení 8:7 bylo před změnou stran více než dostačující.

Ani na druhé mapě to nebyl perfektní výkon ze strany favorizovaných ENTERPRISE. Tým se nechal zaskočit a nedokázal si vypracovat souvislejší sérii úspěšných bodů v rámci T-side na mapě Ancient. Přesto z toho však bylo vedení eSuba 8:7. ENTERPRISE následně odstartovali CT stranu defusem a vítězným bodem, pak však přišla tři kola pro eSubu a scénář byl opět opačný.

Skvěle hrající duo blogg1s & Pechyn i nadále eSubu táhli. ENTERPRISE vytahoval z bláta porážky Manguss, který dokázal připsat pro tým 9. bod a také v následujícím kole byl důležitou součástí obrany. Zmíněný Dominik "blogg1s" Janita však clutchnul 1v2 a zajistil tak 12. bod (12:9) pro svůj tým. Ve 27. kole, kdy ENTERPRISE dotahovali, si manguss dokonce připsal ACE, i tak bylo vítězství však stále daleko. Naopak přišla chyba hned v dalším kole a eSuba ji dokázala přetavit ve vítězství v poměru 16:12 a celkově 2:0.

SINNERS vs. Entropiq Prague

Výsledek - 2:0 
  • de_vertigo 16:11 (6:9)
  • de_overpass 16:8 (0:0)

Začátek jako hrom! SINNERS v prvním kole přišli hned o 4 hráče, pak však NEOFRAG clutchnul 1v5 celou situaci a zajistil tak úvodní bod pro svůj celek. Přetahovaná dalších kol však posléze začala lépe vyznívat pro hráče Entropiq Prague, kteří zásluhou zejména dobře hrajícího kapitána leckra prakticky celou úvodní polovinu vedli. SINNERS dokázali snížit na rozdíl 9:6 a za CT stranu je čekala těžká práce.

Česká jednička začala zápas dotahovat a po 18 kolech svítilo na scoreboardu srovnáno, stav 9:9. V dalším kole se už SINNERS dostali dokonce do vedení. To už odmítali favorité pustit do 25. kola ztratili v rámci druhé půle pouze 2 kola. Průběžný stav tedy ukazoval vedení SINNERS 14:11. Hned další dvě kola česká jednička také proměnila a šla v sérii do vedení 1:0 (de_vertigo 16:11).

Entropiq Prague přišli o úvodní 4 kola na mapě Overpass, pak však dokázal Filip "AJTT" Dolenský clutchnout situaci proti přesile hráčů SINNERS a získal první bod pro svůj tým. Následně se však opět dostali do tempa vedoucí tým, který zvýšil postupně vedení až na 7:2. 

SINNERS však dominovali dalšímu průběhu zápasu a dokráčeli pro vítězství nejen v polovině, ale i celém zápase. Entropiq Prague sice v závěru ještě průběh zdramatizovali, na víc než 8 kol to ovšem nestačilo.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.