CS:GO

1. kolo Sazka eLEAGUE: Týmy Inside Games a Dark Tigers si body rozdělily

1. kolo Sazka eLEAGUE: Týmy Inside Games a Dark Tigers si body rozdělily
21. 8. 2022
  |  

Skvělou podívanou přinesl také druhý nedělní zápas mezi Inside Games a Dark Tigers. Oba týmy, které se v jarní části střetly i v baráži, si nakonec body dělily.

Zápas mezi Dark Tigers a Inside Games nabídl fanouškům domácího Counter-Strike skvělou podívanou, která nakonec vyvrcholila stavem 1:1 a dramatickou koncovkou druhé mapy. 

Už od začátku té první to však vypadalo, že si ani jeden z týmů nebude chtít dát nic zadarmo. Skvěle začali na mapě de_overpass Inside Games, kteří ovládli v úvodu 6 kol ze 7 možných a nastavili tempo hry. Opak byl však pravdou a Dark Tigers se dokázali vrátit zpět do hry několika body a následně i polovinou 7:8.

Ve druhé půlce se však souboj rozjel na možná až neočekávané obrátky. Skvěle hrající Roman "Asccorr" Svitek táhl Inside Games k vítězství, což se i za pomoci dalšího hráče, kterým byl s 20 killy Samuel "SMK" Kellner, podařilo a ING nastolili za T-side tempo, kterému DTG nedokázali celit. Výsledkem bylo jasné vítězství 16:8.

Start druhé mapy nabízel obdobný průběh, jaký jsme sledovali na mapě první. Vyrovnaná podívaná a střídání kol ze strany na startu podporoval zejména fakt, že se Inside Games za T-side nemohli před "banán" dostat na B-plant, který byl perfektně bráněn dvojicí Jan "pandi7o" Holák & Ľuboš "HenkkyG" Ilko, která poprvé padla až po několika kolech, chvíli předtím než se v 9. kole Inside Games dostali poprvé do vedení. Ti však moc dobře věděli, kudy vede cesta a využívali neideální formy a pozic creZeho a NIA v rámci první půle v cestě na "A" plant.

Když už to vypadalo, že Inside Games mají pod kontrolou vývoj první půle, nejprve dokázal skvěle hrající Jan "pandi7o" Holák udržet B-plant, což dovedlo DTG k 5. bodu, následně individuálním playem snížil na 6:7 a v závěru polovinu na konečných 7:8 snížil Ľuboš "HenkkyG" Ilko, který za pomoci SMG nepustil Inside Games k B-plantu. 

Dark Tigers dobře nastoupili do první půle a dokázali uspět v klíčových prvních kolech, kdy se dostali do vedení 10:8, posléze však vytvořili obrovskou chybu, ze které těžil soupeř. Dramatická přestřelka tak nebyla nebývalých obrátek, jenž vyvrcholily až v 30. kole, kdy se podařilo creZemu zajistit bod pro temné tygry po vítězství 16:14.

Dark Tigers vs. Inside Games

Výsledek - 1:1
  • de_overpass 8:16 (7:8)
  • de_inferno 16:14 (7:8)

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.