CS:GO

Finále Sazka eLEAGUE: SINNERS jsou pětinásobným šampionem

Finále Sazka eLEAGUE: SINNERS jsou pětinásobným šampionem
26. 6. 2022
  |  

ŽIVĚ | Sledujeme vývoj finálového zápasu Sazka eLEAGUE CS:GO mezi SINNERS a ENTERPRISE. V článku najdete skóre i informace o průběhu zápasu.

SINNERS vs. ENTERPRISE

Finále 1. splitu Sazka eLEAGUE 2022
Výsledek - 2:0
  • de_mirage 16:11 (7:8) 
  • de_overpass 16:8 (7:8)
  • de_nuke

Průběh:
SINNERS začali souboj o titul na mapě de_mirage, kde se v prvních kolech (3:0) chytli zejména hráči David "forsyy" Bílý a Sebastian "beastik" Daňo, kteří měli shodně skóre 5:1 (K:D). Následně se ENTERPRISE dokázali připsat na scoreboard kolem, v tom dalším však Tomáš "tomkeejs" Tomka předvedl chytrý play při zneškodnění bomby a na milisekundy obehrál Erika "the eLiVe" Sitha. A když v následném kole ninjadefusnul ZEDKO bombu na úkor mangusse, vedli SINNERS už 5:1.

The eLiVe své zaváhání napravil v dalším kole, když díky jeho 4K snížili ENTERPRISE průběžný stav. Ke srovnání za stavu 5:4 nedošlo, nicméně o několik kol později už ano, a hlavně ENTERPRISE dokázali za méně favorizovanou T-side odskočit na skóre už 7:6. Závěrečná kola šla na obě strany, SINNERS tak prohrávali 7:8.

Start do druhé půle však měli SINNERS fantastický a kolo za kolem dostávali mapu pod kontrolu. Pomáhalo tomu také postupné rozehrání se Davida "forsyy" Bílého s AWP. Ve chvíli, kdy tomkeejs zvládl opět 1v1 proti the eLiVe, vedli SINNERS už 13:8 a ENTERPRISE byli v problémech.

Vyzyvatel sice ještě získal naději v podobě snížení, pak už však kralovali SINNERS (16:11) a zejména Jindřich "ZEDKO" Chyba, který se stal hvězdou mapy s nejvyšším počtem killů.

Na druhé mapě odstartovali výrazně lépe hráči SINNERS, když získali z úvodních 6 kol hned pět na svoji stranu. Pak se však rozjeli i ENTERPRISE a dokázali postupně vývoj první půle otočit (6:5).

Vyrovnaná půle pokračovala až do 15. kola, v něm se blýsknul opět tomkeejs, který dokázal snížit z pohledu SINNERS na 7:8. Bulharský sniper h4rn sice táhl ENTERPRISE jak jen mohl, ale on sám si vybral nešťastné chvíle, čehož SINNERS dokázali využít.

Famózní nástup do druhé půle zaručoval SINNERS komfortní pozici a obhájce triumfu po 20 odehraných kolech vedl už 12:8. V následujícím kole navíc Jindřich "ZEDKO" Chyba dokázal ubránit "B" plant, zapsal si ACE a posunul svůj tým k triumfu. ENTERPRISE už neuhráli jediné kolo a padli 8:16. SINNERS tak berou 5. triumf ze Sazka eLEAGUE.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.