CS:GO

Šampionem Sazka eLEAGUE jsou ENTERPRISE

Šampionem Sazka eLEAGUE jsou ENTERPRISE
8. 10. 2022
  |  

Velkolepé finále skončilo po velké bitvě na všech třech mapách. Prvním vítězem mimo SINNERS se stal tým ENTERPRISE, který zvítězil 2:1.

Finále: eSuba vs. ENTERPRISE

Výsledek - 1:2
  • de_nuke 10:16
  • de_inferno 16:8
  • de_overpass 11:16

eSuba odstartovala svůj vlastní pick velmi solidním výkonem, který táhl zejména Lukáš "Levi" bouřa, jež si připsal v prvních kolech několik důležitých killů a poslal svůj tým do vedení 3:0. ENTERPRISE měli rozjet pomalejší (start CT) o to však lépe řízený. 

Postupně se tým dokázal dostat nejen ke snížení a srovnání, ale také do vedení, které přišlo se závěrem 7. kola (4:3). eSuba se ještě dokázala vrátit zpět ke srovnání, ale následovala další dlouhá série ze strany favorita zápasu, týmu ENTERPRISE.

Opařená eSuba nebyla schopna nadále za T-side nic vymýšlet a náskok soupeře se navýšil už na stav 11:4. Důležité pistole sice eSuba na startu druhé půle zvládla, poté však přišel další zvrat a ENTERPRISE získali 12. bod. Drama se sice v závěru částečně dostavilo, ale už bylo pozdě. eSuba padla 10:16 a tím se ENTERPRISE dostali do vedení 1:0.

eSuba začala Inferno nad očekávání dobře. Skvěle hrající blogg1s a další hráči pomohli k vedení 6:0 a dalšímu nucenému forcebuy ze strany ENTERPRISE. První bod pro v sérii průběžně vedoucí celek padl až v 8. kole. Hned vzápětí však přišel neúspěšný postup a naopak úspěšná defenziva eSuby, která se opět dotala do vedení o 7 kol (8:1).

Skvělá půle a výkon přetrvával nadále, prakticky až do samotného závěru. eSuba dokázala držet soupeře zkrátka a nakonec došla pro průběžné vedení a stav 11:4. Po výměně stran se zápas začal vyrovnávat, M1key však zvládl klíčovou 1v1 čímž zajistil stav 13:8, poslal ENTERPRISE do force buy a modrá krev zamířila k vítězství.

Závěrečnou mapu podchytili na začátku opět borci z ENTERPRISE, kteří se na Overpassu za CT stranu dostali do vedení 4:0, eSuba navíc vyjma blogg1se byla bez killů a hra na to trpěla. Nakonec se symbolicky eSuba ještě dočkala, ale vždy to bylo jen jedno kolo, nikoliv série.

V 9. kole se povedl eSubě postup na "B" plant a bylo z toho snížení na 3:6. Ani jednomu celku se však nedařilo získávat více bodů v řadě. Opět to tak byli ENTERPRISE, kteří zvýšili náskok na 7:3. eSuba přesto ještě polovinu dokázala snížit na rozdíl 3 kol (6:9).

Ve druhé polovině došlo na strhující podívanou, jejímž vítězem se stali ENTERPRISE, kteří...

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.