CS:GO

Sazka eLEAGUE 4. kolo: eSuba přejela Dark Tigers. Blogg1s hvězdou zápasu

Sazka eLEAGUE 4. kolo: eSuba přejela Dark Tigers. Blogg1s hvězdou zápasu
10. 9. 2022
  |  

První sobotní zápas obstarala dvojice eSuba a Dark Tigers. Souboj se velmi rychle zvrtnul ve prospěch favorita, který dovolil soupeři pouhých 14 kol za obě mapy. eSuba si posiluje pozici v čele tabulky.

eSuba vs. Dark Tigers

Výsledek - 2:0
  • de_mirage 16:6
  • de_inferno 16:8

eSuba vykročila za dalšími body v rámci Sazka eLEAGUE za T-side skvělým začátkem, kdy sice po vyhraném pistol round zásluhou M1key přišlo zaváhání, následně si eSuba vzala vedení zpět a táhla za drtivým vítězstvím. Po 8 odehraných kolech vedl favorit 7:1 zejména zásluhou Dominika "blogg1s" Janity (10 killů) a dvojici M1key & Pechyn (po 7 killech).

Dark Tigers dokázali v první půli získávat entry killy, ale následně měli problém v prostředních částech kol. eSuba naopak využívala svých kvalit a také kvalit Dominika "blogg1s" Janity, který několikrát dokázal uspět v nevýhodné pozici. DTG nezískali ani jednou více kol v řadě a museli se smířit s nepříznivým stavem 4:11.

Po výměně stran se obraz nezměnil, naopak eSuba stupňovala tempo a Dark Tigers nadále zahazovali dobře rozjetá kola. Za zmínku stojí zejména skvělý crossfire mezi Pechynem a blogg1sem při obraně B-plantu na stavu 15:6, kdy si 2 hráči poradili se čtveřicí vybíhajících soupeřů. Výsledkem byla dominantní výhra 16:6.

Dark Tigers nezvládli ani úvod druhé mapy, kdy skálopevně stojící obrana eSuba držela soupeře daleko od plantů. Po vedení 5:0 přišlo drobné klopýtnutí, které DTG dostalo zpět do hry a to konkrétně ke dvěma bodům, byť s jedním zaváháním (6:2).

Skvělé chvíle v první půli zažíval zejména Lukáš "Levi" Bouřa, který si připsal celkově 15 kol a dopomohl svému týmu k vítězství v první půli v poměru 10:5. Následně eSuba zvládla také pistol round za t-side a směřovala za vítězstvím. Zmar Dark Tigers byl dokonán, kdy v následujícím kole dokázal blogg1s uspět se scoutem v 1v3 situaci a zajistil tak týmu vedení 13:5.

Dark Tigers se sice nadechli k potenciálnímu comebacku, ten však zkazil opět blogg1s, který si připsal ACE a připsal 15. bod pro svůj tým (15:7). Oba týmy se nakonec ze serveru odpojily po stavu 16:8 ve prospěch eSuby, která tak potvrdila svoji formu. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.