CS:GO

1. kolo Sazka eLEAGUE: sesL clutchnul 1v5 a dovedl tým k remíze s Cryptova na 1:1

1. kolo Sazka eLEAGUE: sesL clutchnul 1v5 a dovedl tým k remíze s Cryptova na 1:1
21. 8. 2022
  |  

Úvodní zápasy podzimního splitu Sazka eLEAGUE CS:GO 2022 odehrály celky Cryptova a Entropiq Prague. Neuvěřitelná podívaná měla vše, co fanoušci domácí CS:GO mohli čekat. Spravedlivým výsledkem tak byla remíza 1:1.

Cryptova předvedla fantastický nástup do první mapy, kdy si dokázala jednak se soupeřem poradit v pistol round, následně Tomáš "zyored" Cvaniga předvedl 3K a Entropiq Prague ztratili dech. Výborně se od počátku také prezentoval několika multikilly Oldřich "PR" Nový, který za CT stranu deptal soupeřovi hráče.

Prvního bodu se Entropiq Prague dočkali až v 7. kole, kdy Moriisko dokázal předvést 4K poté, co vzal po sesLovi AWP. Pražská sestava české organizace ještě dostala k několika bodům, ale v závěru mapy opět Cryptova získala klíčové body, kterými došla k vedení 10:5. Příčinou bylo zejména selhávání Entropiq Prague v rámci početních výhod, na které nedokázali při postupu na plant navázat.

Druhá polovina gradovala v zisku dalších bodů pro Cryptovu, které podtrhával zejména duel Oldřicha "PR" Nového s rakouským sniperem Michaelem "sesL" Higatzbergerem, který odcházel opakovaně poražen. 

Entropiq Prague ukázali za CT stranu zajímavé a slibné taktické rotace, které však nedokázali přetavit v zisk bodů a jejich pick se tak vypařil. Výsledkem bylo vítězství 16:5 ostravské organizace Cryptova

Druhá mapa přinesla velkolepou podívanou z obou stran. Po vyhraném pistol round od Entropiq Prague přišlo zaváhání a kolo pro Cryptovu. Pak však skvělé výkony začalo předvádět duo xicoz & sesL, které určilo ráz. A byť to byla ostravská organizace Cryptova, která si došla pro vítězství v polovině 9:6, následně Entropiq Prague podchytili start první půle, kdy rázem otočili vývoj zápasu.

Série 4 vyhraných kol znamenala vedení 10:9 ve prospěch Entropiq Prague, následně se Cryptova chytla jedním kolem, v dalším zaváhal a přišlo klíčové 22. kolo. Entropiq Prague vedli 11:10 a Michael "sesL" Higatzberger dokázal clutchnout 1v5 situaci, kdy zajistil svému celku vedení 12:10. 

Opařený vedoucí celek už nedokázal zareagovat a tahal za kratší konec provazu, Entropiq Prague naopak fungovalo skvěle získávání jednotlivých plantů, a následné bránění post plantu. Výsledkem byla výhra Entropiq Prague 16:13 a celkově remíza 1:1.

Cryptova vs. Entropiq Prague

Výsledek - 2:0
  • de_overpass 16:5 (10:5)
  • de_mirage 13:16 (9:6)

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.