CS:GO

7. kolo Sazka eLEAGUE: Dynamo Eclot zvládlo přetahovanou s Cryptovou a bere 3 body

7. kolo Sazka eLEAGUE: Dynamo Eclot zvládlo přetahovanou s Cryptovou a bere 3 body
24. 9. 2022
  |  

Dynamo Eclot otevřelo 7. kolo vítězstvím nad týmem Cryptova. Na 3 body se však tým pořádně nadřel, obě mapy skončily totiž až ve 30. kolem výsledkem 16:14.

Dynamo Eclot vs. Cryptova

Výsledek - 2:0
  • de_inferno 16:14
  • de_ancient 16:14

Cryptova odstartovala souboj s Dynamo Eclot na svém vlastním picku a motivací toho, že může ještě bojovat o TOP 2, tedy jistotu účasti na FOR GAMES. Ovšem na serveru to tak nevypadalo. DNE, kteří prakticky hráli už pouze o seeding, absolutně dominovali prvním kolům.

U týmu Dynamo Eclot se dařilo zejména dvojici Vít "nbqq" Pohlot a Lukáš "capseN" Koláčný, který navíc skvěle v kolech otevíral za CT pozice. Cryptova se na scoreboard dostala až v 10. kole, kdy snižovala na 1:9.

CS:GO sekce ostravské organizace Cryptova se sice ještě dostala ke 2. bodu, pak však skvěle Dytor pokryl B plant a rázem z toho byl 10. bod pro Dynamo Eclot. Vedoucí celek dokonce v polovině mapy zvýšil své vedení na 12:3 a jasně mířil za vítězstvím.

Cryptova CT stranu odstartovala pěti body v řadě, čímž snižila na průběžný stav 8:12, následně se dvě kola promíchala ze strany na stranu (9:13). Další plný nákup Dynamo Eclot opět selhal a náskok se snižoval. Neuteklo mnoho času a bránící strana Cryptovy fungovala skvěle, což znamenalo srovnání na 13:13. V dramatickém závěru se přeci jen radoval tým DNE, který mapu urval 16:14.

Druhá mapa nabízela ještě divočejší průběh než ta první. Cryptova výhodu CT strany nedokázala úplně přetavit na svoji stranu a Dynamo Eclot dokázalo po rozpačitém začátku získat vedení. 

Dobře hrající Zyored a BeryP sice korigovali náskok soupeře, ten však zůstal jak v poměru 7:4, tak nakonec 9:6, čímž se DNE dostalo do pohodlného náskoku na kterém mohlo pracovat od startu druhé půle.

Dynamo Eclot navíc navýšilo náskok i po změně stran a byť mnohdy zápas připomínal spíše náhodné běhání z plantu na plant. Cryptova se snažila stav zvrátit, ale opět marně a DNE zvítězili v poměru 16:14.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.