CS:GO

Čtvrtfinále Sazka eLEAGUE: eSuba šokovala Dynamo Eclot a po comebacku v sérii míří na FOR GAMES

Čtvrtfinále Sazka eLEAGUE: eSuba šokovala Dynamo Eclot a po comebacku v sérii míří na FOR GAMES
1. 10. 2022
  |  

Druhé čtvrtfinále Sazka eLEAGUE nabídlo vyrovnanou podívanou mezi celky Dynamo Eclot a eSuba. Souboj o pozici vyzyvatele SINNERS na FOR GAMES rozhodovala až 3. mapa.

eSuba vs. Dynamo Eclot

Výsledek - 2:1
  • de_vertigo 10:16 (7:8)
  • de_ancient 19:17 (8:7)
  • de_mirage (10:5)

Nástup týmu eSuba do čtvrtfinálové série s Dynamo Eclot by se dal považovat za téměř dokonalý. Tým si rychle vypracoval náskok 6:1, kterému přispělo zejména 9 killů Martina "Pechyn" Pechouška a Dominika "blogg1s" Janity. 

Posléze se však všechno začalo rozpadat a Dynamo Eclot se za CT stranu vrátilo zpět do hry. Bránícímu celku pomohl především kompatních výkon rozprostřený do killů napříč týmem. Když už byl tým DNE před srovnáním, eSuba dokázala odskočit na 7:5, to bylo však naposledy kdy v zápase vedla. 

Od té chvíle dominoval utkání tým Dynamo Eclot. Nejprve bylo srovnáno 7:7, poté tým odskakoval na 8:7, 10:8 apod. Podobně jako v předchozím zápase, tak i nyní skončila mapa výsledkem 16:10, nyní pro tým DNE.

eSuba odstartovala dobře i druhou mapu, kdy si podmanila úvodní 3 kola. DNE mělo start pomalejší, přesto po 8 kolech dokázalo srovnat na 4:4. Modrá krev tažená opět blogg1sem dokázala však získat z dalších 5 kol hned 4 a vypadala velmi dobře, to bylo však jen zdání, které se rozplynulo závěrem pro DNE (7:8), které opět šlapalo jako tým.
Stejně jako první polovina, také druhá začala dobře pro eSubu, která se ujala vedení a dokonce sahal po rychlém ukončení za stavu 15:10. Následně však Dytor a capseN zařídili 5 body v řadě (z toho 3x defuse) srovnání na 15:15. V OT se už radovala eSuba a po výsledku 19:17 si vynutila 3. mapu.

Tradičním způsobem, tedy úspěšným startem eSuba, začala i 3. mapa. Na mapě de_mirage dokázala sestava na T-side, za kterou se v úvodu dařilo zejména Lukáši "levi" Bouřovi (11 killů za 10 kol), uspět v prvních 5 kolech. Poté se sice do hry dostalo i Dynamo Eclot, ale byla to zase eSuba, která zvýšila vedení na 7:1. Po 10 kolech svítilo na scoreboardu skóre 7:3.

Ke zmíněnému Lukáši "levi" Bouřovi se z hlediska killů přidal také Martin "Pechyn" Pechoušek a také Jakub "M1key" Krausko, kteří přispěli tomu, že se eSubě, toho času hrající na T-side, dařilo čím dál více.

Po polovině, která skončila výsledkem 10:5 ve prospěch týmu eSuba, začal tým i dobrým retake a ziskem 11. bodu. Posléze se sice soupeř dostal ke 3 bodům, ovšem jízda pokračovala a M1key s 22 killy dotáhl ESB k 15. bodu (15:8). První šanci tým nevyužil, se druhou se popasoval skvěle a po vítězství 16:9 (2:1) míří eSuba na FOR GAMES.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.