CS:GO

Čtvrtfinále Sazka eLEAGUE: xicoz rozkrájel Cryptovu. Souboj měst dopadl pro Entropiq Prague

Čtvrtfinále Sazka eLEAGUE: xicoz rozkrájel Cryptovu. Souboj měst dopadl pro Entropiq Prague
1. 10. 2022
  |  

Souboj měst mezi Entropiq Prague a Cryptova dopadl jednoznačným výsledkem 2:0 ve prospěch prvního zmíněného celku. Hvězdou zápasu byl makedonský hráč xicoz.

Entropiq Prague vs. Cryptova

Výsledek - 2:0
  • de_mirage 16:10 (7:8)
  • de_nuke 16:10 (8:7)
  • de_dust2

Organizace Entropiq Prague a Cryptova proměnily vzájemný čtvrtfinálový souboj v bitvu mezi Prahou a Ostravou, předzápasové predikce také napovídaly vyrovnanému průběhu, kterého se fanoušci dočkali jen napůl. 

Cryptova přitom na mapě de_mirage začala fantaticky, postupně si na T-side vypracovala solidní náskok, těžce underperformující Entropiq Prague se nepodařilo příliš dostat do hry a za CT stranu kapitulovali hned 8x.

Zásluhu na vedení 8:7 měl zejména Tomáš "zyored" Cvaniga s  veledůležitými impact fragy (celkově 12 killů), postupně však bylo jisté, že to stačit nebude. Na druhé straně se totiž rozehrál makedonský hráč Zoran "xicoz" Markovski, který za první polovinu získal pouhé 4 killy, po změně stran se však vše změnilo.

Mladičká posila dokázala za T-side nastřílet 20 killů s 181,7 ADR a 100% KAST. Nadstandardní výkon velel k otočce v mapě pro Entropiq Prague. Parta pod vedením Michala "leckr" Kadlíčka se dočkala relativně záhy. Cryptova na CT straně uhrála pouhá 2 kola a po výsledku 10:16 bylo hotovo.

Následovala mapa de_nuke, velmi kvalitní mapa z hlediska hry Entropiq Prague, což se velmi rychle ukázalo. Zásluhu na tom měl opět Zoran "xicoz" Markovski, kterému výrazně pomohl i český hráč Filip "AJTT" Dolenský.

Cryptova opět nezačala špatně, tentokrát však start na CT straně a zisk "pouhých" 7 kol bylo proti kvalitě soupeře těžce nedostatečné. Entropiq Prague se podařilo naladit vše opět na vítěznou vlnu a po výměně stran zas a znovu tým dominoval. Nuke skončil opět výsledkem 16:10 a Entropiq tak získali postup na FOR GAMES po výsledku 2:0.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.