CS:GO

4. kolo Sazka eLEAGUE: Cryptova, EP a eSuba zvítězili. Týmy SINNERS a DNE body dělily

4. kolo Sazka eLEAGUE: Cryptova, EP a eSuba zvítězili. Týmy SINNERS a DNE body dělily
8. 5. 2022
  |  

ŽIVĚ | Startuje 4. kolo Sazka eLEAGUE CS:GO. Dokáží se SINNERs vrátit do čela tabulky, jak se poperou ENTERPRISE s Matysem, který jim však již nepatří a co souboj Inside Games s Cryptovou?



Zápasy a výsledky 4. kola

Inside Games vs. Cryptova

Výsledek - 0:2
  • de_inferno 3:16 (3:12)
  • de_mirage 6:16 (2:13)

Průběh:
Úvodní mapou série se stalo Inferno, které si do souboje picknul tým Inside Games. Nástup do zápasu však měli výrazně lepší hráči Cryptova, které táhl slovenský sniper Zyored. Inside Games se první odpovědi dočkali až po 7 kolech, když snižovali na 1:6.

Na scoreboard se kromě zmíněného AWP hráče zapisoval také hlavně jeho krajan MAXX. Právě on byl i u zrodu úspěchu ve druhé polovině, kam přišli hráči Cryptova s náskokem 12:3, získali pistol round a postupně se dopracovali k vedení 15:3 a tedy 12 map pointům. Martin "MAXX" Smolár navíc dokázal clutchnout další kolo a zajistil tak svému týmu vítězství 16:3 a vedení 1:0.

Druhá mapa nenapovídala, že by snad série měla skončit jinak. Hráči týmu Inside Games zkusili něco změnit a zvolili T-side jako startující pozici do úvodní půle, což se však vůbec nevyplatilo. 

Od prvních kol to byla Cryptova, která diktovala tempo, hráči se všichni zapisovali na scoreboard pozitivními statistikami a nic nenapovídalo překvapení. Výsledkem byla dominantí půle od Cryptova v poměru 13:2 a směřování za jasným vítězstvím.

Inside Games v dalších kolech ještě zazlobili, na větší zvrat to však nestačilo a když za stavu 6:15 dokázal MAXX clutchnout 1v2, bylo hotovo (6:16 a 0:2).

Dark Tigers vs. eSuba

Výsledek - 0:2
  • de_ancient 6:16 (3:12)
  • de_mirage 18:22 (5:10)

Průběh:
Od úvodních kol eSuba nedával nikomu záminku, že by snad měl tým Dark Tigers na mapě Ancient něco uhrát. Temní tygři startující na CT straně, která je výrazně favorizovanější, nedokázali stíhat tempu útočího soupeře, kde tým táhl zejména zur1s a blogg1s. V polovině vedla eSuba 12:3 a mířila za vítězstvím. 

Zneškodněná bomba odstartovala druhou půli úspěšněji pro eSubu, následně se však do hry vrátili také Dark Tigers. DTG držel nad vodou creZe, který měl před 19. kolem skóre 19:9 a byl jediným hráčem týmu, kterému se povedlo zůstat na K/D více než 1,01. Tři kola v řadě patřila Dark Tigers, pak si další dvě vzala eSuba, která tím získala map point.

Druhá mapa nabídla úvodní kolo pro Dark Tigers, ale další už patřila eSubě. Po 4 kolech, jenž favorit zápasu dokázal ukořistit přišla opět série ze strany DTG, čímž bylo rázem na světě opět drama a srovnání. Nicméně další kola už jedno za druhým nabíhala k týmu eSubě. Ten se dostala až do vedení 10:4, nicméně závěrečné kolo si opět ukořistili DTG, kteří tak snížili.

Už to vypadalo, že Dark Tigers vstoupí dobře do hry díky pistol round, nicméně v situaci 3vs1 absolutně selhali a Martin "Pechyn" Pechoušek však celkově 4K, položením bomby a clutchnutím situaci zvládl. Dark Tigers se však po rozpačitém startu poloviny oklepali a postupně dokázali snížit na 12:13. Pak však nedokázal creZe v 1v1 uspět proti destymu a ten tak zajistil svému týmu 14. bod. 

Abu ti však Dark Tigers nezastavilo ve snaze o comeback. Tým dokázal odpovědět dvěma koly a srovnat na 14:14. Přišla závěrečná kola, která si týmy rozdělily a opět u toho důležitého pro ESB byl desty. Stav byl 15:15 a pokračovalo se do prodloužení.

Prodloužení nabídlo několik zajímavých momentů a vyvrcholilo až za stavu 22:18, kdy se začala radovat eSuba. Ta tak utekla hrobníkovi z lopaty a bere všechny 3 body.

ENTERPRISE vs. Entropiq Prague

Výsledek - 2:0
  • de_overpass 16:4 (11:4)
  • de_inferno 16:14 (11:4)

Průběh:
V úvodní polovině mapy Overpass odstartovali ENTERPRISE za CT stranu a dařilo se jim skvěle, zejména pak slovenkému hráči Eriku "the eLiVe" Sithovi, který zaznamenal 22 killů během úvodních 15 kol. Právě přes něj jen těžce Entropiq Prague získali jednotlivé pozice a planty. 

ENTERPRISE si odnesli vedení v poměru 11:4, které díky získanému pistol round dostalo ještě větší rozměn. Entropiq Prague rázem ztráceli potenciálně komfortní pozici pro comeback. Ani jedno kolo si tým, jenž tuhle mapu zvolil, nepřipsal za CT stranu a tak se skóre zastavilo na výslekdu 16:4 pro ENTERPRISE.

Vedoucí tým v zápase nastoupil dobře i do druhé mapy, kdy získal hned na úvod 5 kol v řadě, Entropiq Prague sice dokázali kontrovat, ale nestačilo to na více jak sérii 2 kol a porážku po 15 kolech 4:11. ENTERPRISE hráli jako celek a nebylo třeba divokých individuálních výkonů, naopak na straně Entropiq Prague největší hvězdy nezářily po stránce individuálních statistik, což se propisovalo do konečného výsledku.

Týmu pod vedením eLiVa vyšel opět identicky také vstup do druhé půle a rázem se celek ENTERPRISE dostal do vedení v poměru 14:4. Následně se do hry vraceli také hráči Entropiq Prague, kteří postupně soupeřův náskok snižovali. Rakouský sniper sesL pomohl k dalším klíčovým kolům, jimiž snižovala sestava náskok soupeře, který již držel match point. Zápas byl rozhodnut až ve 30. kole, kdy dokázali ENTERPRISE konečně útok soupeře odrazit. Po výsledku 16:14 skončila série 2:0.

Dynamo Eclot vs. SINNERS

Výsledek - 1:1
  • de_ancient 14:16 (7:8)
  • de_overpass 16:13 (5:10)

Průběh:
Důležitost startu na T-side mapy Ancient není třeba připomínat, SINNERS to zvládli skvěle, když po vyhraném pistol round získali další kola, čímž se dostali do rychlého vedení. Dynamo Eclot využívající výhody bránící strany a rázem bylo srovnáno v poměru 4:4. O kola se týmy nadále přetahovaly až do posledního bodu v první polovině. Z vedení se radovali SINNERS po výsledku 8:7.

Ve druhé polovině se sice SINNERS ještě dokázali odpoutat, posléze se do hry vracelo i Dynamo Eclot a skvěle hrající Valencio. Po 25 kolech snížili hráči DNE na 12:13 a poslali SINNERS do eco round. České jedničce ani tak nestačilo 32 killů na forsyym, protože za pár vteřin bylo srovnáno. Závěr ale patřil SINNERS, kteří urvali vítězství 16:14.

Mapa Overpass byla pickem Dynamo Eclot, podle čehož to také v rámci první půle vypadalo. DNE si dokázali po počáteční ztrátě vypracovat za T-side poměrně solidní náskok (9:3) a skvěle hrající trio Dytor, capseN a K1-FiDa určovalo tempo hry. SINNERS nakonec zakončili polovinu stavem 5:10.

Dynamo Eclot vstoupilo dobře také do druhé půle a dostalo se do vedení 12:5. SINNERS dokázali snížit a dostali se do zajímavého dramatu se soupeřícím celkem. Bránící hráči outsidera dokázali nadále bodovat a zajistili si map point za stavu 15:10. Česká jednička odpověděla a snížila. Za stavu 15:13 dokázalo Dynamo Eclot retaknout plant a tím pádem také zvítězit 16:13. Celkově série skončila 1:1.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.