CS:GO

Souhrn: EP obrali SINNERS o body, BRUTE remizovali s eEriness, eSuba a Entropiq zvítězili

Souhrn: EP obrali SINNERS o body, BRUTE remizovali s eEriness, eSuba a Entropiq zvítězili
5. 9. 2021
  |  

Další neděle plná Sazka eLEAGUE CS:GO je tady! Třetí kolo otevře souboj BRUTE s eEriness, KWERTZZ nastoupí poprvé v lize za Entropiq a o další body se popere eSuba, Dark Tigers a ENTERPRISE se SINNERS.

Přehled zápasů 3. kola Sazka eLEAGUE

eEriness vs. BRUTE

Výsledek - 1:1
  • de_overpass - 16:4 (12:3)
  • de_mirage - 10:16 (7:8)

Necelý rok už eEriness v Sazka eLEAGUE nebodovali a dnes to chtěli změnit. V klíčovém zápase o možné naděje na play-off se utkali s BRUTE. Ihned start zápasu napovídal tomu, že eEriness by rádi prolomili dlouhou šňůru porážek. Po první polovině Overpassu dokonce už vedli 12:3. BRUTE se o comeback pokusili po výměně stran, ale nezvádnutý antiforce ve 2. kole 2. poloviny je o šance defacto připravil. Skvělou mapu za sebou měli Stinx a Lastik, kteří si připsali 22, respektive 23 killů.

Druhá mapa nabídla na úvod opačnou podívanou. BRUTE nastoupili do mapy Mirage ve vysokém tempu a v prvních kolech jasně dominovali. Následně se eEriness podařilo dostat hru do vyrovnané fáze. Poslední třetiny opět patřila BRUTE, kteří svému soupeři odskočili na rozdíl několika kol a Mirage dotáhli do vítězného konce 16:10.

Entropiq Prague vs. Sampi

Výsledek - 2:0
  • de_dust2 - 16:2 (13:2)
  • de_vertigo - 16:2 (13:2)

Změny v sestavě a s nimi spojena velká očkávání. Entropiq Prague společně s KWERTZZem v sestavě rozjeli sérii proti Sampi ve velkolepém stylu. Dominance od první chvíle do poslední, i tak se dala popsat mapa Dust2. Mladíci v Sampi jen těžce hledali odpovědi na strategie a formu hráčů EIQ Prague, kteří se po výsledku 16:2 dostali v sérii do vedení.

"Nováček" na pozici AWP u EIQ Prague MoriiSko nebyl na úvodní mapě až tak vidět, pozornost mu však nemohla být upřena na Vertigu, kde v prvních kolech dominoval a výrazně předčíval průměr killu na kolo. Tempo neustávalo, ba naopak a Entropiq si v poklidu hlídali také průběh druhé mapy série. Polovina skončila opět jednoznačným skóre 13:2 a zdálo se, že všichni zúčastnění vyhlížejí konec. Ten přišel opět v 18. kole, kdy si vítězný celek připsal 16. bod do scoreboardu.

eSuba vs. Dark Tigers

Výsledek - 2:0
  • de_mirage - 16:10 (11:4)
  • de_ancient - 16:4 (11:4) 

Pomalejší rozjet eSuby v souboji s Dark Tigers nezpůsobil u favorita zápasu žádné velké problémy. Po úvodních prohraných kolech se eSuba rozjela do velkého tempa, Blogg1s převzal otěže s AWP a dominance byla na světě. DTG sice ve druhé polovině vytáhli zoubky, na otočku a změnu ve skóre to však již nestačilo.

Identickým skóre jako první polovina mapy Mirage, skončila také úvodní část mapy Ancient (11:4 pro eSubu). Ve druhé polovině už DTG kolo nezískali a tak eSuba zvítězila 16:4, celkově 2:0 a připisuje si důležitou výhru do tabulky. 

SINNERS vs. ENTERPRISE

Výsledek - 1:1
  • de_inferno - 10:16 (4:11) 
  • de_mirage - 16:8 (12:3) 

SINNERS naskočili do sobotního maratonu Sazka eLEAGUE poté, co za sebou měli úspěšně zvládnutou kvalifikaci na V4 Future Sports Festival - International Cup. Herní vytíženost a možná únava v kombinaci s dobře hrajícími ENTERPRISE dala úvodní části zápasu jasný spád. ENTERPRISE se dostali do výrazného vedení 12:4.
Mašinerie domácí jedničky se v tu chvíli rozjela naplno a NEOFRAG se ZEDKEM diktovali tempo hry, které vedlo ke snížení. Na druhé straně je nutné pochválit zejména velmi dobře hrajícího Adejise s K/D za celou mapu 1.44, který navíc přidal řadu důležitých situací a clutchů.

Za stavu 9:12 se ENTERPRISE dokázali odpoutat ke 14. bodu a výhru mapy měli na dosah ruky. Jedno zaváhání sice připustili, ale SINNERS už k ničemu nepustili a po výsledku 16:11 přerušili sérii 14. výher v řadě v rámci Sazka eLEAGUE.

Druhá mapa však okamžitě ukázala, že SINNERS nechtějí dopustit historicky vůbec první porážku v Sazka eLEAGUE (v rámci série). Od počátku mapy Mirage byla dominance a otěže zápasu jasně v rukou vítěze víkendové V4 EU kvalifikace. První polovina po dominantním výkonu všech pěti hráčů SINNERS skončila výsledkem 12:3.

V další fázi mapy se začala hra vyrovnávat, ale ani série kol pro ENTERPRISE nestačila a neodvrátila vítězství SINNERS 16:8. V celkovém kontextu se tak body dělily.

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport