CS:GO

6. kolo CS:GO Sazka eLEAGUE: Outsideři zatápěli, ale favorité si body uhájili

6. kolo CS:GO Sazka eLEAGUE: Outsideři zatápěli, ale favorité si body uhájili
26. 9. 2021
  |  

Přímý přenos 6. kola Sazka eLEAGUE začíná tradičně ve 13:00 předzápasovým studiem. V předposledních zápasech se rozdávají důležité body pro všechny celky.

Přímý přenos:

Zápasy 5. kola je možné sledovat tradičně na sociálních sítích Sazka Esport, Sazka eLEAGUE a také Twitch kanále eLEAGUEcz.



Přehled zápasů 6. kola Sazka eLEAGUE:

ENTERPRISE vs. Sampi

  • Výsledek 1:1
    • de_ancient 13:16 (6:9)
    • de_inferno 16:13 (7:8)

Souboj mezi ENTERPRISE a Sampi nabídl velmi zajímavý a vyrovnaný start mapu Ancient. V rámci první poloviny se však dokázali odpoutat na výraznější rozdíl hráči Sampi, kteří dokráčeli k dílčímu vítězství 9:6. Zásluhou na tom měl také ACE v podání hráče Rutk0. Na úvod druhé poloviny Sampi brali dvě kola a utrhli se svému soupeři, ten ale dokázal reagovat a snížit. Za stavu 13:12 ve prospěch Sampi mohli ENTERPRISE srovnat stav, proti byl ale v situaci 4v3 zur1s, který zmeškodnil bombu a zajistil 14. bod. Zároveň Sampi zvládli v 28. kole také full eco, které ji zajistilo map point.

Také Inferno od počátku ukazovalo vyrovnanost mezi oběma celky. Byť ENTERPRISE začali dobře, Sampi nenechali nic náhodě a dokázali dotáhnout polovinu do vyrovnaného stavu 8:7. Posléze se pokračovalo ve stejném tempu až do závěru, kdy nakonec ENTERPRISE nedovolili Sampi vítězství a po výsledku 16:13 se mohli radovat alespoň z bodu.

Entropiq Prague vs. eEriness

  • Výsledek 2:0
    • de_vertigo 19:16 (7:8)
    • de_mirage 16:5 (11:4)

Nečekaný začátek úvodní mapy duelu mezi Entropiq Prague a eEriness přinesl v jednu chvíli vedení outsidera zápasu až 6:1. Favoritu duelu však zařadil vyšší rychlostí stupeň a s postupem zápasu dokázal vývoj otočit a dostat se do vedení ve druhé polovině. eEriness však dokázali v samotném závěru srovnat na 13:13 a drama bylo na světě. Přetahování o každé kolo dokráčelo až do prodloužení, kde větší zkušenosti ukázali Entropiq Prague, kteří se radovali z vítězství po nejtěsnějším možném výsledku.

Na mapě Mirage vstoupili úplně jiní Entropiq Prague, kteří diktovali od prvního kola tempo hry a dominantním výkonem ovládli první polovinu 11:4. V té druhé bylo eEriness umožněno pouze jediné kolo a Entropiq Prague tak z celé série brali 3 body za vítězství 2:0.

Dark Tigers vs. SINNERS

  • Výsledek 0:2
    • de_inferno 16:19 (7:8)
    • de_nuke 10:16 (8:7)

Dark Tigers šokovali mnohé fanoušky i samotné hráče SINNERS, když se na začátku série dokázali dostat až do vedení 6:1. SINNERS pak ale naskočili na vlnu vítězství a dokráčeli ke srovnání na 6:6. Vítězná série s jedinou ztrátou pokračovala i do druhé poloviny. Nečekané drama přinesl závěr mapy, kde SINNERS nedokázali dotáhnout Inferno do vítězného konce po 30 kolech, ale Dark Tigers heroickým výkonem vystříleli OT. V rozhodující fázi mapy už však česká jednička potvrdila své kvality a zvítězila 19:16.

Kdo čekal, že druhá mapa přinese jednoznačnou jízdu SINNERS, musel být zklamán. Dark Tigers totiž drželi s českou jedničkou stále krok a odmítali dopustit jednoznačný výsledek. Výborně hrající in-game leader jaro doručil nejen více než 20 killů po 20 odehraných kolech a také vyrovnaný stav 10:10. Až v tu chvíli se SINNERS urvali a táhli za vítězstvím.

eSuba vs. BRUTE

  • Výsledek 2:0
    • de_vertigo 16:4 (12:3)
    • de_mirage 16:5 (13:2)

Po úvodních kolech na Vertigu sice BRUTE vedli a vypadalo to, že by chtěli eSubu obrat o body. Nicméně v dalších kolech už figurovali na serveru prakticky jen hráči eSuby. Výsledkem byla dominance v první polovině s výsledkem 12:3. Ani ve druhé polovině nedošlo ke zvratu a eSuba pohodlně dokráčela pro vítězství.

Druhá mapa začala v tempu, v němž končila první, tedy velkolepé tempo a jízda od eSuby. K prvnímu bodu se BRUTE dostali k 1. bodu až po 5 vítězných kolech u jejich soupeře. Pouze jediný bod už eSuba dovolila během první poloviny a opanovala postupně celou mapu.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.