CS:GO

7. kolo Sazka eLEAGUE: Šlágr vítěze nenabídl, DTG jdou do play-off, eEriness a BRUTE do baráže

7. kolo Sazka eLEAGUE: Šlágr vítěze nenabídl, DTG jdou do play-off, eEriness a BRUTE do baráže
3. 10. 2021
  |  

Poslední kolo základní části CS:GO Sazka eLEAGUE je tady! Vyjma SINNERS se Sampi se odehrají 3 zápasy, které rozhodnou o možných postupujících, i týmech, které míří do baráže.

Přímý přenos:

Zápasy 7. kola je možné sledovat tradičně na sociálních sítích Sazka Esport, Sazka eLEAGUE a také Twitch kanále eLEAGUEcz.



Přehled zápasů 7. kola Sazka eLEAGUE:

BRUTE vs. Dark Tigers

  • Výsledek 0:2
    • de_inferno 9:16 (6:9)
    • de_mirage 5:16 (3:12)

BRUTE s vědomím důležitosti zápasu a nutnosti získat 3 body vstoupili do úvodní mapy velmi aktivně a dostali se do vedení 3:0. Až v tu chvíli přeřadili na vyšší rychlostní stupeň hráči Dark Tigers, kteří zásluhou skvěle hrající slovenské linie vraceli mapu do vyrovnaného stavu. Výkon DTG se stupňoval s postupem času a ještě do poloviny si favorit vzal vedení v utkání na svoji stranu. Dark Tigers na začátku úvodní mapy dovolili ještě BRUTE pistol round a jedno kolo, to bylo ale prakticky vše a sami táhli za vítězstvím. Až za stavu 14:8 se BRUTE opět dostali k možnosti získat bod pro sebe.

Ani druhá mapa neukazovala, že bychom se měli dočkat překvapení. Dark Tigers dominovali naprosto úvodní polovině a po úspěšných 12 kolech slavili jasné vítězství v prvním dějství druhé mapy. Výměna stran přinesla tolik kvalitní pistol roundy od Dark Tigers, tudíž ani tak se BRUTE nemohli nadechnout k případnému comebacku. Výsledkem bylo vítězství Dark Tigers 16:5, celkově 2:0, což BRUTE posouvá do baráže, DTG naopak ponechává v play-off.

eEriness vs. eSuba

  • Výsledek 0:2
    • de_vertigo 9:16 
    • de_mirage 3:16 

V souboji eEriness s eSubou už prakticky nešlo o nic významného. Na jedné straně se mohl outsider, který zamíří do baráže, pokusit obrat favorizovaný celek, jemuž patří poklidný střed tabulky a souboj se Sampi ve čtvrtfinále. Souboj na serveru neodpovídal úplně tak papírovým předpokladům, protože eEriness dokázali držet s eSubou velmi zajímavě krok až do výměny strany. V druhé polovinu už kralovala "modrá krev", která dokázala zvítězit 16:9 a dostala se do vedení 1:0.

Také druhá mapa se stala nekompromisním tahem na jednu branku, eSuba dominovala a po zásluze si odnesla 3 body.

Entropiq Prague vs. ENTERPRISE

  • Výsledek 1:1
    • de_overpass 14:16
    • de_nuke 16:12

Bitva gigantů na domácí scéně přinesla skvělou podívanou už na úvodní mapě, kde se sice Entropiq Prague dostali do vedení 10:5, ENTERPRISE však postupně snižovali náskok soupeře, nicméně při lámání chleba opět leckrova parta odskočila. ENTERPRISE přesto dotáhli svého soupeře, za stavu 13:13 se však Entropiq Prague opět dostali do vedení. Soupeřící celek přesto srovnal na 14:14 a navíc se dostal do vedení 15:14. Toto vedení dokázali ENTERPRISE využít a triumfovali.

Podobný scénář s opačným koncem nabídl Nuke, na kterém se radovali Entropiq Prague, kteří uravil závěr jinak vyrovnaného zápasu.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.