CS:GO

Souhrn: V úvodním kole 2. Splitu dominantní Sampi, DTG šokovali remízou s Entropiq, EP také vítězí

Souhrn: V úvodním kole 2. Splitu dominantní Sampi, DTG šokovali remízou s Entropiq, EP také vítězí
22. 8. 2021
  |  

Sazka eLEAGUE začíná! Od 13:15 vypukne zápasem eSuba a ENTERPRISE 2. Split Sazka eLEAGUE 2021 ve hře CS:GO. V článku níže budeme aktualizovat výsledky všech utkání, která nás v neděli čekají.

Přímý přenos

Stream Sazka eLEAGUE bude již tradičně možné sledovat na twitch.tv/eleaguecz a Facebook stránkách Sazka Esport a Sazka eLEAGUE.




Přehled zápasů a jejich průběh

eSuba vs. ENTERPRISE
  • Výsledek - 0:2
    • de_ancienct (ESB pick) - 12:16 (8:7)
    • de_inferno (EP pick) - 8:16 (2:13)

Velmi aktivně hrající eSuba za CT stranu z počátku úvodní mapy celého podzimního splitu dominovala a po velmi dobře zachraných kolech zvyšovala svůj náskok nad ENTERPRISE. S postupem času ale EP pod vedením Adejise přebírali iniciativu a také zásluhou 14 killům forsyyho dokázali dotáhnout polovinu ke stavu 7:8. Také na startu první poloviny tlak na otočku neustával, killy AWP hráče EP přibývaly a eSuba se už nedokázala zvednout. Finálním skórem první mapy bylo vítězství ENTERPRISE 16:12.

Druhá mapa držela zaběhlé pořádky z té první. ENTERPRISE hrající ve skvělé pohodě nedávali eSubě mnoho šanci na nádech, když k tomu připočteme nepovedenou polovinu Pechyna (2:12), nikdo se nemohl divit výsledku 13:2 ve prospěch EP. eSuba nastoupila aktivně do druhé poloviny ve snaze zvrátit nepříznivý vývoj. To se podařilo jen částečně díky sérii kol, které znamenaly stav "8" na straně týmu pod vedením trenéra benq1ho, naopak na druhé straně se tým mohl radovat ze 16 uhraných kol na mapě Inferno a tedy i celkového vítězství série v poměru 2:0.

Dark Tigers vs. Entropiq Prague
  • Výsledek - 1:1
    • de_nuke (EIQ pick) - 2:16 (2:13)
    • de_overpass (DTG pick) - 25:23 (6:9)

Entropiq Prague vstoupili do nového splitu Sazka eLEAGUE ve velkém stylu. Stříbrný celek jarní části na mapě Nuke nováčka soutěže Dark Tigers absolutně k ničemu nepustil a po 18 kolech bylo hotovo. Leckrova parta si na Nuku poradila s DTG 16:2.

Na Overpassu Dark Tigers začali o poznání lépe a hned v úvodu získali více kol, než za celou první mapu. EIQ Prague však sérií vyhraných kol v řadě výrazně ovlivnili výsledek první poloviny, outsider to přesto nezabalil a 6 vítěznými roundy za T-side si vynutil šanci bojovat o bod ze série. Skvěle hrající creZe pokračoval ve fazóně také po výměně stran.

I díky němu se Dark Tigers začali přibližovat soupeři, nakonec odvrátili i celou řadu mappointů a vynutili si prodloužení. V něm dokonce vedli 18:15, ale ani oni nedokázali svoji výhodu přetavit k vítězství. Pokračovalo se dál a vítěze zápas poznala až po 48 kolech 2. mapy, kdy vypukla naplno radost u Dark Tigers, kteří zvítězli 25:23.

eEriness vs. Sampi
  • Výsledek - 0:1
    • de_inferno (Sampi pick) - 6:16 (5:10)
    • de_vertigo (eEriness pick) - 7:16 (3:12)

Souboj obměněných sestav eEriness a Sampi završil program 1. hracího dne Sazka eLEAGUE 2021 CS:GO Split 2. Sampi velmi rychle kontrolovali vývoj začátkum mapy a celé úvodní poloviny, po které vedli 10:5. Na druhé straně skvěle hrající Desty a Lueg toužili po snížení a zdramatizování picku soupeře. To se bohužel vůbec nepovedlo. S postupem mapy víc a víc drželi otěže Sampi, kteří nechali soupeři jediné kolo a po výsledku 16:6 měli jistotu minimálně remízové série.

Obdobný scénář jako Inferno jsme mohli sledovat na Vertigu. Sampi díky velmi dobrým individuálním výkonům kralovali serveru od první minuty a vypracovali si ještě větší náskok než na mapě první. A když už se chtěli eEriness nadechnout, hřebíček do rakve začal udělovat v závěrečných kolech clutchem a několika dalšími killy IGL Sampi system. Skóre se nakonec zastavilo na stavu 16:7 pro Sampi, kteří berou 3 body na úvod 2. splitu.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.