CS:GO

Sazka eLEAGUE CS:GO: Cryptova, ENTEPRISE a SINNERS berou plný počet bodů, Sampi a eSuba remízy

Sazka eLEAGUE CS:GO: Cryptova, ENTEPRISE a SINNERS berou plný počet bodů, Sampi a eSuba remízy
18. 4. 2021
  |  

Po sobotních zápasech v Dota 2 přichází CS:GO soutěž. 8 týmů jde do boje o zajímavý prizepool. Diváci se můžou více zapojit poprvé pomocí sestav v Sazka Fantasy, ta se vypisuje nově na každý hrací víkend.

Velké bitvy se slibují od samotného začátku. Čeká nás 7 hracích kol základní části. Týmy každý s každým odehrají BO2 souboj ze kterého si odnesou body za výhru nebo remízu. První 4 duely nabízejí opětovný a pro všechny již tradiční opening zápas, Entropiq chce opět obrat o body SINNERS, vyrovnaný souboj eSuby se Sampi a zápas Cryptova s eEriness, ve kterém jen těžce odhadovat, co se stane.
 

Coverage:

13:00 | ENTERPRISE vs. BRUTE

Výsledek - 2:0 (de_inferno 16:13; de_overpass 16:7)
Do třetice všeho dobrého a zlého otevřou split opět hráči týmů ENTERPRISE a BRUTE. V prvním i druhém splitu 2020 uspěli hráči druhé jmenované organizace. Letos však do zápasu vstupuje jako jasný favorit tým ENTERPRISE.

Zápas začíná mapou inferno (pick ENTERPRISE, BRUTE start na CT straně), druhou mapou bude de_overpass (pick BRUTE, ENTERPRISE start na CT straně).

Úvodní mapu výrazně lépe odstartovali ENTERPRISE, kteří dominovali úvodní polovině. Do tempa se za BRUTE dostal především KWERTZZ, jehož AWP schopnosti drželi BRUTE nad vodou. Výsledný finiš nakonec lépe zvládli EP, kteří vítězí 16:13 na svém picku.

Druhá mapa zápasu byla o poznání snazší pro vítěze, kterým se díky skóre 16:7 stávají ENTERPRISE. Parta okolo hráče the eLiVe bere úvodní body v Sazka eLEAGUE.

15:00 | SINNERS vs. Entropiq

Výsledek - 2:0 (de_overpass 19:17; de_nuke 16:13)
Zápas týdne přichází od 15:00 SINNERS, kteří včera dokázali postoupit do ESEA Premier se postaví proti Entropiq. Parta okolo leckra zažívá velký progres ve výkonnosti a cítí velkou šanci obrat SINNERS o body.

Velkolepá bitva odstartovala a hráči Entropiq vypadali, že chtějí využít své rostoucí výkonnosti, dokonce se v jednu chvíli vedli 15:11. Jediná sekund a defuse kit změnil vývoj zápasu a v prodloužení zvítězili po výsledku 19:17 SINNERS.

Druhá mapa, stejný scénář. Opět se SINNERS povedlo otočit z nepříznivého stavu a v závěru mapy již kralovali. Vítězství beastik1ovi party 16:13 znamená i vítězství v celé sérii.

Ohlasy po zápase: 
Naše CT musí být do budoucna lepší, ale musím říct, že Entropiq T hráli hrozně dobře.
Sebastian "beastik1" Daňo
Hráč SINNERS v rozhovoru
Změna nám pomohla, cítíme se dobře a jsme ready na sezónu.SINNERS ale dokázali, jak jsou mentálně silný tým a dokázali to proti nám otáčet z nepříznivých stavů.
Michal "leckr" Kadlíček
Hráč Entropiq v rozhovoru

17:00 | eSuba vs. Sampi

Výsledek - 1:1 (de_mirage 3:16; de_inferno 16:11)
Předposlední bitva dnešního večera nabízí souboj eSuby a Sampi, oba týmy prošly zajímavými změnami a budou se chtít na úvod ukázat.

První mapa dopadla jednoznačným způsobem pro Sampi, ti dominovali od začátku až do závěrečného kola a brali vítězství 16:3. Po první mapě eSuba všechno hodila za hlavu a na druhé mapě dokázala zvítězit. Týmy se dle očekávání rozchází smírně 1:1.

Ohlasy po zápase:
Mirage byla pro eSubu katastrofa
Kaparzo
Analytik Sazka eLEAGUE
Mirage máme teprve v začátcích, na infernu potřebujeme lépe komunikovat.
Queztone
Hráč Sampi
Na první mapě (mirage) jsme se nedokázali chytit jedním, dvěma koly. Paradoxně na infernu se přesně to podařilo od začátku.
benq1
Trenér eSuba

19:00 | Cryptova vs. eEriness

Výsledek - 2:0 (de_mirage 19:17; de_nuke 16:13)
Velká neznámá. Cryptova jako nový celek s mezinárodním přesahem, ale sídlem v tuzemsku. eEriness, tradiční organizace, která těsně před ligou sáhla do své sestavy. Kdo vyhraje duel týmů, které se po základní části čekají v nižších patrech tabulky?

Vítězství v sérii nakonec získal nováček Sazka eLEAGUE, tým Cryptova, který po dramatické bitvě na mapě Mirage (19:17) ovládl i Nuke (16:13).

Stream:



Zajímavé momenty / sestřihy z her:

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.