CS:GO

SOURHN: SINNERS kralovali finále po epické bitvě, eSuba bere bronz

SOURHN: SINNERS kralovali finále po epické bitvě, eSuba bere bronz
23. 10. 2021
  |  

ŽIVĚ Z PRAŽSKÝCH LETŇAN! Poslední hrací den CS:GO Sazka eLEAGUE v roce 2021 je tady! Boj o 3. místo a velké finále o 500 000 korun. To vše začíná již v 10:00 odpoledne a vyvrcholí v podvečer.

Stage, tribuna, diváci, doprovodný program a velké ovace při hero momentech na serveru. To vše patří k offline akcím v CS:GO. Semifinále mnohé namlsalo, nyní přichází čas zúčtování snažení týmů v celém splitu. 

Kromě pražských Letňan je možné přímý přenos sledovat také na Twitch kanále eLEAGUEcz.



Sobotní program:

Zápas o 3. místo

eSuba vs. Entropiq Prague

Výsledek - 2:0
  • de_vertigo 16:11 (9:6)
  • de_nuke 19:17 (8:7)
  • de_overpass

Grand finále

SINNERS vs. ENTERPRISE

Výsledek - 1:1
  • de_overpass 13:16 (8:7)
  • de_ancient 16:8 (8:7)
  • de_nuke 16:12 (10:5)

Nesmírně vyrovnanou podívanou slibovalo grand finále od prvního kola a oba celky ji fanouškům také dopřávali. SINNERS se na Overpassu dokázali dostat do vedení 7:2, ENTERPRISE ale ještě v první polovině dokázali snížit a strany se měnily za vyrovnaného stavu 7:8.

Podobná přestřelka pokračovala i v polovině druhé, ovšem při sk´óre 11:11 se ENTERPRISE dvěma koly trhli a vypadalo to pro ně nadějně. Česká jednička a obhájce triumfu však kontroval stejnou mincí a srovnal na 13:13. Závěrečná kola ale za obrovské podpory publika patřily ENTERPRISE, kteří zvítězili 16:13 a dostali se do vedení 1:0.

Ani na druhé mapě, kterou SINNERS sami zvolili, jsme nebyli svědky divoké jednostranné jízdy. ENTERPRISE nedopustili vyšší bodový odstup až do poloviny, kdy ztráceli, stejně jako na první mapě, 7:8.

Vstup a vývoj druhé poloviny však měli pod svojí kontrolou hráči SINNERS, kteří diktovali tempo a přibližovali se kolo za kolem vítězství a srovnání série. ENTERPRISE zvládli za T-side jediné kolo a SINNERS neohroženě došli pro vítězství 16:8.

Na mapě Nuke to byla v podání české jedničky jiná jízda. SINNERS diktovali tempo, kterému se těžce stíhalo a po 7 odehraných kolech svítilo na scoreboardu 7:0. Až posléze, trochu nečekaně, zvládli své kolo i hráči ENTERPRISE (force buy) a snížili. ENTERPRISE nakonec dokázali vytěžit z poloviny alespoň 5 bodů, což položilo základy jejich možného comebacku. Ve druhé polovině se vyzyvateli SINNERS povedlo srovnat na 10:10, v tu chvíli však opět česká jednička zapnula vyšší rychlostí stupeň, který stačil i přes dramatickou koncovku na titul.

SINNERS se stávají po 4. šampiony Sazka eLEAGUE.
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.