CS:GO

2. den Sazka eLEAGUE 2021 S1: BRUTE vítězí v důležitém zápase, eSuba bere 3 body, SINNERS dominovali

2. den Sazka eLEAGUE 2021 S1: BRUTE vítězí v důležitém zápase, eSuba bere 3 body, SINNERS dominovali
25. 4. 2021
  |  

Druhé kolo Sazka eLEAGUE klepe na dveře. BRUTE se pokusí zvládnout zápas o 6 bodů, eEriness chtějí překvapit eSubu, Sampi SINNERS a v zápase týdne se utkají ENTERPRISE - Entropiq. Více informací také najdete i v našem preview.

Coverage:

13:00 | eEriness vs. eSuba

Výsledek: 0:2 (de_overpass 3:16, 14:16 de_inferno)

Jasný průběh měla úvodní mapa dnešní první BO2 série. Mapu de_overpass si sice zvolili eEriness, nicméně eSuba od první chvíle diktovala tempo hry a odměnou jí bylo jednoznačné vítězství 16:3.

Druhá mapa přinesla opoznání vyrovnanější partii, ve které eEriness prohospodařili obrovský náskok. Závěrečných 10 kol již bylo, až na výjimky, plně v režii eSuby. Ta si ve výsledku připisuje nesmírně důležitý plný počet bodů.

Měl jsem dnes trošku jinou roli. Vůbec nevadilo, že jsem neměl 50 killů, nemusel jsem být za hvězdu. Hráli jsme týmově.
blogg1s
Hráč eSuby po zápase

15:00 | BRUTE vs. Cryptova

Výsledek: 2:0 (de_nuke 16:13, de_vertigo 16:12)

Druhý zápas odstartoval premiérou BRUTE na mapě de_nuke. Velmi seběvedomý náskok na straně teroristů vystřílel partě okolo IGL Adejise solidní náskok. Ve druhé polovině ještě Cryptova zavelela ke comebacku, náskok soupeře byl však příliš velký a vítězství na první mapě míří po výsledku 16:13 pro BRUTE.

Nesmírně vyrovnanou bitvu nabídlo také Vertigo, které si zvolili hráči Cryptovi do této série. Začátek mezinárodní sestavě absolutně nevyšel a záblesk naděje přicházel až v polovině zápasu. BRUTE opět upustili otěže, které jen tak tak chytli od stavu 12:12. V tu chvíli se stali pány na serveru a mapu dotáhli do vítězného konce. Nesmírně důležitá série pro vývoj druhé poloviny tabulky tak končí 2:0.

Týden tréninku navíc nám pomohl zvládnout klíčové okamžiky. Oproti minulému zápasu to bylo o dost lepší, ale stále je na čem pracovat.
Adejis
Hráč BRUTE po zápase

17:00 | ENTERPRISE vs. Entropiq

Výsledek: 1:1 (de_inferno 16:13, de_vertigo 14:16)

Nejočekávanější zápas 2. hracího dne odstartoval bitvou o mapu Inferno, kterou do série pickli hráči ENTERPRISE. První mapa by se dala shrnout velmi v krátkosti: Fantastický začátek od Entropiq, kteří si budovali náskok velkou část hry... A ještě lepší finiš od ENTERPRISE, který se začíná stává jejich pomyslnou "značkou". Opět parta pod evedením the eLiVa dokázala zahrát závěrečná kola na jedničku, porazit silnější nákupy a zvládnout kritické chvíle.

Chvíle hrůzy zažívali fanoušci obou celků. Mapa nahoru dolů, která opět začínala vypadat, že by snad Entropiq měli prohospodařit další obří náskok. Vše však tým Michala "leckr" Kadlíčka zvládl. Entropiq totiž vyšel ninja defuse ve 30. kole, který znamenal bodový zisk.


CT na Vertigu... To mi fakt nebylo dobře, na tomto musíme zapracovat.
Leckr
Hráč Entropiq po zápase
Forsyy chtěl asi vsadit, že ten defuse v posledním kole nedrží. Zkrátka zkusil to, nedá se nic. Do clutchů a těchto situací si nemluvíme.
the eLiVe
Hráč ENTERPRISE po zápase

19:00 | Sampi vs. SINNERS

Výsledek: 0:2 (de_mirage 8:16, de_vertigo 6:16)

Skvělý začátek dalšího očekávaného zápasu. Sampi začali proti SINNERS na jedničku a brzy si vypracovali za T side na Mirage solidní náskok 7:1. Pak se však začala rozjíždět mašinérie, kterou vedl především Adam "NEOFRAG" Zouhar a při výměně stran byl jeho tým již plně v zápase. Ve druhé polovině již SINNERS svému soupeři nic nedovolili a Sampi mohli jen litovat promarněného skóre 7:1 ->8:16.

Na druhé mapě pokračovala krasojízda. SINNERS dominovali celé Vertigo, Neofrag a SHOCK si udělali zápas o dvou hvězdách, dokázali si společně poradit i s clutch situacemi a celou mapu ovládli 16:6.

Vertigo bylo víc pohodlný pick a věřím, že Sampi by tušili co na Infernu.V pátek byl po 20 dnech freeday, takže krása, čas odpočinku. Zvládáme v pohodě.
beastik1
Hráč SINNERS po zápase
Nemáme s Berym skoro nic nahráno, nemáme čas na trénink, máme za sebou mnoho turnajů a kvalifikací. Myslím, že víc než bychom měli. 
queztone
Hráč Sampi po zápase

Tabulka po 2. kole základní části:



Zajímavé momenty a sestřihy ze zápasů:

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.