CS:GO

Souhrn baráže Sazka eLEAGUE: Mění se osazenstvo! BRUTE a eEriness vymění Dynamo Eclot a GLORE

Souhrn baráže Sazka eLEAGUE: Mění se osazenstvo! BRUTE a eEriness vymění Dynamo Eclot a GLORE
31. 10. 2021
  |  

Klíčové zápasy, které rozhodnou o finálním osazení Sazka eLEAGUE CS:GO pro rok 2022. Dynamo Eclot, GLORE, eEriness a BRUTE jsou ve hře v boji o 2 místa.

Dynamo Eclot a GLORE zvládli úvodní zápasy off stream a v neděli po obědě čekal dva týmy hrající o Sazka eLEAGUE zápas o postup. Tím bylo jisté, že se jeden z dosavadních účastníků z dua eEriness a BRUTE s ligou rozloučí.



Winners Match

Dynamo Eclot vs. GLORE

Výsledek - 2:0
  • de_dust2 16:13 (11:4)
  • de_mirage 16:13 (3:12)

Dynamo Eclot vstoupilo do zápasu s GLORE skvěle. Po úvodní polovině mapy Dust vedl celek vedený K1-Fida 11:4. Soupeř však nic nezabalil a rozjel stíhající jízdu, kterou se přiblížil DNE na dostřel. Ústřední postavou posledního (29.) kola se stal K1-Fida na jedné straně, Shinkyy na straně druhé. První jmenovaný získal 4K a stál proti Shinkyymu, jenž držel v tu chvíli stejný počet killů v daném kole, k ruce měl však ještě spoluhráče. Oba dva ale dokázal K1-FIda usmrtit a jeho ACE zajistil Dynamo Eclot vedení 1:0 v sérii.

Na druhé mapě mohli diváci sledovat neuvěřitelný comeback Dynamo Eclot za CT stranu. DNE nevyšel start a po úvodních 15 kolech prohrávali 3:12. GLORE mířili na srovnáním série, ovšem osud to tak nechtěl. Dynamo Eclot se povedlo otočit zápas a po výsledku 16:13 a celkově 2:0 míří do Sazka eLEAGUE 2022.

Elimination Match

eEriness vs. BRUTE

Výsledek - 2:1
  • de_vertigo 11:16 (4:11)
  • de_inferno 16:14 (10:5)
  • de_mirage 16:11 (8:7)

Souboj poražených z úvodních duelů podzimní baráže měl určitě první tým, který ztratí šanci na to hrát Sazka eLEAGUE v prvním splitu roku 2022. BRUTE vstoupili za CT stranu do mapy Vertigo velmi dobře a po úvodní polovině si vypracovali náskok 11:4. Prohraný pistol round se sérií kol ve prospěch eEriness však následně přinesl drama. BRUTE se úspěšného bodu dočkali až ve chvíli, kdy bylo srovnáno 11:11. Následně BRUTE zvládli i důležité kolo a byli to oni, kteří se sérií úspěšných kol dostali na map point. Hned první využili a po výsledku 16:11 se dostali v sérii do vedeni 1:0.

Na druhé mapě dělali eEriness vše proto, aby se hra dostala až na decider. Nejprve to byli právě eEriness, kteří budovali svůj náskok (10:5 polovina). Nicméně značná část druhé půle patřila právě BRUTE, kteří se dostali až ke 14. bodu. eEriness však v tu chvíli nastartovali mašinu poslední záchrany, která jela za vítězstvím 16:14. Vyrovnaná série se rozhodne na Mirage.

Zde došlo na velmi vyrovnanou přestřelku a podívanou až do 22. kola. Od té chvíle už byli na serveru pouze eEriness, kteří se dokázali dostat na match point. Ten také úspěšně proměnili a mohli slavit dílčí vítězství, jenž je drží v naději na nejvyšší soutěž. BRUTE se 1. split v roce 2022 týkat nebude.

Decider Match

GLORE vs. eEriness

Výsledek - 2:0
  • de_inferno 16:14 (7:8)
  • de_vertigo 16:9 (12:3)
  • de_mirage

Klíčový decider match určil poslední tým, který si zahraje Sazka eLEAGUE také v roce 2022. Nováček z GLORE nebo stálice eEriness? Úvodní mapa přinesla pořádné drama a výborné výkony od obou týmů. Kromě první poloviny, která skončila v poměru 8:7 ve prospěch eEriness, totiž podobně dramatický průběh nabídla i polovina druhá. Na jejím konci byli ale š´tastnější hráči GLORE, kteří se po vítězství 16:14 dostali do vedení 1:0.

Když při vedení 10:3 na mapě Vertigo dokázali hráči GLORE získal další kolo clean & easy způsobem, zdálo se rozhodnuto. eEriness se dokázali částečně vzepřít ve druhé půlce, nicméně GLORE šli jednoznačně za vítězstvím. Po zisku match pointu GLORE ještě zaváhali několikrát, přesto však přišla chyba eEriness, která znamenala konec za stavu 16:8 (a výsledkem bylo tedy 16:9´).

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport