CS:GO

Co ukázalo 3. kolo Sazka eLEAGUE? Dytor hvězda, Entropiq Prague se zvedají, smutná derniéra sAvany

Co ukázalo 3. kolo Sazka eLEAGUE? Dytor hvězda, Entropiq Prague se zvedají, smutná derniéra sAvany
2. 5. 2022
  |  

Skončilo 3. kolo jarního splitu Sazka eLEAGUE CS:GO. Co ukázalo a přineslo? SINNERS nejsou stoprocentní, tabulce vévodí Dynamo Eclot a Entropiq Prague se zvedli ze dna tabulky.

Řízený vzestup Entropiq Prague

Čekala se vyrovnaná podívaná. Josef "MoriiSko" Maurenc se společně se spoluhráči rozhodl, že už má dost červených čísel ve svých statistikách a podle toho souboj Entropiq Prague s Inside Games také vypadal. Favorit dominoval a ani chvíli nedal najevo, že by mělo jít o vyrovnanou podívanou.

Navíc se ve velmi dobrém světle ukázali také noví hráči sestavy. sesL i j1NZO ukázali, jak moc kvalitními posilami mohou být a ani nemusí stát přemrštěné částky za přestup jako jiní tuzemští hráči.

Třetí výhra v řadě s domácími soupeři dostává Entropiq Prague do zajímavé pozice v ESEA Advanced, Y-GAMES Pro Series i Sazka eLEAGUE. Cesta k úspěchu to však bude ještě hodně dlouhá.

Smutná i veselá derniéra 

Na jedné straně to bylo relativně radostné rozloučení se současným týmem. ENTERPRISE i zásluhou slovenského hráče Matyse dokázali přejet Dark Tigers, kteří tempu vůbec nestíhali. Matys se tak rozloučil s týmem ENTERPRISE vítězstvím a následně zamířil jako jeden z členů hvězdné sestavy do Sampi.

Naopak smutek panoval v táboře eSuby. Nejen, že se tým musel rozloučit s hvězdným talentem Lukášem "sAvana1" Litnerem, navíc také prohrál relativně jasným poměrem s Dynamo Eclot v boji o první místo. Samotnému hráči, který se do předních pozic na domácí scéně vyšvihl z academy týmu, série nesedla a on se tak rozloučil s týmem smutným výsledkem.

Dytor jako superstar

Martin "Dytor" Handl zatím za Dynamo Eclot předvádí neskutečné výsledky a v Sazka eLEAGUE to jen podtrhl. Comeback na mapě Mirage zařídil defacto on sám 40 killy, spoluhráč capseN pak následně komentoval vítězství Dynamo Eclot jako vítězství Dytora nad eSubou. 

Pokud by nejnovějšímu členovi sestavy sedl také zápas v neděli proti SINNERS, mohli bychom se dočkat velmi zajímavého zápasu.

Vyrovnané mapy? Ani náhodou

Souboje týmů v Sazka eLEAGUE se zatím zvrtávají ve velmi dominantní podívanou. Výsledky 16:5, 16:6 nebo 16:7 nejsou nic neobvyklého. Týmy se nejen v sériích outsiderů s favority nedokáží dostat na vyrovnaný stav po dvou třetinách zápasů a výsledky pak působí o to jednoznačněji. 

Mluvit by o tom mohli zrovna v eSubě, kteří na vlastním picku dostali od Dynamo Eclot naloženo v poměru 5:16. Začátek za T-side na Ancientu není vůbec jednoduchý, tím že se eSubě nepovedlo podchytit začátek, zápas se velmi rychle zvrtnul. 

Výjimku tvoří paradoxně zápas SINNERS s Cryptovou, kde měli SINNERS vedení v jednu chvíli už dokonce rozdílem 6-7 kol, přesto se nakonec radovala Cryptova za stavu 16:14.

Přehled výsledků 3. kola Sazka eLEAGUE CS:GO

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.