CS:GO

Co přineslo 5. kolo Sazka eLEAGUE? forsyy s K/D 2.55, Dark Tigers získali bod zlata

Co přineslo 5. kolo Sazka eLEAGUE? forsyy s K/D 2.55, Dark Tigers získali bod zlata
20. 9. 2021
  |  

Máme za sebou 5. kolo Sazka eLEAGUE CS:GO v podzimním splitu. Postupně se tak formují týmy, které bojují o postup do play-off a ty, které chtějí z popředí tabulky zabojovat o přímý postup do semifinále.

První dva celky po 7 odehraných kolech budou mít opět jistotu semifinále, to znamená, že se vyhnou online play-off a zahrají si přímo na For Games 2021, kde Sazka eLEAGUE vyvrcholí pro TOP 4 týmy. Boj o 1. a 2. místo po základní části bude proto napínavý až do konce.

3 týmy, dvě místenky přímo do semifinále

ENTERPRISE, SINNERS a také Entropiq Prague bojují o dva sloty v semifinále. Neúplná tabulka zatím posouvá mezi nejlepší čtyřku ENTERPRISE a Entropiq Prague, SINNERS však mají ještě dva zápasy k dobru.

Zápasy, které čekají na:

  • SINNERS - vs. Entropiq Prague, eSuba, Dark Tigers, Sampi
  • ENTERPRISE - vs. Sampi, Entropiq Prague
  • Entropiq Prague - vs. SINNERS, eEriness, ENTERPRISE

Nejočekávanějšími a nejdůležitějšími duely budou souboje mezi SINNERS a Entropiq Prague a v posledním kole mezi opět mězi EIQ Prague a ENTERPRISE, což dost možná bude klíčový souboj o 2. postupové místo do semifinále.

forsyy s K/D 2.55 táhl ENTERPRISE

Jestli se o někoho mohou ENTERPRISE v posledních zápasech opřít, je to právě AWP hráč David "forsyy" Bílý, který o své formě a roli mluvil také v posledním Sazka Fantasy podcastu.

V posledním odehraném zápase si forsyy připsal proti eEriness 51 zabití a pouze 20 smrtí. S K/D 2.55 se tak stal hlavní hvězdou zápasu, ve kterém ENTERPRISE získali povinné 3 body v cestě za postupem do semifinále.

Dark Tigers získali proti Sampi bod zlata

Remíza Dark Tigers se Sampi může mít v konečném součtu cenu zlata. DTG totiž ještě zdaleka nejsou "zachráněni" od baráže, kam by v tuto chvíli mířily týmy eEriness a BRUTE. Právě remíza s týmem pod vedením mladého systema může být nejdůležitější.

Na Dark Tigers ještě budou čekat během posledních kol SINNERS a BRUTE. Právě druhý souboj by mohl ještě záchranářské boje změnit.

Přehled výsledků nekompletního 5. kola 

Zdroj úvodní fotografie: @ENTERPRISEEsports 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.