CS:GO

Co přineslo 3. kolo Sazka eLEAGUE? Skvělá premiéra KWERTZZe, eEriness bodují a SINNERS ztratili

Co přineslo 3. kolo Sazka eLEAGUE? Skvělá premiéra KWERTZZe, eEriness bodují a SINNERS ztratili
6. 9. 2021
  |  

Třetí víkend plný toho nejlepšího domácího CS:GO skončil! Některé zápasy přinesly jednostranné podívané, jiné zase přepisování tabulek a sérií vítězství nebo porážek. Co přineslo 3. kolo Sazka eLEAGUE?

eEriness po roce opět bodují

Zápas eEriness s BRUTE byl soubojem týmů ze spodní části tabulky, které budou s největší pravděpodobností bojovat o záchranu. Vítězství za 3 body by jeden z týmů výrazně posunuly k boji o play-off, naopak remíza, kterou zápas skutečně skončil, prakticky nic aktuálně neřeší.

eEriness, BRUTE i Dark Tigers jsou po třech zápasech na jediném bodu a vypadá to, že právě toto trio bude bojovat o jediný play-off slot (postup ze 6. místa). Hned v dalším kole na sebe eEriness a DTG narazí. Vzájemný souboj BRUTE a temných tygrů je naplánovaný až na 7. kolo.

Pro organizaci eEriness jde o první bodový zisk v základní části Sazka eLEAGUE od září 2020, kdy tým remizoval s Entropiq Prague. 

Velmi dobré premiéry KWERTZZe a Stinxe 

Simon "KWERTZZ" Horák i Matěj "stinx" Štorek zažili obnovené premiéry v Sazka eLEAGUE. Zatímco KWERTZZ s K/D 2,77 dominoval zápasu Entropiq Prague se Sampi, stinx (K/D 1,39) dopomohl eEriness k bodu.

Oba hráči pomohli ve velmi důležitých zápasech. Ale klíčové bitvy, na obou straných barikády, budou teprve přicházet. Entropiq Prague čekají zápasy v kvalifikaci na BLAST Fall Showdown a také souboje o tituly v domácích soutěží. eEriness budou mít trochu jiné starosti, přesto stinx může být klíčovým aspektem k udržení se v nejvyšších soutěžích.

SINNERS po 14 zápasech nezvítězili

Očekávaná bitva třetího kola přišla po 20. večerní hodině. SINNERS už za sebou měli několik soubojů v kvalifikaci na V4FSF International Cup a únava na nich byla znát. Naopak ENTERPRISE i bez Matyse hráli nadstandardní CS:GO.

Na mapě Interno tak padla 14 zápasů dlouhá série výher, kterou v Sazka eLEAGUE drželi doposud hráči SINNERS. Také pro ně to byla první "nevýhra" v této lize od září 2020.

Pokud se nestane nic neočkávaného, budou to právě SINNERS a ENTERPRISE, kteří by měli bojovat v závěrečných kolech základní části o přímou místenku do semifinále play-off. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.