CS:GO

Co přineslo 1. kolo Sazka eLEAGUE? Mladíci zářili, eEriness prohráli po 10. v řadě, creZeho životní hru

Co přineslo 1. kolo Sazka eLEAGUE? Mladíci zářili, eEriness prohráli po 10. v řadě, creZeho životní hru
23. 8. 2021
  |  

Druhá část Sazka eLEAGUE se rozběhla a v prvních 3 zápasech nebyla nouze o překvapivé momenty i skvělé výkony.

1. kolo CS:GO Sazka eLEAGUE přineslo skvělé výkony hráčů ENTERPRISE, kteří opět zdolali eSubu, remíza Dark Tigers s Entropiq Prague a dominantní vítězství Sampi nad eEriness. Vybrali jsme však 3 momenty nebo výkony, které mohou mít výrazný přesah do budoucna.

creZe v DTG získal možný bod zlata

Není tajemstvím, že při BO2 sériích a dlouhodobé soutěži může rozhodovat každá uhraná mapa. Přesně to dost možná bude platit také u Dark Tigers, kteří patří k týmům, které budou chtít bojovat v závěru základní části o play-off.  Uhrát remízu v zápase s Entropiq Prague je jednoznačně velkým plusem.

Ano, byl to skvělý týmový výkon, který trestal chyby družiny pod vedením Leckra, ale nesmíme opomenout ani individuální výkon Martin "creZe" Bagaly. Ten si na Overpassu připsal 53 killů a s K/D 1,61 útočil na jasnou pozici hvězdy kola. Kdo jej měl ve své Sazka Fantasy sestavě, zřejmě neprohloupil.

eEriness prohráli 10. zápas v základní části v řadě

Téměř rok nezískali eEriness v Sazka eLEAGUE v základní části ani bod. Naposledy tomu bylo 20. září 2020 proti Entropiq Prague. Tuto nepříjemnou sérii se týmu s IGL Replayem nedaří zlomit, byť se tým pokaždé dokázal zachránit v baráži, nejsou to výsledky, které si tým představuje.
Aby toho nebylo málo, vyjma baráže navíc eEriness v Sazka eLEAGUE ani jednou nebodovali naplno, tedy nevyhráli žádnou sérii.

Mladíci v Sampi zářili

Darber, zur1s i system, zkrátka téměř celá pětice Sampi předvedla nadstandardní výkon, kterým eEriness nedala vůbec žádnou šanci na to uhrát body. O schopnostech Martina "zur1s" Slámy na AWP snad nikdo nemohl pochybovat a vypadá to, že liga dostává o jednoho kvalitního snipera navíc. Dostane svoji možnost i v Sazka Fantasy sestavách?
Mnoho fanoušků se v chatu ptalo, kdo vlastně osmnáctiletý Rudolf "rutk0" Kovalčik a o rok mladší Filip "Darber" Böhm jsou. Dále byla slova zbytečná, protože oba hráči se v poslední týdnech ukazují na výbornou a zápas s eEriness stoupající tendenci ve výkonech jen podtrhl.

Zda bude fazóna Sampi pokračovat se dozvíme hned další neděli, kdy talentovaný celek pod vedením zkušeného queztona vyzve tým BRUTE, podobně laděný celek s mladými hráči.

Zdroj úvodní fotografie: @Sampi

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.