CS:GO

Co přinesl první CS:GO víkend Sazka eLEAGUE Split 1 2021?

Co přinesl první CS:GO víkend Sazka eLEAGUE Split 1 2021?
20. 4. 2021
  |  

Konečně jsme se dočkali! Sazka eLEAGUE odstartovala a rozhodně měla co nabídnout. Mnoho nechybělo a Entropiq mohli obrat SINNERS o body, ENTERPRISE předvedli kvalitní výkon proti BRUTE, eSuba se Sampi převedla dvě absolutně rozdílné mapy a Cryptova v premiéře porazila eEriness. Podívejme se společně na to nejdůležitější z prvního víkendu CS:GO Sazka eLEAGUE Split 1 2021.

ENTERPRISE 2:0 BRUTE 

KWERTZZ na AWP, Forsyy v životní formě, i nejlepší posílení

Souboj BRUTE a ENTERPRISE nastolil především na první mapě (de_inferno 16:13 EP zvítězili) urputnou bitvu sniperů mezi Davidem “forsyy” Bílým a Simonem “KWERTZZ” Horákem. Mohutný comeback, ke kterému BRUTE v druhé polovině zaveleli, nevyšel podle představ a ENTERPRISE dokázali úvodní mapu doklepnout do vítězného konce. To, že BRUTE nakonec mapu neurvali, sestavu před Overpassem psychicky položilo. Celou situaci podtrhl i in-game-leader Adejis v rozhovoru po zápase.
 
Úvodní zápas ukázal minimálně 2 věci. ENTERPRISE posílili zřejmě nejlíp z celé domácí scény a všichni “noví” hráči měli významný podíl na bodovém zisku. Na druhé straně pokud BRUTE chtějí vsadit na KWERTZZe jako primární AWP, budou potřebovat víc než jen “play-style” okolo něj. Očekáváný byl větší support od hráčů (především do scoreboardu), kde se to trochu více čekalo od hráčů jako MATYS, což se minimálně v tomto duelu nestalo.

Bohužel, na Infernu jsme měli pomalý start, mohli jsme ho vyhrát. Na Overpassu jsme nehráli svojí hru. Nebyli jsme to my.
Adejis
Hráč Sazka.BRUTE

SINNERS 2:0 Entropiq 

Jedna sekunda a všechno mohlo být jinak

Zápas týdne, možná i celé základní části. Klání mezi SINNERS a Entropiq mělo vše, co se od souboje těchto dvou týmů očekávalo. Jediná vteřina dělila Lukáše “capseN” Koláčného od defusu bomby za stavu 15:11 pro jeho tým. Tato “chyba” nastartovala velkolepý obrat od SINNERS, kteří kromě mapy de_overpass 19:17 ovládli i de_nuke 16:13.



Jestli nám něco souboj dvou aktuálně nejlepších týmů ukázal, tak je to rozhodně, že dva tuzemské týmy mohou hráč Counter-Strike srovnatelný s evropským měřítkem. Entropiq dokázali svůj vzestup a tentokrát by jim suverénní postup do play-off uniknout neměl. Další těžká zkouška na partu okolo Michala “leckr” Kadlíčka čeká v neděli v souboji s ENTERPRISE, kteří jsou papírově a aktuální formou týmem, s nímž by si to Entropiq měli rozdat o 2. místo v základní části – tedy jistý postup do semifinále.

Dlouho na sebe nenechalo čekat ani vyjádření od Martina Kabrhela, majitele týmu Entropiq:
Jsem hrdý na CS:GO tým Entropiq za dnešní zápas v Sazka eLEAGUE. Skvělý inteligentní výkon proti jednomu z nejlepších týmů na světě!
Martin Kabrhel
Majitel Entropiq

eSuba 1:1 Sampi 

Katastrofická Mirage a povstání z popela na Infernu

Neskutečné, neočekávané a nepředvídatelné. eSuba shořela na úvodní mapě zápasu de_mirage jako papír. Absolutně bez šťávy, chuti a nápadu se po mapě pohyboval tým pod vedením jara a pro partu Sampi byla úvodní mapa dárkem.
 
O to více respektu zaslouží eSuba za de_inferno (16:11), kde to byli opět Sampi, kteří šli do vedení, ale nedokázali ho udržet. Především v samotném závěru chyběla poslední špetka sil, kdy několika vyhranými koly v řadě eSuba táhla za úspěchem.

Rozdílnost ve výkonnosti na obou mapách byl od obou týmů patrný. Individualitami zářící celky budou muset zapracovat ještě více na taktické stránce hry, aby se dokázaly letos v tuzemsku vyrovnat nejlepším.

Na první mapě jsme se nedokázali chytit jedním, dvěma koly. Paradoxně na Infernu se přesně to podařilo od začátku.
Tomáš "benq1" Masaryk
Trenér eSuba

Cryptova 2:0 eEriness 

Vyrovnaná bitva nováčka s outsiderem, přesto jen jeden vítěz

Cryptova vstupovala do bitvy s eEriness jako neznámý celek, který vsadil na část zahraničních hráčů a před splitem deklaroval boj o pódium. V prvním zápase proti outsiderovi z eEriness jasně nováček dokazoval, že v Sazka eLEAGUE není dopočtu. Velká bitva a boj o první body vyvrcholil až v prodloužení. Toho se diváci téměř dočkali i na druhé mapě, která měla velmi obdobný průběh, tentokrát bez prodloužení, opět s vítězstvím Cryptova.
 
Cryptova přestřílela eEriness na svoji “firepower”. Bude individuální skill a Aim bude dostatečný proti více takticky založenému soupeři? To se může ukázat hned další víkend, kdy v souboji s BRUTE půjde defacto o “6 bodů”, protože oba týmy jsou dle predikcí před splitem žhavými kandidáty na boj o poslední postupové místo do play-off.

Další sestřihy a momenty úvodní kola Sazka eLEAGUE:

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.