CS:GO

5 věcí, které ukázalo 2. kolo Sazka eLEAGUE CS:GO Split 1 2021

5 věcí, které ukázalo 2. kolo Sazka eLEAGUE CS:GO Split 1 2021
26. 4. 2021
  |  

Druhý víkend Sazka eLEAGUE 2021 je za námi. Pojďme se podívat na 5 věcí, které 2. kolo letošního roku ukázalo. Patří mezi ně výkony SINNERS, závěry map ve spojení s týmem Entropiq, pohled na Sampi, BRUTE i Cryptovu.

1) Není to jen NEOFRAG, ale i ostatní ze SINNERS

Adam "NEOFRAG" Zouhar si dokázal připsat 29 killů na obou mapách nedělní série proti Sampi. Na mapě Mirage držel K/D Ratio 1.81, na té druhé dokonce 2.64. Celý zápas ale nebyl jen o něm.

Na první mapě velkou měrou přispěl k vítězství nejlepší tuzemský sniper Tomáš "Oskar" Šťastný. Do statistik si český AWP hráč připsal na mapě de_mirage 25 killů a K/D Ratio 2.08.
Posléze se na scoreboard začal dostávat i Max "SHOCK" Kvapil. Na to čekala velká část Sazka Fantasy fanoušků a hráčů, kteří ho měli zvoleného do svých sestav na pozici HS Mastera. Výsledné skóre na mapě de_vertigo? 81.82% HS Rate z 22 killů.

Ani IGL beastik1 nebo ZEDKO nezaostávali a byli to právě oni, kteří uspěli v klíčových clutch situacích.

A jedna zásadní informace na závěr - jde to i bez Inferna. Mapy, kde již všechny týmy napříč světa asi tuší, jak SINNERS přečíst. To je především pro souboje na evropské scéně dobrá informace a signál, že kvalitně nachystaný map pool SINNERS se zvětšuje.

2) Entropiq a závěry map? Velká neznámá

První víkend Sazka eLEAGUE prohospodařili Entropiq map point a náskok na mapě de_overpass proti SINNERS. Tak blízko a přitom tak daleko byli rázem hráči okolo svého lídra leckra úvodnímu skalpu tuzemské jedničky.

Jako přes kopírák začala mapa Inferno v souboji Entropiq - ENTERPRISE. První jmenovaný celek si budoval prakticky celou dobu kontrolovaný náskok, který se dostal až do stavu 13:11. Posléze pak přišlo něco, co očekával málokdo. ENTERPRISE začali šlapat plnou parou vpřed a pěti vyhranými koly v řadě si zajistili výhru 16:13.

Potom to dlouho vypadalo, že Vertigo bude mít jasný scénář ve prospěch Entropiq, kteří dominovali a většina diváků očekávala, že výhra bude více než snadná. Opak byl pravdou a druhá polovina se začala přelévat ze strany na stranu. 2x z 15 kol ve druhé polovině udělali ENTERPRISE chybu, která je ve výsledku stála hru. V obou případech u toho byl forsyy, který si nechal defusnout soupeřem bombu. Ta druhá přišla za stavu 15:14 a znamenala vítězství Entropiq 16:14. Bez ohledu na výsledek, opět to vypadalo, že Entropiq prohospodaří obrovský náskok.

3) Přehranost Sampi

Richard "queztone" Strnátko pronesl v pozápasovém rozhovoru zásadní větu: “Neměli jsme moc času trénovat, stále hrajeme turnaje, ligy a kvalifikace. Možná až moc.”

Není se čemu divit. Sampi postupovali velmi daleko ve FLASHPOINT kvalifikacích, jsou účastníky dlouhodobých soutěží ESEA, REPUBLEAGUE TIPOS Season 1, 1. COOL Ligy, Y-Games PRO Series a samozřejmě i Sazka eLEAGUE. Tam, kde jiné organizace “šetří” svůj A tým a nasazují B týmy nebo Academy, Sampi posílají Queztona a jeho spoluhráče.

V porovnání se SINNERS, kteří jsou aktuálním rekordmanem v počtu odehraných oficiálních map v posledních 3 měsících, je to stále “nic”. Ale ne každý tým je schopen zvládnout takový tlak očekávání na všech frontách. Navíc ve chvíli, kdy se očekávají jen úspěchy.

4) První vyhrání z kapsy vyhání? BRUTE musí naskočit na vítěznou vlnu

Proti ENTERPRISE to jen těsně nestačilo na bod, který mohl mít cenu zlata. Proti Cryptova z toho byly proti očekáváním všech rovnou body 3 za vítězství 2:0. Sazka.BRUTE to zvládli především po týmové stránce a dokazují slova in-game-leadera ADEJISe, který byl rád za další týden tréninku.

Priorita je Sazka eLEAGUE nebo případně mezinárodní kvalifikace. V ostatních soutěžích dal management organizace BRUTE primární příležitost a prostor týmům EVO a Juniors. Právě proto musejí hráči udělat vše proto, aby zvládli důležité a těžké zápasy, které je čekají. Sampi, SINNERS, eSuba, Entropiq a eEriness jsou týmy, s nimiž se BRUTE v dalších kolech Sazka eLEAGUE utkají. Především zápasy se Sampi, eSubou a eEriness budou klíčové, pokud chtějí BRUTE proklouznout do play-off.

5) Pravá zkouška pro Cryptovu teprve přijde

Porazili eEriness a prohráli s BRUTE. Otazník nad výkony týmu Cryptova přetrvává. Jeho hráči podali dva velmi podobné výkony, jednou to stačilo na outsidera celé ligy, v druhém případě byl ale soupeř nad síly w8maxe a jeho zahraničních spoluhráčů.

Několik analytiků, expertů a komentátorů poznamenalo fakt, že mezinárodní účastník Sazka eLEAGUE bude mít před sebou další sérii zápasů, které mají ukázal pravý potenciál tohoto celku, a s tím i možné umístění po posledním kole základní části.

Již v dalším zápase se Cryptova postaví ENTERPRISE, jednomu z favoritů na pódiové umístění v Sazka eLEAGUE.
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.