CS:GO

5. kolo Sazka eLEAGUE: Skalp favorita. Dynamo Eclot podlehlo ENTERPRISE 0:2

5. kolo Sazka eLEAGUE: Skalp favorita. Dynamo Eclot podlehlo ENTERPRISE 0:2
15. 5. 2022
  |  

Dosavadní lídr tabulky Sazka eLEAGUE zaváhal v dost možná kritickou chvíli. Dynamo Eclot v úvodním zápase 5. kola nezvládlo souboj s ENTERPRISE a padlo 0:2. Skvělou premiéru za sebou má Deyvid "h4rn" Benchev.

Dynamo Eclot začalo zápas s ENTERPRISE ve velkém tempu, kdy chtělo využít sílu CT strany mapy Overpass. A tým začal skvěle, když během úvodních 6 kol ztratil jediné. Posléze však zaúřadovali také ENTERPRISE, kteří zejména zásluhou dobře hrajícího Blytze 4 body v řadě snížili stav. Další kola se přelévala spíše na stranu outsidera duelu, který se v závěru dokonce dostal do vedení 8:7. Odpověď po 15 kolech ležela na bedrech Dynamo Eclot

Vít "nbqq" Pohlot doručil v 16. kole úspěšný double-kill a zahránil tak v pistol round srovnání. Následovala dvě další kola, která znamenala vedení, ovšem pak se rozjel válec ENTERPRISE, který korunoval důležitými killy zejména Matys, jenž dopomohl týmu k 5 bodům v řadě a průběžnému vedení 13:10. Zároveň přišla ještě další dvě kola a EP měli solidní porci map pointů. První nebyl využit, pak však capseN nedokázal uspět v početní převaze a Matys se 6 životi dokázal naopak zvládnout závěrečnou 1v1, což týmu zajistilo vedení v sérii 1:0 po výsledku Overpassu 16:11.

První půle na Infernu Dynamo Eclot vůbec nesedla. Tým se musel v úvodních kolech opírat zejména o výkony Dytora a Valencia, což na několik bodů stačilo. Na druhé straně dominující Erik "The eLiVe" Sith a bulharská posila Deyvid "h4rn" Benchev však zajistili bodů více a stav byl po úvodních 15 kolech 9:6 ve prospěch ENTERPRISE.

Přetahovaná pokračovala nadále. Dynamo Eclot šli do vedení 10:9 díky 4 získaným bodům v řadě, následně však třem vítězná kola ENTERPRISE znamenala opět změnu vedoucího celku. Za stavu 12:12 seděl Martin "Dytor" Handl na 27 killech s 15 umrtími, Erik "The eLiVe" Sith měl na druhé straně 26 killů a 16 smrtí, oba hráči byli nezpochybnitelnými tahouny svých celků. ENTERPRISE znovu dokázali odskočit a bránící Dynamo Eclot nenecházelo odpověď. Po 28 kolech bylo hotovo a EP zvítězili v poměru 16:12, celkově 2:0.

Dynamo Eclot vs. ENTERPRISE

Výsledek - 0:2
  • de_overpass 11:16 (7:8)
  • de_inferno 12:16 (6:9)

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.